Použitie zbrane
-
eloquent_yalow
dík, teraz viem o Colte, na konci dúbravky oproti nejakému sociálnemu zariadeniu
, potom ešte cestou na devín a niekde za slovnaftom. Je ešte niečo v BA čo neviem a vieš poradiť ? - inak na nete sú dosť málo spropagovaní (tie strelnice) - síce majú jaké-také stránky, ale dopátrať sa ich mi robilo trocha problém.
v Dubravke je na Agatovej 10A TC:0264286306 a otvorenne je denne od 14 do 20 Potom mas nekritu strelnicu v Jarovciach od petrzalky je to prva budova na lavej strane za zeleznicnym priecestim TC:0262860141 treba pitat spravcu. V Devine sa nachadza za kamenolomom pred budovou policie.Slovnaft je tusim len pre clenou a tusim aj v SAVke na patronke maju mimo sutazi vstup len clenovia. Do Jaroviec je treba si priniest terce a sluchatka (teda aspon tak bolo) . Snad ti to staci a snad o 2 mesiace sa stretneme na strelnici.Som casto mimo SR tak nemozem chodit na strelnicu ako by sa patrilo.Inac ak sa niekde dohodnes na clenstve mas zaujimave ceny na vstup. Tusim okolo 2500 -3000Sk na rok a mas jeden den do tizdna vstup zdarma.Niekde mas aj viac vstupou. Prajem pevnu ruku a dobre vysledky.
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 11 months
tVraciam sa k teme pouzitie zbrane, naposledy sa spominalo nieco na 4. strane.
Pisal som tento prispevok k zaradeniu EFMJ podla definicii v CR a v SR, ale v casti aky kaliber pouzivat, asi vsak patri skor sem.
Odpovedat na zaradenie EFMJ neviem, lebo sa o to nezaujimam, a teda neviem ako vyzera ta EFMJ presne, ale ked niekto dostane ranu poloplastom alebo aj FMJ, podla mna na chvilu ho to zastavi, a ked potom pokracuje, v zbrani je obvykle este dost nabojov na pokracovanie, ide skor o nacvik pouzitia zbrane v akcii a nie staticky na strelnici /aj ked ja sam som este scasti len v tejto faze, kedze este nezvladam pravidelne aspon 95 bodov /, pokial nejde o extremnu situaciu - napr. specialne cviceny protivnik na zvladnutie bolesti, ochranna vesta.
Pod tym zvladnutim akcie myslim aj psychicky aspekt, tzn. vopred premyslene pouzitie zbrane v pripade nudze a samozrejme nacvik takych situacii, lebo psychicka priprava ma najvacsi vplyv - musim vediet, ze ked zbran vytiahnem, tak musim byt pripraveny aj strielat, musim vediet kam, musim sa kryt. MUSIM VEDIET, ZE UTOCNIKA MOZEM PORANIT , NATRVALO OCHROMIT ALEBO ZABIT, MUSIM VEDIET, ZE SA MOZEM AJ MYLIT PRI POSUDENI SITUACIE atd.
Z hladiska mozneho omylu skutkoveho alebo pravneho je potom lepsie pouzitie FMJ, lebo podla toho, co sa tu pise, asi EFMJ by mohlo sposobit aj trvale nasledky aj v pripade menej zavazneho zasahu /napr. chroma ruka ci noha a pod./, co ma potom vyznam pri rozhodovani o vine a treste.
Pouzitiu zbrane by som sa vsak snazil vyhnut, lebo dokazovanie a rozhodovanie potom je vzdy obtiazne, kedze len v US filmoch sa striela na ludi ako na figuriny, hoci v skutocnosti tam taktiez policajti maju rozne obmedzenia, ale vzhladom na ten ich uzasny pravny system /nieco upravene vo fed. zakonoch, nieco v statnych, nieco v mestskych + mas viac penazi, mas viac moci, mas viac prav, nemas prachy, nemas moc, nie si nic, len dobry na to, aby si platil dane alebo volil/ je to tam podla mna rozne uplatnovane v zavislosti od spolocenskeho postavenia tzv. utocnika a tzv. obete.
Pokial ide o diskusie typu mrtvy nemoze svedcit, ked strielat, tak zabit, a pod., treba sa zamysliet nad tym, co vsetko zabitie cloveka so sebou pre konajuceho prinasa, a to aj v pripade opravneneho zasahu, existuju k tomu aj vedecke studie. Okrem toho, aj ked mrtvy nemoze svedcit ani sa pomstit, existuje sem tam aj take nieco ako vendetta, a tam vacsinou vobec nejde o to, ci je opravnena alebo nie.
