ZP skupina F
F-ko je na zberateľské účely, nesmieš strieľať.
Tu prispievateľ "panzer" dobre rozobral, prečo sa z F-ka nesmie strieľať:
07 Nov 2009, 16:35
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... &start=105
Tu prispievateľ "panzer" dobre rozobral, prečo sa z F-ka nesmie strieľať:
07 Nov 2009, 16:35
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... &start=105
-
friendly_wilbur
Prečo potom strelnica v Lozorne je schválená pre výcvik v streľbe zo samočinných zbraní - samopaly a útočné pušky (na základe schválenej výnimky aj streľba zo samočinných zbraní, resp. zo zbraní vo výzbroj ozbrojených zložiek; streľba aj dávkou)?
www.strelnica-lozorno.sk
www.strelnica-lozorno.sk
nezamieňaj si podmienky streľby na strelnici s možnosťami sk.F. a výnimkou na zbraň kateg.A. To sú tri samostatné veci.
-Neni tajomstvom, že zbraň registrovaná na sk.F- ak má platnú tlakovku, vystreliť z nej možno. Nemožno s ňou vykonávať športovú streľbu.
-Ak si vybavíš výnimku na zbraň kategorie A (a splníš všetky potrebné požiadavky)- na komerčnej strelnici si z nej v pohode buchneš ak balistický posudok bude umožňovať streľbu z takých zbraní.
-Neni tajomstvom, že zbraň registrovaná na sk.F- ak má platnú tlakovku, vystreliť z nej možno. Nemožno s ňou vykonávať športovú streľbu.
-Ak si vybavíš výnimku na zbraň kategorie A (a splníš všetky potrebné požiadavky)- na komerčnej strelnici si z nej v pohode buchneš ak balistický posudok bude umožňovať streľbu z takých zbraní.
-
friendly_wilbur
No mne sa hlavne jedná o výnimku, či mám o ňu požiadať alebo nie. Takže keď zbraň na výnimku bude po balistickej stránke v poriadku, môžem s ňou chodievať strielať aj keď bude zapísaná na skupinu F?
nechcem ťa chytať za slovíčka, ale tú "balistickú" stránku nechaj tak. Výnimka sa vydáva z konkrétnych dôvodov. Budeš musieť mať trezor a byt/dom napojený na alarm.
Ak si mysíš, že obídeš predpisy a budeš si len tak gulometiť dla chuti po strelniciach- to ťa asi sklamem.
Ak si mysíš, že obídeš predpisy a budeš si len tak gulometiť dla chuti po strelniciach- to ťa asi sklamem.
To: BA-ROYAL
Ešte raz a pomaly:
1.Podľa § 27 ods.5 môžeš dostať na výnimku zbraň kategórie A len na ZP sk.F (držanie zbrane a streliva na múzejné alebo zberateľské účely)
2. ods.5 toho istého paragrafu ti ale neumožňuje na túto zbraň nadobúdať strelivo - ak máš ale zbraň na ten istý kaliber na inú skupinu ZP, tak si samozrejme náboje kúpiš...
3. § 28 ods.4 písm. c) mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane - ti ale nedovoľuje ju nabiť, nakoľko:
"stav umožňujúci okamžité použitie" je definovaný ako: stav pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej komore hlavne, v nábojovej komore valca revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani.
Takže podľa môjho názoru to s tým kropením asi nepôjde...
Ešte raz a pomaly:
1.Podľa § 27 ods.5 môžeš dostať na výnimku zbraň kategórie A len na ZP sk.F (držanie zbrane a streliva na múzejné alebo zberateľské účely)
2. ods.5 toho istého paragrafu ti ale neumožňuje na túto zbraň nadobúdať strelivo - ak máš ale zbraň na ten istý kaliber na inú skupinu ZP, tak si samozrejme náboje kúpiš...
3. § 28 ods.4 písm. c) mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane - ti ale nedovoľuje ju nabiť, nakoľko:
"stav umožňujúci okamžité použitie" je definovaný ako: stav pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej komore hlavne, v nábojovej komore valca revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani.
