Stoji mi naozaj Vasa K100 za to?

Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Moja tiez dosla prave z opravy a rovno dostala 150 prebijanocv od Alsy ... bez problemov.
Este ju skusim zacmudit s MFS (darmo, pri takej cene nabojov ich musi papat :D), tak dufam ze budem spokojny :)
Skoda ze to robia u novych tak natesno a potom su z toho zbytocne znechutenia a reklamacie.
Aj ked znova ... tych 440 co stala je nic :)
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ako tak čitam prispejem aspon par riadkou.Keby som mal chut napisem román,elado K-100 GP6 od teba slape uplne bez problemov a je to silver verzia,ma kontajner univerzalny ako pouziva xcal,STI kladivo spust uplne bodovka a chod 1,5mm,syn mi ju uz asi ani s ruky neda :mrgreen: .Ako sme sa bavili slape aj s najvacsimy hov....nabojmi ako som kedy mal :roll: Xcal ma cez 18tis ran nemal som najmensie problemy,ma tak slabu vratnu pruzinu ze sa bojim aby vobec zamykalo,ale zamyka :D aj pri vybuchani 300ks a viac zamyka nema naznak drhnutia.Jedina suciastka co mi rupla bol zachyt kladiva po 15tis,napriek vsetkemu som este vlanajši posledny pretek odbuchal,vymena otazka 12e,sam doma na kolene.Na zaver mal som 4ks K100 a ich odvodeniny,nikdy som nemal vazne problemy+ xy dalšich znamych.Nechcem tu temu obracat na inu ohovaracku zbrani,ale mal som aj glocka s vypadanym vyvrtom,cz co aj v modeli shadow nevydrzala riadne zahul.Na kazdu zbran viem napisat romáán,blizsie pokecat mozme v Tekove v nedelu.Cafte :wink:
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Zlomizub:
dnes som nasiel na nete jednu foto hlavne s pohladom do komory, takze pekne ukazalo hrany nad komorou. A boli vyhladene, zaoblene. Moje su ostre, preto kusu zaver. U Teba to bolo zrejme tiez ono.
elegant_burnell

Príspevok od používateľa elegant_burnell »

Ahojte, nechce se mi zakládat nové téma tak se zeptám tady.

Mám cca 2 měsíce K100 na rámu Mk7. Všecko paráda, baští přebíjenky a i tovární. Nastříleno bude mít kolem tisícovky ran maximálně. Dneska jsem si po střelbě všiml takové zvláštnosti. Kohout vypuštěný, prázdný zásobník a při promáčknutí spouště pistole ani nenatáhla kohout a ani ho nevypustila. Chodilo to jakoby naprázdno. Prostě jsem mačkal spoušť a nic se nedělo. Když se ale pistole natáhla tak normálně domáčknutím spouště kohout vypustila. Jinými slovy single action fungovala ale double action ne.

Na střelnici střílím většinou klasicky v SA režimu takže to je mi putna ale občas když se jdu večer projít tak si ji vezmu s sebou. Jen pro případ. A asi bych se nerad dostal do situace, kdy nedejbože budu muset vystřelit, vytáhnu pistoli a jen naprázdno promáčku spoušť.

Setkal se s tím už někdo? Pistoli jsem vyčistil, párkrát jsem ji natáhnul a kohout vypustil a od té doby to zase chodí dobře. Ale protože jsem člověk zvídavý, který má rád pořádek, tak se pídím po tom, kde by mohla být chybka.... 8)

Pěkný večer všem :)
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

kamošovi podobne blbla jeho K100, lebo predchádzajúci majiteľ "preladil" ozub na spúšti.
Pri cene nového tiahla spúšte by som ho radšej vymenil a mal istotu.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

presne taak, SA sa da preladit az do stavu, kedy DA nefunguje
elegant_burnell

dík za odpověď. No já tam nic neladil, pistole je fungl. Akorát je vtip v tom, že fabrika je na slovensku (tj. celkem problém tam kvér dostat) a kupoval jsem ji asi 250km od mého bydliště takže docela nic moc :(

Dá se nějak poznat, jestli je ten díl třeba poškozenej (laickým okem :) )

Další věc která mě trošku vyděsila je topic o roztržené hlavni co je v tomhle tématu o kousek níž. Dle foto mám o něco mladší model podle výrobního čísla ale jen o 90ks. Neví se, jak se ta situace dořešila? Jestli byla nějaká svolávačka nebo zda byla vadná jen série od v.č. X do v.č. Y? Hledal jsem všude možně ale nenašel jsem nic.