Teraz je velmi aktualny pripad policajneho zasahu v metre v Londyne, a som zvedavy, ako s a stym vyrovnaju ti policajti, kedze udajne vsetko bolo inac a islo vlastne o vrazdu, kedze jednoducho mali rozkaz /nie konkretny/, a nepochybne mali aj pocit pomsty, ale zatial to tak vyzera, ze je skor ta vrazda - uz mu drzali ruky na zemi a potom ho tusim 8 krat strelili do hlavy.
odkaz je tu /v sme som to nasiel nahodou, je tam aj viac aj neskor k tejto teme/
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2344669
UZ MI TO NEDALO, A AKOSI SAMO TO ZO MNA VYSLO, ALE PODROBNY PRISPEVOK S ANALYZOU A ROZBOROM BY SI ZIADAL NEUVERITELNE VELA CASU A MIESTA A ANI JEDNO NEMAM.
Pisal som tento prispevok k zaradeniu EFMJ podla definicii v CR a v SR, ale v casti aky kaliber pouzivat, asi vsak patri skor sem.
Odpovedat na zaradenie EFMJ neviem, lebo sa o to nezaujimam, a teda neviem ako vyzera ta EFMJ presne, ale ked niekto dostane ranu poloplastom alebo aj FMJ, podla mna na chvilu ho to zastavi, a ked potom pokracuje, v zbrani je obvykle este dost nabojov na pokracovanie, ide skor o nacvik pouzitia zbrane v akcii a nie staticky na strelnici /aj ked ja sam som este scasti len v tejto faze, kedze este nezvladam pravidelne aspon 95 bodov /, pokial nejde o extremnu situaciu - napr. specialne cviceny protivnik na zvladnutie bolesti, ochranna vesta.
Pod tym zvladnutim akcie myslim aj psychicky aspekt, tzn. vopred premyslene pouzitie zbrane v pripade nudze a samozrejme nacvik takych situacii, lebo psychicka priprava ma najvacsi vplyv - musim vediet, ze ked zbran vytiahnem, tak musim byt pripraveny aj strielat, musim vediet kam, musim sa kryt. MUSIM VEDIET, ZE UTOCNIKA MOZEM PORANIT , NATRVALO OCHROMIT ALEBO ZABIT, MUSIM VEDIET, ZE SA MOZEM AJ MYLIT PRI POSUDENI SITUACIE atd.
Z hladiska mozneho omylu skutkoveho alebo pravneho je potom lepsie pouzitie FMJ, lebo podla toho, co sa tu pise, asi EFMJ by mohlo sposobit aj trvale nasledky aj v pripade menej zavazneho zasahu /napr. chroma ruka ci noha a pod./, co ma potom vyznam pri rozhodovani o vine a treste.
Pouzitiu zbrane by som sa vsak snazil vyhnut, lebo dokazovanie a rozhodovanie potom je vzdy obtiazne, kedze len v US filmoch sa striela na ludi ako na figuriny, hoci v skutocnosti tam taktiez policajti maju rozne obmedzenia, ale vzhladom na ten ich uzasny pravny system /nieco upravene vo fed. zakonoch, nieco v statnych, nieco v mestskych + mas viac penazi, mas viac moci, mas viac prav, nemas prachy, nemas moc, nie si nic, len dobry na to, aby si platil dane alebo volil/ je to tam podla mna rozne uplatnovane v zavislosti od spolocenskeho postavenia tzv. utocnika a tzv. obete.
Pokial ide o diskusie typu mrtvy nemoze svedcit, ked strielat, tak zabit, a pod., treba sa zamysliet nad tym, co vsetko zabitie cloveka so sebou pre konajuceho prinasa, a to aj v pripade opravneneho zasahu, existuju k tomu aj vedecke studie. Okrem toho, aj ked mrtvy nemoze svedcit ani sa pomstit, existuje sem tam aj take nieco ako vendetta, a tam vacsinou vobec nejde o to, ci je opravnena alebo nie.