Takže podľa môjho názoru to s tým kropením asi nepôjde...
Neviem presne (len tipujem), podľa mňa v tomto prípade nemyslia výnimku pre nositeľa ZP sk "F" ale sk "C" alebo niekoho kto má zbrojnú licenciu???(F-kár nie je jediný, kto môže dostať výnimku na zbraň kategorie A).BA-ROYAL napísal:Prečo potom strelnica v Lozorne je schválená pre výcvik v streľbe zo samočinných zbraní - samopaly a útočné pušky (na základe schválenej výnimky aj streľba zo samočinných zbraní, resp. zo zbraní vo výzbroj ozbrojených zložiek; streľba aj dávkou)?
http://www.strelnica-lozorno.sk
Naposledy upravil/-a aparapi v 27 Feb 2014, 15:37, upravené celkom 1 krát.
Hmm, ja som minulý týždeň registroval 3 zbrane kategorie C na ZP sk F (lebo ZP sk D ani E nemám) a okrem iného som sa bavil s tetami policajtkami aj o možnostiach strieľať zo zbraní registrovaných na ZP sk "F". Podľa nich z takýchto zbraní NEmožno legálne strieľať, pretože ide o zbrane na zberateľské účely a nie na streľbu.peterson napísal:nezamieňaj si podmienky streľby na strelnici s možnosťami sk.F. a výnimkou na zbraň kateg.A. To sú tri samostatné veci.
Jedine ak by boli zároveň zapísané aj na sk. E (teda športové účely), čiže v podstate opak toho čo si napísal.
kolegyniam unikol jeden detail, že ak má aj zberateľská zbraň platnú tlakovku- na strelnici z nej možno vystreliť.
Peterson: a kde je to napísané s tými tlakovkami (aby som vedel argumentovať keby niečo)? Pýtam sa preto, že mám perkusáky napísané na ZP sk "F" a rád by som si s nimi občas zastrieľal. Takže ak si dám na ne spraviť tlakovky môžem z nich strieľať na strelnici? Je to isté?
otázka stojí presne opačne. Kde je to v zákone zakázané
Streľba z takej zbrane( s tlakovkou) zakázaná neni. To mám z PPZ
Streľba z takej zbrane( s tlakovkou) zakázaná neni. To mám z PPZ
Peterson:
V § 27 Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu máš pri všetkých skupinách (A,B,C,D,E) v jednotlivých odsekoch 1-4 uvedené aj to, kde môže mať držiteľ zbraň v stave na okamžité použitie. t.j.
To či má tlakovky, alebo nie je úplne irelevantné.
Ale možno si to len zle vykladám... ak to niekto chápe inak, tak ma prosím opravte.
V § 27 Oprávnenia držiteľa zbrojného preukazu máš pri všetkých skupinách (A,B,C,D,E) v jednotlivých odsekoch 1-4 uvedené aj to, kde môže mať držiteľ zbraň v stave na okamžité použitie. t.j.
Avšak v ods.5 pre skupinu F to tam uvedené nie je, ale v § 28 Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu je výslovne uvedené v ods.4, pís.c, žestav pri ktorom je strelivo v hlavni, v nábojovej komore hlavne, v nábojovej komore valca revolvera, v nábojovej schránke zbrane alebo v zásobníku zbrane, ak je zásobník v zbrani (ďalej len "stav umožňujúci okamžité použitie"),
Vzhľadom na vyššie uvedené podľa mňa s toho jednoznačne vyplýva, že držiteľ nemôže zbraň držanú len na sk.F ani nabiť - nikde!(4) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane
To či má tlakovky, alebo nie je úplne irelevantné.
Ale možno si to len zle vykladám... ak to niekto chápe inak, tak ma prosím opravte.
-
inspiring_newton
opakujem,ze sa opakujete
ak bude diskusia pokracovat opakovanim uz napisaneho ,temu zamknem
ak bude diskusia pokracovat opakovanim uz napisaneho ,temu zamknem
-
inspiring_jennings
gereta: §28 odsek 2 písmeno d) a ako hovorí electron, už sa to tu opakuje, tak len toľko k tomu...