Správa fóra
A nedáš niečo do placu ? (na zasmiatie...)roman napísal:a to este keby ludia vedeli o pozadi a vzniku tej firmy... to by bolo dopopuku...
No, podla toho ako vyzeraju stranky, tak to vyzera ze par ludi z RDA (zamestnanci/navstevnici) sa zbalilo a vytvorilo si svoju organizaciu.... To je moj typ.
Už dlhšiu dobu (min. mesiac) nevidím smajlíkov, ani v príspevkoch ani pri písaní príspevkov v mojom "editore" (tam ich mám povolených).
Nie žeby som ich nejak veľmi využíval, ale zaujímalo by ma či je chyba v systéme alebo u mňa.
Nie žeby som ich nejak veľmi využíval, ale zaujímalo by ma či je chyba v systéme alebo u mňa.
Opera Mini napríklad nezobrazuje smajlov.
Ok, robil to Adblock
Myslim, ze by najma novym uzivatelom pomohlo, keby ste v pravidlach fora, rozviedli alebo upresnili pravidlo ohladne duplicitnych tem. Nie som novacik na nete, ani na forach, par som ich aj spravoval, ale tu som dostal ako novy uzivatel hned par faciek po zalozeni prvych tem (to sa mi nikde na inom fore nestalo). A sledujem to znovu a znovu u novych uzivalov. Ja som si uz zvykol a snazim sa davat viac na to pozor, ale nevidim dovod preco si tym musi prejst asi vacsina novych clenov. A aj trochu pochybujem, ze v buducnosti budem 100% vediet rozlisit co sa tu bude povazovat za duplicitnu temu a co nie. Podla vsetkeho keby sa tu raz zalozila vseobecna tema zbrane, tak by sa podla pravidiel vsetko muselo pisat do nej.
Priklad:
zalozena tema Zasekáva sa náboj? v teme Glock novym uzivatelom. Bolo mi uz jasne, ze sa zamkne pretoze:
- je tu tema o konkretnom Glocku vseobecne, tak preco to nehodit tam…
- a je tu tema o Zavadach glockov vseobecne (kde aj bol uzivatel odkazany), tak preco to nehodit tam…
- nejasne pomenovanie temy (najmenej pravdepodobne)
Uzivatel ale riesi konkretny problem (zavadu) v konkretnej zbrani a nechce zasierat vseobecne temy a z jeho pohladu to je unikatna nie duplicitna tema - a na vela forach by v podobnom pripade asi aj moderatori suhlasili. Ja ako moderator fora by som radsej nechal danu temu, ako konkretny problem schovat do inej 30-50..100 stranovej vseobecnej temy, kde sa to bude tazko hladat. Ale to nie je cielom tohoto prispevku, menit vasu mienku.
Cielom je ujasnit viac co "prejde" a co uz nie…
Preco napriklad prejdu temy, ked uz me u tych problemoch s Glockmi - Závady zbraní Glock. a Poruchy zbrani Glock Vazne? Toto prejde?
A znovu - nie je to utok na konkretne pravidlo, je to len navrch na zvazenie jeho upresnenia.
Nie je to ani utok na konkretneho moderatora, asi ma tieto veci tu na starosti prave on, alebo ma jednoducho najviac casu to riesiet.
Priklad:
zalozena tema Zasekáva sa náboj? v teme Glock novym uzivatelom. Bolo mi uz jasne, ze sa zamkne pretoze:
- je tu tema o konkretnom Glocku vseobecne, tak preco to nehodit tam…
- a je tu tema o Zavadach glockov vseobecne (kde aj bol uzivatel odkazany), tak preco to nehodit tam…
- nejasne pomenovanie temy (najmenej pravdepodobne)
Uzivatel ale riesi konkretny problem (zavadu) v konkretnej zbrani a nechce zasierat vseobecne temy a z jeho pohladu to je unikatna nie duplicitna tema - a na vela forach by v podobnom pripade asi aj moderatori suhlasili. Ja ako moderator fora by som radsej nechal danu temu, ako konkretny problem schovat do inej 30-50..100 stranovej vseobecnej temy, kde sa to bude tazko hladat. Ale to nie je cielom tohoto prispevku, menit vasu mienku.
Cielom je ujasnit viac co "prejde" a co uz nie…
Preco napriklad prejdu temy, ked uz me u tych problemoch s Glockmi - Závady zbraní Glock. a Poruchy zbrani Glock Vazne? Toto prejde?
