SWS (Stretnutie Webfora - Slovensko) 02-03.08.2014,Istebné.
Tak tu tazko vybojovanu desperadku si nenecham ujst 
-
inspiring_austin
Pride aj Panzer so svojimi justicnymi pribehmi, resp. je v plane prednaska?
Prednasky su v plane, prava a zdravotnictva nikdy nie je dost.
V nadviazaní na minuloročné stretnutie by som mal otázku / prosbu ...
Dalo by sa riešiť novú "etapu" pre balistickú skúšku tej styrcon steny teraz vo verzií s balistickou ochranou?
Totiž padol návrh že vrstva gresového/keramického obkladu by natoľko deformovalo projektil že by zabránilo prestrelu skrz celú stenu. Kolega by pripravil vzorky s takou vrstvou (jednu vzorku s ochranou na strane strelca, jednu na prevrátenej a jednu s ochranou na oboch stranách).
Takže môžem mu odkázať že nech začne prípravu?
(vzorka obsahuje cement, takže potrebuje nejaký čas na dosiahnutie konečnej pevnosti)
Dalo by sa riešiť novú "etapu" pre balistickú skúšku tej styrcon steny teraz vo verzií s balistickou ochranou?
Totiž padol návrh že vrstva gresového/keramického obkladu by natoľko deformovalo projektil že by zabránilo prestrelu skrz celú stenu. Kolega by pripravil vzorky s takou vrstvou (jednu vzorku s ochranou na strane strelca, jednu na prevrátenej a jednu s ochranou na oboch stranách).
Takže môžem mu odkázať že nech začne prípravu?
(vzorka obsahuje cement, takže potrebuje nejaký čas na dosiahnutie konečnej pevnosti)
Mozem si vyrobit par protistenovych .44 RM nabojov. Nech vidime, co to vydrzi.
Laci,
V nedelu by sa to malo dat spravit tak ako minuly rok.
V nedelu by sa to malo dat spravit tak ako minuly rok.
ok, ak nikto nebude mať námietky, tak začnem vybavovať
rozmýšľal som aj ohľadom toho hrotu na šíp.... keďže času ešte máme, rád by som to rozobral na topicu o lukostreľbe a ak by sa našla alternatíva, možno by sa dalo tiež nato kuknúť....preto aby to videlo aj väčšia skupina čo má niečo do činenia s témou zbrane a wtshf (mám na mysli prieraznosť po domácky vyrobeného hrotu cez vrstvy oblečenia).
Chcelo by to niekoho, kto je zručnejší s obrábaním kovu a nie je mu proti srsti zaoberať sa takou "blbosťou"
edit: skôr než sa objavia návrhy : nie, nie na oblečenom dobrovoľníkovi

rozmýšľal som aj ohľadom toho hrotu na šíp.... keďže času ešte máme, rád by som to rozobral na topicu o lukostreľbe a ak by sa našla alternatíva, možno by sa dalo tiež nato kuknúť....preto aby to videlo aj väčšia skupina čo má niečo do činenia s témou zbrane a wtshf (mám na mysli prieraznosť po domácky vyrobeného hrotu cez vrstvy oblečenia).
Chcelo by to niekoho, kto je zručnejší s obrábaním kovu a nie je mu proti srsti zaoberať sa takou "blbosťou"
edit: skôr než sa objavia návrhy : nie, nie na oblečenom dobrovoľníkovi
Prídem. Ak bude záujem o prednášku, nie je problém. Môžme skúsiť aj iné témy, ako len obligátne NO a KN. Napr. trestné činy so zbraňou, prípadne sa môžem pokúsiť dotiahnuť aj znalca z odboru zdravotníctvo na tému Zranenia spôsobené strelnými zbraňamai a pod.abakan napísal:Pride aj Panzer so svojimi justicnymi pribehmi, resp. je v plane prednaska?
Ak mozem hovorit za seba, myslim ze zaujimave by bolo rozobrat aj konkretne pripady nez len pausalizovane preberat paragraf po paragrafe. Tym myslim predstavenie situacie, jej priebeh, dohra na sude a nasledne vyhodnotenie, preco toto a preco tamto...
Kedze detailny program celeho vikendu nieje este stanoveny, tak prosim o trosku trpezlivosti s planovanim.
Vo vseobecnosti sa predpoklada rovnaky rozvrh aktivit ako po minule roky (prezentacie, skusanie zbrani, instruktaze v sobotu, balisticke skusky a strelba z dlhych zbrani na 50m v nedelu).
Detailnejsi rozvrh da Duso.
Dakujeme za trpezlivost
Vo vseobecnosti sa predpoklada rovnaky rozvrh aktivit ako po minule roky (prezentacie, skusanie zbrani, instruktaze v sobotu, balisticke skusky a strelba z dlhych zbrani na 50m v nedelu).
Detailnejsi rozvrh da Duso.
Dakujeme za trpezlivost
Panzer chcel som ta k tej prednaske kontaktovat cez SS. Ale ked si uz napisal semPanzer napísal:Prídem. Ak bude záujem o prednášku, nie je problém. Môžme skúsiť aj iné témy, ako len obligátne NO a KN. Napr. trestné činy so zbraňou, prípadne sa môžem pokúsiť dotiahnuť aj znalca z odboru zdravotníctvo na tému Zranenia spôsobené strelnými zbraňamai a pod.abakan napísal:Pride aj Panzer so svojimi justicnymi pribehmi, resp. je v plane prednaska?
Cloveka na prvu pomoc pri strelnych zraneniach by som mozna vedel zabezpecit. A fundovaneho s realnymi skusenostami. Otazka ci by bol zaujem, nie je to klasicka prva pomoc ale o postupy podavania pomoci pod palbou, evakuacia zraneneho a pod.
OKi, dohodneme cez SS.
-
inspiring_austin
Fajn, po tychto info si zacinam robit miesto v kalendariku.
Zeby som vas znova prisiel pozriet 
Pozriem sa do rozpisu sutazi
Pozriem sa do rozpisu sutazi