Zastava m76 a PSL Romak
Zastava m76 a PSL Romak
Zvažujem kúpu Zastavy M76 alebo PSL Romaka. Nájdu sa nejaký šťastný alebo nešťastný majitelia týchto zbraní? Aké rozptyly a na aké vzdialenosti sa vám podarili? Uveďte aj druhy streliva ktoré ste použili a spokojnosť s týmto strelivom. Samozrejme aj fotky zbraní a terčov potešia.
Naposledy upravil/-a sentinel v 12 Jan 2014, 12:24, upravené celkom 1 krát.
Teraz rychlo neviem, ale niektori z nasich starsich kamaratov to ma, mal to aj na kilaku. Len si neviem spomenut, ktory ujo to bol....
Ked ma to napadne, dam ti vediet. Mozno si niekto druhy spomenie skor.
Našiel som na nete takýto rozptyl: http://peakoilpetroleumandpreciousmetal ... tJcC7TqKUk konkrétne Zastava M76 je zhruba v 1/3 výšky zobrazenia stránky. Je to rozptyl na 400m, ale je to takmer nereálne s takou puškou. Čo vy na to?
Mne sa tiež tá puška pozdáva , ale ten rozptyl podĺa mňa bude na 100 m to je reálne , keby to strieľalo na 400 ako na tom obrázku tak je to najpresnejší klon AK na svete a majú ho vo výzbroji všetky špeciálne jednotky
.
V Senici ju mal Stano H. Dúfam, že sa nemýlim.lovec napísal:Teraz rychlo neviem, ale niektori z nasich starsich kamaratov to ma, mal to aj na kilaku. Len si neviem spomenut, ktory ujo to bol....Ked ma to napadne, dam ti vediet. Mozno si niekto druhy spomenie skor.
Jedine co si pamatam, ze to bolo v 8x57JS a pazba bola nova, z celkom pekneho dreva.
-
inspiring_boyd
tak to je urcite Stano H. z TT.
stvrtok s nim hadam budem tak sa mozem popytat ...
stvrtok s nim hadam budem tak sa mozem popytat ...
Tak ako hoši? Boli ste s tým Stanom H z TT? Viete niečo bližšie o Zastave m76 8x57? Aké je klikanie na tej optike zrak?
Ako rozmýšľam, tak rozmýšlam, neviem na to prísť, že načo ti je tento "zázrak"? Nepresné, škaredé...radšej zober od Snipera68 to SVD-čko. Nastreľoval som to kamarátovi...škoda streliva. Možno nejaký nepodarený kus, bolo to čisto nové...ale silno pochybujem... Už je to šťastne predané.
Akým strelivom si to nastreľoval? Podľa toho čo som čítal na nete, by tomu mali chutiť 200grs strely s Vo 730ms. Vtedy by to malo mať najlepší rozptyl. Pred kúpou to chcem samozrejme vyskúšať, a ak to nesplní moje očakávania tak do toho nepôjdem. V piatok som bol obzrieť zastavu m76 8x57 a v nedeľu som zas bol pozrieť psl romak. Čo sa týka spracovania a opracovania tak na tom bola jednoznečne lepšie tá zastava m76. Krásne hladká hlaveň a aj samotné telo zbrane, bez známok trieskového obrábania, narozdiel od psl, ktoré malo na hlavni výrazné ryhy po sústružníckom noži. Obe pušky boli strieľané minimum, ešte na nich bola konzervačná vazelína. A ten pán čo mal to psl dokonca tvrdil že to má nastrelené na 600m
čo je dosť smiešne, slušne povedané. Tvrdil že mu to tak nastrelil nejaký kamarát čo sa tomu rozumie, povedal že je to tak optimálne nastavené 
Nepamätám sa, čo sme z toho strieľali, viem, že toho bolo viac druhov streliva, je to asi 2 roky dozadu...
A ten pán, čo to má nastrelené na 600m bol triezvy? Síce, možno má, ale do terča 80x80cm. Ale nevyjadril si sa, načo to chceš? Na poľovačku nevhodné, netrebné na nosenie...o komentároch ostatných ani nevravím, na športovú streľbu asi takisto...a ako vyplnenie miesta do skrine, drahé.
A ten pán, čo to má nastrelené na 600m bol triezvy? Síce, možno má, ale do terča 80x80cm. Ale nevyjadril si sa, načo to chceš? Na poľovačku nevhodné, netrebné na nosenie...o komentároch ostatných ani nevravím, na športovú streľbu asi takisto...a ako vyplnenie miesta do skrine, drahé.
-
inspiring_boyd
bohuzial niesentinel napísal:Tak ako hoši? Boli ste s tým Stanom H z TT?
posielam ti sssentinel napísal:Viete niečo bližšie o Zastave m76 8x57?
No páni, strelil som si z toho a nebol som spokojný. Tá brzda tam je asi zbytočná, lebo aj napriek jej prítomnosti kopala Zástava ako krava. Zbytočne ťažké a výkonné strelivo. Keď to porovnám s Dragunovom čo som strieľal pred rokmi, tak komfort streľby u Dragunova je neporovnateľný. Začal som poškuľovať po SVT 40-tke. Tá má aspoň prijateľnejšiu cenu, ale to obrobenie súčiastok je fakt strašné