A znovu - nie je to utok na konkretne pravidlo, je to len navrch na zvazenie jeho upresnenia.
Nie je to ani utok na konkretneho moderatora, asi ma tieto veci tu na starosti prave on, alebo ma jednoducho najviac casu to riesiet.
-
inspiring_newton
co ti nie je jasne?
-- Závady zbraní Glock. a Poruchy zbrani Glock -rozdiel medzi nimi uz objasnil abakan a yarco
co si chces ujasnovat?
--7.) Pred tým, než založíte novú tému presvedčte sa, či už takáto téma neexistuje. Na hľadanie použite search.php . Ak nenájdete vhodnú tému (konkrétnu alebo všeobecnú, kam sa to môže zaradiť), tak novu tému s vhodným názvom založte. Ak niekto zareaguje, budete vedieť odpoveď, ak nebude reagovať nikto, postupne sa téma posunie pri pridávaní nových tém na dno strany a dozadu medzi staré témy.
-- Závady zbraní Glock. a Poruchy zbrani Glock -rozdiel medzi nimi uz objasnil abakan a yarco
co si chces ujasnovat?
--7.) Pred tým, než založíte novú tému presvedčte sa, či už takáto téma neexistuje. Na hľadanie použite search.php . Ak nenájdete vhodnú tému (konkrétnu alebo všeobecnú, kam sa to môže zaradiť), tak novu tému s vhodným názvom založte. Ak niekto zareaguje, budete vedieť odpoveď, ak nebude reagovať nikto, postupne sa téma posunie pri pridávaní nových tém na dno strany a dozadu medzi staré témy.
Rozdiel medzi dvoma temami (novou a starou) ti vymyslim aj ja a nie jeden. Ale takisto sa na temy Zavady a Poruchy da pozerat tak, ze mohli byt zaradene pod seba podla vasich pravidiel. Alebo si staci napisat do temy ze som sa rozhodol, ze je dostatocne ina ako podobna tema a prejde to kazdemu, nie len abakanovi?
"Ak nenájdete vhodnú tému (konkrétnu alebo všeobecnú, kam sa to môže zaradiť)" - podla coho urcit ci s moze alebo nemoze zaradit nova tema pod tu staru? Riadit sa striktne podla toho, ze ak najdem vseobecnejsiu temu ako je ta, ktoru sa chystam zalozit? Preco potom (ako priklad) nie su vsetky zavady ohladne Glocku 34 pod temou Glock 34, ale sa zalozila tema Zavady glocku? Ved sa to tyka Glocku 34. Tak ako sa podla teba Zasekavanie naboja v konkretnej zbrani tyka vseobecne Zavad Glockov… Mohli sa zavady konkretnych Glockov zaradit podla toho pravidla pod vseobecnu temu modelu Glockou? Mohli… Ale zalozila sa tema zavady a prezila.
Prisne sa tu zamykaju temy na zaklade jedneho vagneho pravidla. A to je to jedine podla coho sa novy uzivatel moze riadit. Vylozit si ho trosku inak ako moderatori mysleli a je zle. Ty mas asi striktne a jasne urcene na zaklade coho nechas temu zit, alebo ju zamknes, ale nikto ti do hlavy bohuzial nevidi. Len podla toho pravidla to nemoze byt, pretoze by tu nebolo x dalsich tem, ktore si veselo ziju.
"Ak nenájdete vhodnú tému (konkrétnu alebo všeobecnú, kam sa to môže zaradiť)" - podla coho urcit ci s moze alebo nemoze zaradit nova tema pod tu staru? Riadit sa striktne podla toho, ze ak najdem vseobecnejsiu temu ako je ta, ktoru sa chystam zalozit? Preco potom (ako priklad) nie su vsetky zavady ohladne Glocku 34 pod temou Glock 34, ale sa zalozila tema Zavady glocku? Ved sa to tyka Glocku 34. Tak ako sa podla teba Zasekavanie naboja v konkretnej zbrani tyka vseobecne Zavad Glockov… Mohli sa zavady konkretnych Glockov zaradit podla toho pravidla pod vseobecnu temu modelu Glockou? Mohli… Ale zalozila sa tema zavady a prezila.
