Zasunut tu WC strelu do nabojnice hlbsie je sice dobry napad (budem to kolegom tlmocit), ale niesom si isty ci je mozne strelu zasunut hlbsie nez po okraj, nakolko steny nabojnic .38Spc aj .357Mag sa v dolnej casti nepatrne rozsiruju = vnutorny priemer nabojnice sa zmensuje.
Celkom dobre je to vidno napriklad na obrazkoch tu:
http://www.taurusarmed.net/forums/reloa ... brass.html
- CIP norma tento rozmer neupravuje a tak je mozne ze sa moze u roznych vyrobcov nepatrne lisit
Ja s LOS strelami vlastnu skusenost nemam, ale tu aj koho som sa pytal ich chvalia. Tazko povedat kde nastala chyba aby sa ten plast odlupoval, moj nicim nepodlozeny tip je ze strela az po okraj zasunuta do kratsej (38) nabojnice ktora je nabita v (dlhsej) komore 357 valca musi prekonat dlhsiu drahu (vpred) nez sa zahryzne do vyvrtu ktory jej zacne udelovat rotaciu okolo pozdlznej osi. Za tuto dlhsiu drahu (kedy v podstate nieje vedena a nicim brzdena) sa dokaze rozbehnut viac nez v kratsom (38) valci co v konecnom dosledku zapricini ze sa do drazok vyvrtu zahryzne razantnejsie co asi staci k tomu aby drazky pri rotacii potrhali plast.. Mozno je chyba aj to ze kolega hnal ten WC pomerne rychlo (250ms)..tovarenske SB chodia 190-210ms (podla serie) - ja si do 38micky WC laborujem na cca 230ms.
Revolver v 357 zatial nemam, takze tuto raz nemam "osahanu" a nemozem si veci ani overit (ale nepotrva dlho a chcem si zadovazit SP-101 v 3"). Kazdopadne ja by som to skusil s 357 nabojnicami (aby sa strela dostala blizsie k drazkam vyvrtu) v kombinacii s pomalsim prachom (d-036) aby tlak rastol pomalsie a rozbeh strely bol plynulejsi = do drazok sa strela zacne zarezavat pri nizsej rychlosti. Navyse D-036tka ma starting load tusim na 3,5gr (co je o 0,8gr viac nez sypem D-032) takze aj tomu efektivnemu vyplneniu nabojnice by to mohlo pomoct (a to pri zachovani rovnakej ustovej rychlosti).
..ale to su len dohady, pravda moze byt uplne ina.