Teraz je velmi aktualny pripad policajneho zasahu v metre v Londyne, a som zvedavy, ako s a stym vyrovnaju ti policajti, kedze udajne vsetko bolo inac a islo vlastne o vrazdu, kedze jednoducho mali rozkaz /nie konkretny/, a nepochybne mali aj pocit pomsty, ale zatial to tak vyzera, ze je skor ta vrazda - uz mu drzali ruky na zemi a potom ho tusim 8 krat strelili do hlavy.
odkaz je tu /v sme som to nasiel nahodou, je tam aj viac aj neskor k tejto teme/
http://www.sme.sk/clanok.asp?cl=2344669
UZ MI TO NEDALO, A AKOSI SAMO TO ZO MNA VYSLO, ALE PODROBNY PRISPEVOK S ANALYZOU A ROZBOROM BY SI ZIADAL NEUVERITELNE VELA CASU A MIESTA A ANI JEDNO NEMAM.
-
infallible_jones
Michal napísal:Mam otazku k teme.
Co myslite, bolo by opravnene pouzitie zbrane, v takejto situacii:
Idete sam po ulici. Zastane auto, z neho vystupia styria mladasi, ktori zacnu hned vyryvat, ze ci chces na pi.u a pod. Zjavne to nie su ziadne korby, ale su poriadne agresivny. Po tom, co jeden pride na neprijemne kratku vzdialenost, skusi zautocit, no je odrazeny a ustupi. Na to sa v ruke jedneho objavi dyka a dalsi zazracne vytiahne flasu od sampusu a snazia sa o obklucenie za nesuatlych nadavok a hrozieb. Stvrty utocnik sa drzi meter vzad. Situacia sa realne stala. Nakolko som mal len boxer, vzdal som to a situaciu som vyriesil utekom.
Myslite si, ze by v danej situacii bolo pouzitie zbrane adekvatne?
Ja by som teda minimalne vystrelil 1-2x do vzduchu... A potom by sa videlo, ci by som im poslal 1 vcelikcku aj do nohy...
-
elegant_mayer
1. varovny vystrel je blbost, lebo prave nim mozes zasiahnut co netreba a ak ho stihas padne otazka ci si nestihal zdrhnut, koniec koncov ak by ta OBSTALI tak ten co by bol za tebou ta moze zdrapit a odzbrojit - pokial si normalny clovek, nemas skusenosti s poulicnymi bitkami, tak to nemusi byt velky problem
2. nerob si iluzie ze pri defenzivnej strelbe stihas aj mierit... styria na kratku vzdialenost, na to ani nemas cas - odpoved: skladam najblizsieho resp. toho s dykou
3. ten utek je asi najvacsia vyhra, takze o ten by som sa tiez pokusal az v prvom rade
2. nerob si iluzie ze pri defenzivnej strelbe stihas aj mierit... styria na kratku vzdialenost, na to ani nemas cas - odpoved: skladam najblizsieho resp. toho s dykou
3. ten utek je asi najvacsia vyhra, takze o ten by som sa tiez pokusal az v prvom rade
-
inspiring_joliot
-
inspiring_joliot
http://www.sme.sk/c/2620589/Amnesty-Na- ... redir.html
Pozrite na toto pani a vyjadrite sa. Niekto pekne tlaci na pilu!
Pozrite na toto pani a vyjadrite sa. Niekto pekne tlaci na pilu!
TOTO DOKONALE VSETKO VYSTIHUJE:
Novinářský slovník
AUTOMATICKÁ ZBRAŇ
a) zbraň nabíjená jinak než zepředu prachem, zátkou a koulí. Je třeba je zakázat.
b) zbraň obsahující části vyrobené na automatických strojích. Je třeba je zakázat.
CIVILIZACE:
ty části světa, kde jsou zbraně zcela zakázány (např. New York, Čína nebo Severní Irsko)
DRŽITEL STŘELNÉ ZBRANĚ
slušné označení pro rasistického, sexistického, xenofobního, paranoidního psychopata.
KANÓN, HOUFNICE, PUŠKA NA SLONY:
jakákoli zbraň s OBROVSKOU PALEBNOU SILOU (viz.), tj. cokoli silnějšího než startovací pistole. Je třeba ji zakázat.
KULTURA ZBRANÍ
lidé stále schopní nezávislého myšlení. Musí být převychováni a poučeni, že ne oni, ale my víme, co je pro ně dobré.
OBROVSKÁ PALEBNÁ SÍLA:
a) zásobník na víc jak tři náboje, je třeba ji zakázat.
b) dělá hlasité BUM, což může poškodit sluch dětí, je třeba ji zakázat.