Prisne sa tu zamykaju temy na zaklade jedneho vagneho pravidla. A to je to jedine podla coho sa novy uzivatel moze riadit. Vylozit si ho trosku inak ako moderatori mysleli a je zle. Ty mas asi striktne a jasne urcene na zaklade coho nechas temu zit, alebo ju zamknes, ale nikto ti do hlavy bohuzial nevidi. Len podla toho pravidla to nemoze byt, pretoze by tu nebolo x dalsich tem, ktore si veselo ziju.
Neviem, aké fóra si spravoval mrzo, ale tu platia určité pravidlá a moderátori určite nehatia úsilie členov. Hodnotenie tém sa neodvíja od ega účastníka, ale od ich prínosnosti a kompatibility. Ak je téma duplicitná, tak je duplicitná a užívateľa nech sa tomu vyvaruje.
Ako sa tomu moze vyvarovat, ked to nie je jasne povedane v pravidlach? Resp. podla pravidiel by sa tu nedala zalozit takmer ziadna tema, ked to pada na slovicku moze. Kde je napisane definovane podla coho sa moze alebo nemoze tema povazovat za vhodnu? Teoreticky sa skoro vzdy da povedat ze sa tema mohla zaradit pod inu temu.
A neviem ako to napisat inak, ale ja sa tu nesnazim nikoho obvinovat, ani forum ako celok, ani jednotlivcov (s electronom som sa raz myslim stretol na LOS a vyzeral ako mily, sympaticky typek
). Len som skusal poziadat o moznost zvazit presnejsie sformulovat jedno pravidlo, s ktorym som mal problem a stale znovu sledujem, ze snim maju problem viaceri novi clenovia. Tot vse…
A neviem ako to napisat inak, ale ja sa tu nesnazim nikoho obvinovat, ani forum ako celok, ani jednotlivcov (s electronom som sa raz myslim stretol na LOS a vyzeral ako mily, sympaticky typek
-
inspiring_newton
ziadne pravidlo ani zakon nie je dokonaly
ak nie je vyklad pravidla 7) jednoznacny, v tomto pripade o tom ci to je alebo nie je duplicitna tema rozhodujeme my
ak mas pocit,ze sa to prieci tvojim moderatorskym skusenostiam, mozes ale aj nemusis tu prispievat
ak sa rozhodnes tu predsa len prispievat, tak mal by si ,ale aj nemusis vkladat a zakladat temy do vhodnych vlakien,ale v tomto pripade: ak nie je vyklad pravidla 7) jednoznacny, v tomto pripade o tom ci to je alebo nie je duplicitna tema rozhodujeme my
LOS nestrielam,urcite sme sa nevideli
ak nie je vyklad pravidla 7) jednoznacny, v tomto pripade o tom ci to je alebo nie je duplicitna tema rozhodujeme my
ak mas pocit,ze sa to prieci tvojim moderatorskym skusenostiam, mozes ale aj nemusis tu prispievat
ak sa rozhodnes tu predsa len prispievat, tak mal by si ,ale aj nemusis vkladat a zakladat temy do vhodnych vlakien,ale v tomto pripade: ak nie je vyklad pravidla 7) jednoznacny, v tomto pripade o tom ci to je alebo nie je duplicitna tema rozhodujeme my
LOS nestrielam,urcite sme sa nevideli
pravidla su ok. ale zalozit temu zavady ked uz su poruchy....
cista duplicita. (mimochodom, zavada neznamena docasna porucha, je to synonymum v celom vyklade - podla slovnika SAV). Urcite by bolo v poriadku oddelit temu vyrobne chyby a prevadzkove poruchy, ale polemizovat o tom, co by bolo keby bolo mi pride ako temy v "mimo temy" a podobnych vlaknach.
Vec beriem za uzavretu a keby mi bolo rovno na prvy prispevok odpisane v style, ze to nepovazujete za potrebne, mohlo sa to uzavriet rovno - bez nocnych urazok a banov…
K LOS - len mi chalani s ktorymi som bol v skupine ukazovali niektorych ludi z fora, padol aj tvoj nick, nebol som nikomu osobne predstaveny, tak je mozne, ze doslo k omylu.
K LOS - len mi chalani s ktorymi som bol v skupine ukazovali niektorych ludi z fora, padol aj tvoj nick, nebol som nikomu osobne predstaveny, tak je mozne, ze doslo k omylu.
-
inspiring_newton
tak to s urcitostou ohovaralimrzo napísal:V ukazovali niektorych ludi z fora, padol aj tvoj nick,