Aké púzdro používate na nosenie?

Aké púzdro najčastejšie používaš?

Fobus
34
11%
Opaskové
100
32%
Opaskové vnútorné
146
46%
Podpažné
9
3%
INÉ
27
9%

Celkom hlasov: 316

Používateľov profilový obrázok
sirdo
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sirdo »

igoros: nehadam sa, moze byt...
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Zdravim,lepsiu temu som nenasiel...
ma niekto vedomosti (google nepomaha) o IWB kydexovom puzdre, ktore ma ale na vnutrnej strane nylonovy 'potah'?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Telra:
Hľadáš konkrétne čo?
Kydex puzdro s úzkym sweatguardom pod záverom, ktoré je na strane tela podlepené nylonom alebo skôr niečo na spôsob čo linkol Zoid - veľká placka pod celým puzdrom aj zbraňou vrátane pažby?

V tom prvom prípade by som išiel asi skôr takou cestou, že si vyberieš vhodné puzdro a sám si ho podlepíš čím chceš, môžeš aj donekonečna laborovať s tvarmi a materiálom.
Inak sa ti výber puzdier značne zúži.

Inak pri tom plackoidnom puzdre by som sa asi trocha bál, ako sa z toho bude tasiť, hlavne ako ľahko a intuitívne pôjde palec zasunúť medzi zbraň a tú placku (a nevôjde omylom medzi placku a telo).
Obzvlášť po nejakom čase používania, keď sa okraje tej placky môžu tlakom tela a zbrane rôzne poohýbať.
Toto je len čistá špekulácia, nemal som to puzdro v ruke ani na opasku.
inspiring_khorana

Príspevok od používateľa inspiring_khorana »

Tak včera mi konecne dorazilo kozene pouzdro od Falca http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 35-95.html
Na zaciatok musím povedať že puzdro bolo vzduchotesnom obale, dalej mi prisla aj taska od falca a dokonca aj faktura bola v euroobale :-) (to sa mi este nestalo a to objednavam cez net veci pravidelne), su to sice iba malickosti, ktore nie su az take podstatne, ale zanechali vo mne pozitivny dojem.
No a teraz k samotnemu puzdru, spracovanie je na velmi vysokej urovni, zo zaciatku zbran isla dnuka tazsie, ale staci parkrat povytahovat zbran a teraz uz ide zbran do puzdra krasne plynulo. K vnutornemu nosenie nema co vytknut cez putka sa da zbran rychlo nasadit na opasok a tak isto dat aj dole, drzi velmi pevne. Idealna velkost opasku je cca 4cm. Co sa tyka vonkajsieho nosenia, ked je zbran posunuta viac v zadnej casti, medzi dvoma putkami rifiel opasok ide cez prednu cas puzdra, vyborne drzi zbran a neodstava. Samozrejme da sa nosit aj na boku, trosku zlozitejsie sposobom, ktorý sa tu nejdem ani pokusat vysvetlovat (koho by to zaujimalo nech mi napise spravu, popripade to aj odfotim :-) ) S puzdrom som velmi spokojny, cas ukaze kolko toho znesie, dufam ze bude dlho sluzit :-)
yarco
moderátor

Nie sú tam veľké rozdiely medzi OWB/IWB v sile potrebnej na tasenie? Keďže pri IWB sa k sile puzdra pridáva aj tlak opasku.

Inak povedané - nie je to puzdro pri IWB príliš tesné a/alebo pri OWB príliš voľné?
inspiring_khorana

Je to narovnako, kedze nosim aj pri OWB opasok cez vonkajsiu stranu puzdra, zbran drzi dostatocne pevne a zbran vobec neodstava, znamy este podotkol ze ju menej vidno ako ked som ju mal na bocnej strane pri IWB :wink:
Prílohy
10246821_10201787649322750_1443439431339107516_n.jpg
yarco
moderátor

Tak to vlastne v oboch prípadoch nosíš IWB, keďže oba spôsoby sú vnútroopaskové.
Len látka gatí je z inej strany puzdra :wink:
inspiring_khorana

Tak tak, zaklad je ze sme sa pochopili :-)
mrzo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

No ja som sa nakoniec rozhodol pre Falco typ 21/2, aj ked som mal zalusk na nieco od BPHolsters, ale aktualna dodacia doba az dva mesiace mi tak nejak nevyhovuje, ked nemam puzdro ziadne a nemozem nosit. Aj tych predpokladanych 10 dni od Falca sa mi zda vela :-D Od BPHolsters bude asi G-man, kedze aj povodne som chcel OWB puzdro, ale zo zaciatku na obcasne nosenie bude stacit snad aj IWB.
inspiring_keldysh

Príspevok od používateľa inspiring_keldysh »

hmmm,ja som objednával od BP holster ,objednávka zadaná v nedeľu a stredu som ho mal už na pošte....
mrzo
častý prispievateľ

No to by bolo fantasticke, ale ak mam citovat presne z mailu od pana Placheho tak "momentalna dodacia doba je 6-8 tyzdnov" :-(
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Od Bohusa som vzdy dostal vsetko do tyzdna. Asi ma momentalne nejaku vacsiu zakazku, ci dovolenku :)
mrzo
častý prispievateľ

Tak presne som si hovoril aj ja, tak to teraz riesim cez to Falco, ale urcite budem brat aj od neho nieco, ked si rozmyslim, ktory model presne, hlavne ked ho tu viaceri chvalia… Trosku lutujem, ze som so zbranou nezobral aj ten Fobus co ponukali k nej, mozno aj ten by stacil na nejake obcasne ponosenie zatial, ale prisiel mi dost nestastne rieseny vyslovene na skryte nosenie.
mrzo
častý prispievateľ

Tak konecne prve puzdro doma, zatial som vybral Falco 21/2 (vnutroopaskove, na nosenie v oblasti krizov). Vyzera to na kvalitny vyrobok, aj ked som po pravde ocakaval aspon zo zaciatku vacsiu retenciu, a ze ho budem musiet nejako "rozchodit" :) , a aj trosku vacsiu tuhost, s lepsou moznostou spatneho vlozenia zbrane, tak snad sa casom este viac neroztaha. Ale ako docasne puzdro splni ucel… Dalsie bude takmer urcite nieco kydexove.

2 mesi - ano, neskor mi potom este odpisal, a skutocne zevraj riesi nejaku vacsiu objednavku, tak tie casy urcite nebrat ako standart u BPHolsters. Budem mat asi viackrat cestu do Ruzomberka v najblizsej dobe, tak ak sa bude dat dohodnut stretnutie, tak sa tam zastavim a pozriem v reale ako tie puzdra vyzeraju a ktore objednam, aj ked bol velmi ochotny aj cez mail pomoct vybrat spravne.
Prílohy
Fotka 188.jpeg
Fotka 187.jpeg
Fotka 186.jpeg
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."