OBZVLÁŠTĚ NEBEZPEČNÁ ZBRAŇ
v tomhle si nejsme jistí...raději to zakažme všechno.
ODSTŘELOVACÍ PUŠKA
jakákoli dlouhá zbraň, na kterou jdou nasadit optická mířidla.
OLOVO
kov škodlivý lidskému zdraví. Je třeba ho zakázat.
POVOLENÍ K NOŠENÍ STŘELNÉ ZBRANĚ
License to kill, tak jako v bondovkách. Žádají o něj jen ti, kdo chtějí někoho zabít. Je třeba ho zakázat.
PRŮBOJNÁ MUNICE:
dokáže prorazit víc jak pět vrstev papíru, nebo tlustý svetr. Je třeba ji zakázat.
PŘEBÍJENÍ
temné umění výroby ZABIJÁKŮ POLICAJTŮ (viz.), praktikované o půlnoci ve sklepě. Pravděpodobně obsahuje čarodějnictví. Je třeba ho zakázat.
SPOLEČNOST LEX
organizace ultrapravičáckých rednecků, chlastajících pivo a střílejících na dopravní značky (jo, a taky na lidi), kteří chtějí, aby každý mohl mít AUTOMATICKOU ZBRAŇ (viz) nabitou ZABIJÁKY POLICAJTŮ (viz), a skinhedi by podle nich měli mít dvě. Je třeba ji zakázat.
SPORTOVNÍ STŘELEC
každý, kdo není myslivec. Viz DRŽITEL STŘELNÉ ZBRANĚ, STŘELNICE
STATISTIKA
a) jasný důkaz, že máme pravdu
b) zmanipulovaná sbírka čísel, zneužívaná našimi protivníky.
STŘELNICE
místo, kde DRŽITELÉ STŘELNÝCH ZBRANÍ(viz) trénují zabíjení žen a dětí. Je třeba je zakázat.
ÚTOČNÁ PUŠKA
jakákoli dlouhá zbraň, schopná vystřelit dvě rány bez natahování (lovecké dvojky v to počítaje). Je třeba je zakázat.
ZABIJÁK POLICAJTŮ
a) tvrdá, nedeformující se kulka, nebo měkká, deformující se kulka, podle toho, co ještě není zakázané. Je třeba je zakázat.
b) kulka, která zabíjí jen policisty. Ona to prostě nějak pozná. Je třeba je zakázat.
ZLOČINEC
jakýkoli člověk se střelnou zbraní.
Novinářský slovník
AUTOMATICKÁ ZBRAŇ
a) zbraň nabíjená jinak než zepředu prachem, zátkou a koulí. Je třeba je zakázat.
b) zbraň obsahující části vyrobené na automatických strojích. Je třeba je zakázat.
CIVILIZACE:
ty části světa, kde jsou zbraně zcela zakázány (např. New York, Čína nebo Severní Irsko)
DRŽITEL STŘELNÉ ZBRANĚ
slušné označení pro rasistického, sexistického, xenofobního, paranoidního psychopata.
KANÓN, HOUFNICE, PUŠKA NA SLONY:
jakákoli zbraň s OBROVSKOU PALEBNOU SILOU (viz.), tj. cokoli silnějšího než startovací pistole. Je třeba ji zakázat.
KULTURA ZBRANÍ
lidé stále schopní nezávislého myšlení. Musí být převychováni a poučeni, že ne oni, ale my víme, co je pro ně dobré.
OBROVSKÁ PALEBNÁ SÍLA:
a) zásobník na víc jak tři náboje, je třeba ji zakázat.
b) dělá hlasité BUM, což může poškodit sluch dětí, je třeba ji zakázat.
OBZVLÁŠTĚ NEBEZPEČNÁ ZBRAŇ
v tomhle si nejsme jistí...raději to zakažme všechno.
ODSTŘELOVACÍ PUŠKA
jakákoli dlouhá zbraň, na kterou jdou nasadit optická mířidla.
OLOVO
kov škodlivý lidskému zdraví. Je třeba ho zakázat.
POVOLENÍ K NOŠENÍ STŘELNÉ ZBRANĚ
License to kill, tak jako v bondovkách. Žádají o něj jen ti, kdo chtějí někoho zabít. Je třeba ho zakázat.
