Subsonic

inspiring_rubin

Príspevok od používateľa inspiring_rubin »

Takze predbezne zistenie- podlaborovane strelivo a silna vratna pruzina = zle. Moze byt nieco sposobene aj tvarom strely? A co tie pozdlzne ryhy na nabojnici a strele? Vsimol som si len ze ked ostal nedovreny zaver tak naboj bol vzprieceny "napolceste" do komory a pozdlzna ryza na nabojnici a otlacok na strele (vypada ako keby naboj narazil do hornej steny komory)
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

ak mas, skus prehnat tie subsonici cez kaliber. Pri fabrickych by sa to nemalo stavat, ale zle skalibrovana nabojnica robi problem pri feede na niektorych zbraniach. Ako to laicky vysvetlit... nabojnica ak je jemne vyduta, je podavana nie po rovnej drahe do komory, ale ako keby podskoci a je podana po takej vlnovke. Aj ten milimetrik sposobi to, ze sa vzprieci, zakusne a nepoda. Tiez napriklad na STI-cku je to zalezitost len niektorych hi-cap zasobnikov, na CZ 75 TS-ku to robia vsetky etc... a ano samozrejme ma na to zakusavanie aj vplyv, ze je to komolny kuzel, ogival by mozno aj po podskocenej drahe do komory vosiel.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

krupitch napísal:nejak som prestal mat doveru ku nevyskusanemu strelivu v konkretnej zbrani
Veľmi rozumný prístup, obzvlášť v kontexte streliva určeného na nosenie.

ad Merkuria - môžeš mi prosím o tom napísať nejaké podrobnosti na info@legistelum.sk?
yarco
moderátor

elado napísal:duty nemá rada slabšie laborácie. 8g strely na nej šlapú ako hodinky.
Ak toto platí všeobecne pre Duty a nie len pre ten daný kus, tak ďakujem pekne za takú zbraň. :roll:
yarco
moderátor

Nech ich navrhuje ako chce, len nech fungujú.
Ak väčšina služobných zbraní nemá s tou muníciou problémy (v popisovanom rozsahu) a jeden konkrétny model áno, nevidím dôvod nejako tu obhajovať danú zbraň tvrdeniami o "plnohodnotnej" munícii. Teda ak výrobca priamo v dokumentácii neuvádza odporúčania v podobnom zmysle, čo neviem či robí.

Gaston Glock možno dobre vie, prečo zdarma vymieňal pružiny pri Gen4 namiesto toho, aby svojich zákazníkov poslal do čerta s odkazom na "prebité kraviny". :twisted:

Btw. Sellier Bellot 9g Subsonic rátame medzi "prebite kraviny čo ledva obtiahnu zbraň"?

Aby sme si rozumeli - mne je úplne jedno, či Dutyna šlape so Subsonikmi alebo nie. Len mi táto debata začína vyznievať v štýle "It's not a bug, it's a feature!", čo je dosť zbytočné.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

no ja neviem, ale subsoniky chutia mojmu glocku aj K100 (ked som ju este mal) a problem som s nimi nemal. a to padlo par tisic
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

mnou prebité 8 gramy v CZ 75 100%, XC sem tam sekli, Duty jednoranovka.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

vo funglovkach a postupne sa zabehli :D
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Znamená niečo farebné označenie zápaliek? Mám Subsonic (9,7g) od Selliera.....rovnaké krabičky, no zápalky sú aj červené a aj zelené. :shock:
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

u S&B je to normálne....
Dancek
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Dancek »

Ve SR 1/2009 vyšel článek "ČERVENÝ, ZELENÝ, MODRÝ", který vycházel z Informačního bulletinu Sellier & Bellot z října 2008.
Náboje s červeně lakovanou zápalkou jsou náboje které běžně kupujeme, jejich komponenty jsou vyráběny standardními postupy a plně odpovídají požadavkům C.I.P.
Náboje se zeleně lakovanou zápalkou jsou vyráběny konkrétnímu zákazníkovi "na míru". Zákazníkem bývá zpravidla policie nebo jiné speciální ozbrojené složky. Tyto náboje kromě základních požadavků plní i některé specifické parametry, např. vodotěsnost náboje, což vyžaduje dokonalé utěsnění střely. Nábojnice musí vyhovět požadavku "zkoušky zbytkového pnutí", nejsou-li zjištěny závady, může se zákazník spolehnout, že dlouhodobé skladování nebude mít vliv na jejich životnost a funkci. Důraz je kladen na bezpečnost zápalek i celých nábojů při extrémních teplotách. Samozřejmě i tyto náboje splňují požadavky C.I.P., pokud se s nimi setkáte na trhu, není čeho se obávat.
Náboje s modře zalakovanou zápalkou jsou dodávané armádám různých zemí a splňují požadavky normalizačních dohod NATO (STANAG) nebo Českých obranných standardů. Tyto náboje mohou být používány v civilní sféře pouze tehdy, jsou-li přezkoušeny a je-li každé balení označeno značkou C.I.P., protože STANAG připouští max. dovolený tlak vyšší než dovoluje C.I.P.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Kdesi som videl subsoniky 7.62x39 tusim s 12g strelou. Skusal to niekto v sa vz58?
inspiring_cannon

Príspevok od používateľa inspiring_cannon »

Obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

7.62x39 Subsonic predavaju/li v Cechach, cena tusim okolo 12-15Czk.
VZ58 s nimi neobtahuje.
Vie niekto o zdroji tu na SK?
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Vie:prebijane kus tri €.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"