Jinak jsem s tou pistolí velmi spokojen,žere vše, drží se perfektně a na střelnici pokaždé sklízí patřičnou pozornost ale při představě, že by mi takto prdla v ruce se mi ježí srst... :)

Vím, že se to může stát Glockovi, ČZ, 1911 ale tady mě spíš vyděsilo jak jsme blízko výrobním číslem :)
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ak je v záruke- odnes ju do predajne a žiadaj opravu tiahla spúšte.
limo222
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Kubi:
Ja by som napisal rovno do GP, povedia Ti presne, ci si v problemovom intervale alebo nie a mozno Ti aj poslu nahradny diel postou, kedze ist 250km niekam do predajne aby Ti povedali, ze vsetko je ok, by ma asi piclo ;-)
elegant_burnell

na tu hlaveň se zeptám určitě, to mě zajímá... Překvapuje mě, že se o tom na jejich webu nikdo ani nezmínil. a co se týče koupě - v okolí, nikde nebyla skladem a po objednání by cenově vycházela cca o 2tis dráž neb už se prodávala Mk.12. Já chtěl raději Mk.7 jelikož mi ta rozborka přijde prostě daleko jednodušší a nechtělo se mi připlácet dva tisíce abych měl se zbraní "víc práce".

Holt jak se říká risk je zisk (nebo vpysk) :D
mondo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa mondo »

Kubi,
teoretický by to mohlo byť v tom, že nezafungoval prerušovač, tiahlo spúšte vplyvom nečistote, neojazdenim, vôľe.???.. nepustilo výstupok tiahla do záveru a to prešmyklo okolo naťahovacieho ozubu. Dúfam že som sa vyjadril ako tak zrozumiteľne.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Mk12 sa mne osobne rozoberalo/skladalo horšie ako Mk7, keďže to "šoupátko" sa po stiahnutí dole musí držať proti tlaku pružiny. Tretia ruka by bodla. Niekto by mohol namietať že je to identický spôsob rozoberania ako na Glocku, ale Glock sa rozoberá "jedna báseň" a nedá sa to porovnávať z Mk 12. No ale možno to bolo len ďalšie špecifikum môjho vadného kusu P11.
elegant_burnell

právě proto, že se ty šoupátka musí držet mi to přijde zcestné... nicméně co mi bylo řečeno, tak si toto vydupali zákazníci a není to výmysl GP. Nevím co je na tom pravdy ale asi se lidem nezdálo vhodné pokoušet pevnost toho lučíku... Jak moc si pomohli? To je otázka...

Mondo: je to možné. Vybušil jsem 160 přebíjenek tak třeba to bylo zaprasené. Pokud se problém vyskytne znovu tak to asi pořeším reklamací. Teď by mě ještě zajímalo, jak to je s těmi hlavněmi... zkusím se poptat přímo u výrobce, snad budou vědět které série se to týká :)
eager_greider

Príspevok od používateľa eager_greider »

Čo sa týka rozborky a zborky Mk12, absolútne bez problémov. Oba úkony mi trvajú cca 3 sekundy, akonáhle človek príde na ten grif, už to ide. Základ je oprieť si zbraň koncom rukoväte o brucho.
1. natiahnuť kohút
2. stiahnuť šupátko ľavou rukou (palcom a ukazovákom, prostredníkom si pomáham ťahom za lúčik)
3. pravou rukou potiahnuť záver až úplne dozadu a von. Hotovo.

Mal som možnosť dosť veľa strieľať z Mk7 a rozdiel v pevnosti celkovej konštrukcie v prospech Mk12 je podľa mňa poznať.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

asi nemam stastie... kladivko sa v rezime DA sem-tam zacalo zachytavat na prvom ozube.. nevypali. mal niekto ten problem ? sti gp5 seria G . po rozobrati nevidim problem na suciastkach.

Update: spust uz je komplet K.O.
Naposledy upravil/-a inspiring_pare v 13 Apr 2014, 13:23, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"