PRŮBOJNÁ MUNICE:
dokáže prorazit víc jak pět vrstev papíru, nebo tlustý svetr. Je třeba ji zakázat.
PŘEBÍJENÍ
temné umění výroby ZABIJÁKŮ POLICAJTŮ (viz.), praktikované o půlnoci ve sklepě. Pravděpodobně obsahuje čarodějnictví. Je třeba ho zakázat.
SPOLEČNOST LEX
organizace ultrapravičáckých rednecků, chlastajících pivo a střílejících na dopravní značky (jo, a taky na lidi), kteří chtějí, aby každý mohl mít AUTOMATICKOU ZBRAŇ (viz) nabitou ZABIJÁKY POLICAJTŮ (viz), a skinhedi by podle nich měli mít dvě. Je třeba ji zakázat.
SPORTOVNÍ STŘELEC
každý, kdo není myslivec. Viz DRŽITEL STŘELNÉ ZBRANĚ, STŘELNICE
STATISTIKA
a) jasný důkaz, že máme pravdu
b) zmanipulovaná sbírka čísel, zneužívaná našimi protivníky.
STŘELNICE
místo, kde DRŽITELÉ STŘELNÝCH ZBRANÍ(viz) trénují zabíjení žen a dětí. Je třeba je zakázat.
ÚTOČNÁ PUŠKA
jakákoli dlouhá zbraň, schopná vystřelit dvě rány bez natahování (lovecké dvojky v to počítaje). Je třeba je zakázat.
ZABIJÁK POLICAJTŮ
a) tvrdá, nedeformující se kulka, nebo měkká, deformující se kulka, podle toho, co ještě není zakázané. Je třeba je zakázat.
b) kulka, která zabíjí jen policisty. Ona to prostě nějak pozná. Je třeba je zakázat.
ZLOČINEC
jakýkoli člověk se střelnou zbraní.
-
inspiring_dubinsky
AI je pseudohumanistická a feministická organizácia, tváriaca sa ako nadnárodná, mimovládna, ale má obrovský vplyv na politiku, so silnými lobistickými vplyvmi. Zmes bohatých zmanipulovaných ľudí, ktorí o realite nemajú ani šajnu (alebo naopak?). Vystupujú ako proti zbraniam, tak aj neustále obviňujú každého z rasizmu, antisemitizmu. Obhajuje len tých, ktorí súhlasia s postupom USA a Izraela, všetci ostatný sú (takmer)teroristi.
Myslím, že to na predstavenie môjho názoru na AI stačilo. Kedže je tento server nepolitický (aspoň dúfam), viac sa tu nebudem o tom rozpisovať.
Myslím, že to na predstavenie môjho názoru na AI stačilo. Kedže je tento server nepolitický (aspoň dúfam), viac sa tu nebudem o tom rozpisovať.
-
inspiring_joliot
Mozno budeme mat moznost rozne veci zmenit ked nas bude viac.
Skusme o tom porozmyslat.
http://www.sobos.sk/Sobos.aspx
Skusme o tom porozmyslat.
http://www.sobos.sk/Sobos.aspx
..... po dlhom case znova tu
na ten link so SME sa nedalo nereagovat.
Ja si myslim ze omnoho viac zien doplaca na absenciu kontroly nozov a pasti svojich partnerov.
Preto navrhujem zavedenie zbrojneho preukazu na kuchynske noze paste.
Skupina A, B, C, D..... a bez povolenia si ani neskrtnete nasilnici jedny.
Dalej treba registrovat alebo zakazat vsetky vrazedne predmenty za poslednych 20 rokov. Zoznam vyda Policia.
Uz sa tesim na ten super bezpecny svet.
na ten link so SME sa nedalo nereagovat.
Ja si myslim ze omnoho viac zien doplaca na absenciu kontroly nozov a pasti svojich partnerov.
Preto navrhujem zavedenie zbrojneho preukazu na kuchynske noze paste.
Skupina A, B, C, D..... a bez povolenia si ani neskrtnete nasilnici jedny.
Dalej treba registrovat alebo zakazat vsetky vrazedne predmenty za poslednych 20 rokov. Zoznam vyda Policia.
Uz sa tesim na ten super bezpecny svet.
-
inspiring_joliot
oh, ah, WHAT?add napísal:Pokial viem tak ACAB=All Cops Are Bastards.
Corvallis florists ** viral videos