OK, ale skúsim si nevšímať tvoj štýl a reagovať vecne: tvrdíš, že nejaký pofidérny kurz pred získaním niečo rieši?! No... k tej empírii: Ak je niekto zakomplexovaný lempl a zbraň potrebuje na to, aby si dvíhal ego, bude s ňou stvárať hovadiny nezávisle od nejakého kurzu. Ak si ale zákonov dbalý bezúhonný občan, nebudeš sa správať ako hovädo. Navyše vo vlastnom záujme prejavíš vôľu naučiť sa narábať so zbraňou. Tak ako to mnohí robíme, nezriedka aj pod dohľadom inštruktorov.
A psychotesty? Tiež som kedysi hlásal čosi podobné, ale dnes... Neviem, koľko poznáš psychológov, ale asi nie veľa (myslím osobne, nie z TV). Často sú to tí najväčší pošuci široko-ďaleko. O tom, ako sú mnohí nedovzdelaní, či v horšom prípade predpojatí ani nemá zmysel hovoriť. A títo ľudia majú -podľa subjektívnych kritérií (!)- hodnotiť moje pohnútky vlastniť zbraň?! Hmm... Opäť by sa tým otvoril priestor pre úplatky a rôzne protekčné vybavovačky. Slušný občan by tak mohol mať problém, zatiaľ čo rôzne pofidérne individuá by si to vždy nejak zariadili. To je fakt. Aj na tomto fóre x-krát zopakovaný. Ako nový člen si zrejme ešte nemal čas si prečítať rôzne debaty pre a proti a zamyslieť sa nad nimi. Skús to, možno to padne na úrodnú pôdu.
Sorry, v tomto vlákne som už dosť OT, ale predošlý príspevok si zaslúžil reakciu.