ZP skupina C

Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Max11 »

U mňa konkrétne ide o predaj zbraní a streliva. Preto sa pýtam, lebo v zákone sa píše len o strate oprávnenia a ja žiadne oprávnenie mať nebudem. Jedine čo budem mať je potvrdenie od firmy, že kvôli predaju zbraní a streliva žiadam o rozšírenie ZP o skupinu C.
Zaujíma ma len to, čo v prípade skončenia pracovného pomeru, pretože hodlám nadobudnúť niekoľko zbraní v blízkej dobe a keby som si po skončení pracovného pomeru mal znova meniť ZP a všetky preukazy zbraní tak to aby som si rovno odložil 2 výplaty :roll:
Používateľov profilový obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Tak v tomto prípade by som videl dôvod na zánik sk.C Nakoľko si skupinu nadobudal na zaklade potvrdenia zamestnavateľa.
Ale ak ju nadobudneš na zaklade POS a ten ti aj naďalej platí....
Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Max11 »

Dnes som si bol rozšíriť ZP o skupinu C. Pre istotu som sa pýtal nezávisle dvoch pracovníkov oddelenia ZaS na ich názor ako postupovať v prípade, keď zmením zamestnanie, ktoré nevyžaduje na výkon povolania ZP.
Obaja mi povedali, že nie je v takom prípade potrebné meniť ZP a že skupina C ostáva až do skončenia platnosti ZP.

Okrem toho jeden z pracovníkov doplnil informácie o tom, že to dávnejšie bolo potrebné hlásiť, no nakoľko niektorí SBSkári striedajú zamestnávateľov ako ponožky a neustála výmena ZP a PZ by ich finančne značne zaťažila a okrem toho je to administratívne náročné, tak povinnosť hlásiť stratu potreby skupiny C vylúčili.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

len dufam,ze to co napisal Max11, sa nebude rozpitvavat :!:
friendly_wilbur

Príspevok od používateľa friendly_wilbur »

Chcem sa spýtať keď mám preukaz odbornej spôsobilosti, môžem si dať zbrojný preukaz rozšíriť o skupinu C alebo potrebujem potvrdenie od zamestnávateľa?
inspiring_khorana

Príspevok od používateľa inspiring_khorana »

Dneska som bol s tou istou otázkou na úseku zbraní a streliva v KE, mal som zo sebou výpis zo záznamníka o absolvovaní odbornej prípravy a aj preukaz odbornej spôsobilosti. Všetko som mu ukázal s tým žeby som chcel mať sk. C, kvôli prípadnému budúcemu zamestnaniu. a on mi povedal že si ju len mam označiť. A že nepotrebuje žiadne tlačivo, len odôvodnenie ku sk. A a F o ktoré som takisto žiadal.
friendly_wilbur

Príspevok od používateľa friendly_wilbur »

Takže stačí iba keď predložím preukaz odbornej spôsobilosti a požiadam o rozšírenie zbrojného preukazu.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

advisory:
9.) Necitujte príspevok, ktorý bezprostredne predchádza vášmu.

Citáciu som vymazal.
friendly_sutherland

Príspevok od používateľa friendly_sutherland »

Cawte chlapi otazka lamem si nad tym hlavu citam tu vsetko viem aj ako to je v zakone ale ked skoncim pracovny pomer v sbs a zacnem robit napr. predavaca ostava mi skupina C na zaklade platneho pos preukazu ?ci musim zahlasit zmenu?
inspiring_newton

plati,nic nemusis hlasit
friendly_sutherland

Príspevok od používateľa friendly_sutherland »

Zevraj neplaplati treba to hlasit dnes som si zavolal do BA a povedali mi z to treba hlasit ze C zanika
yarco
moderátor

To vieš, BA je veľká, závisí od toho kto ti zdvihne telefón :wink:

Slušne sa ich opýtaj, na základe ktorého paragrafu ti plánujú ten ZP odňať.
goyakla
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa goyakla »

§ 28

Povinnosti držiteľa zbrojného preukazu

l) oznámiť policajnému útvaru, ktorý vydal zbrojný preukaz, stratu podmienky bezúhonnosti, spoľahlivosti alebo zdravotnej spôsobilosti, ukončenie miesta pobytu na území Slovenskej republiky, zánik oprávnenia podľa osobitného predpisu pri skupine C zbrojného preukazu, zánik členstva v poľovníckej organizácii pri skupine D zbrojného preukazu alebo zánik členstva v streleckej organizácii pri skupine E zbrojného preukazu do siedmich dní odo dňa, keď táto zmena nastala,
yarco
moderátor

A ty si získal sk. C na výkon oprávnenia podľa osobitného predpisu?
inspiring_newton

goyakla
odpovede, ci "nahlasit alebo nehlasit " ,su obsahom tejto temy,takze uz sa opakujes
ak sa bude opakovat uz napisane,temu zamknem
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"