Glock alebo CZ

vigorous_wright

Glock alebo CZ

Príspevok od používateľa vigorous_wright »

Ahojte práve dokoncujem zbrojak a chcel by som poradit. Rozhodujem sa medzi CZ 75 a glock 17 zbran by som chcel na denne nosenie, prosim peradte mi ktoru a preco dakujem .
Používateľov profilový obrázok
mrzo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

Ak to ma byt ozaj na denne nosenie a asi skryte, tak by som radil ist do niecoho mensieho, nie ze by sa nedali obe skryto nosit, ale obe su vacsie ako by bolo pohodlne a CZ 75 aj dost tazka, kedze je celokovova. Tak skor mozno Glock 19 a ak CZ 75 tak sa myslim robi aj Compact verzia. Z tychto dvoch by som zas ja osobne vybral asi Glock.
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

75 ma uzsi uchop zaveru, mne osobne sa tazsie obtahuje. Treba si skusit obe a podla toho sa rozhodnut.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Len doplním Mrza:
filo11 - skús sa zamyslieť alebo poradiť so skúsenejšími aj v tom, aký spôsob nosenia u teba prichádza do úvahy - OWB, IWB, podpažné, kapsa, brušný pás, .... Vzhľadom na tvoj denný pracovný režim, spôsob obliekania a pod. Môže to dosť ovplyvniť aj samotný výber zbrane.
Lebo inak sa ukrýva fullsize zbraň pod sakom v OWB alebo podpažnom puzdre a inak v (A)IWB pod vykasaným 3čkom.

A ten rozdiel hmotnosti netreba pri úvahách podceniť, 75-ka je takmer o 50% ťažšia než 17-ka. Poznám ľudí, ktorí na opasku aj oveľa menší rozdiel než 400g pociťujú ako problém. Ale aby to nebolo jednoduché, sú aj takí, ktorým to nevadí ... :wink:
hornet
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa hornet »

Ešte predvčerom som si myslel, ako dobre schovám a pohodlne sa mi nosí G19. Po kúpe G42 som zmenil názor :D
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Už to tu bolo rozoberané miliónkrát, stačí si prečítať staršie vlákna. Len sa čudujem, že sa na nosenie rozhoduješ medzi týmito dvoma, logickejšie by bolo 75D compact vs. G19. Ešte pripomínam, že ide o dve totálne odlišné zbrane, hmotnosťou, ergonómiou, charakterom spúšte, spôsobmi tuningu a pod.. Jediná cesta je ísť ich vyskúšať.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Napr. : Aku mas postavu (a ego :) ) ? Ak si velky, mohutny chlap a pouzijes vonkajsie puzdro kludne velku zbran.
Ostatne porovnavat nebudem, kedze som G pozitivny a porovnani objektivnych aj tych zaujatych tu je neskutocne vela. Treba len listovat a citat.
Potom uz mozes nastolit konkretne otazky, kt. tu mozeme skusit zodpovedat.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

U Glocka je 17 v pohode na nosenie,pokial ti sadne Glock. Medzi nosenim 17,19 a dokonca ani 26 nejaky markantny rozdiel nieje. Aspon taka je moja skusenost. Ale pri strelbe sa 17 sprava kultivovanejsie a sedi z tychto Glockov najlepsie. Ruku mam beznu. Nemam nejaku velku lopatu,ani malu rucku. :-)
CZ je ale zasa priatelskejsia k zaciatocnikom co sa tyka uchopu aj strelby. Danou za to je vyssia hmotnost a vacsie naroky na udrzbu.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

pistol z Uherbrodu ani zadarmo, tie su hrdzave uz v katalogu.. 8)
inspiring_hodgkin

Príspevok od používateľa inspiring_hodgkin »

Mám G21,G17 aj CZ75. Nosím hlavne G21 a CZ 75. Hmotnosť majú podobnú. G17 je samozrejme ľahšia a subtílnejšia. Najradšej nosím G21, väčšia hmotnosť oproti G17 mi nevadí a skryť ju pri dobrom puzdre pod košeľu nie je problém. Čo je v prospech nosenia Gloka oproti CZ je, že má menej ostrých hrán, ktoré ti po čase budú drať oblečenie a hlavne ak sa občas spotíš, čo sa asi spotí každý, tak u CZ75 budeš mať hlaveň zakrátko ako líšku :lol: a tú hrdzu odtiaľ nevyčistí ani kristus...ostanú tam potom na hlavni fľaky. CZ som nosil aj preto, že s nej strieľam na súťažiach a mám ju viacej v ruke...teraz budem skúšať G17...Staršie Gloky mali odolnú povrchovú vrstvu na závere, tie nové stoja za hovno, hneď sa poškriabe...hrdzavieť ti ale nebude.
Ak ti môžem doporučiť treba si vybrať zbraň, z ktorej budeš mať lepší pocit istoty pri streľbe a budeš sa psychologicky s ňou cítiť lepšie. Môj tip je G17 s originálnym glokáckym mäkkým opaskovým puzdrom na skryté nosenie, ktoré je podľa mňa cool...Vojde do ňho G21, G17 a núdzovo aj CZ75. Toľko moja skúsenosť a názor.
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

MRBLUE napísal:U Glocka je 17 v pohode na nosenie,pokial ti sadne Glock. Medzi nosenim 17,19 a dokonca ani 26 nejaky markantny rozdiel nieje.
myslim, ze by bolo vhodne, uz ked piseme pre zaciatocnika, uvadzat, ze ked hovorim o noseni, tak ku akemu obleceniu.
Lebo ak mas dlhe triko vonku z gati (ev .mikinu, ci koselu von z gati) tak mas pravdu.
Ak sa ale bavime o obleceni, ked musis mat koselu, ci polo v gatiach, pripadne ak chces nosit obtiahnutejsie veci (teraz je to v mode) vtedy zacina nahananie kazdeho centimetra pazby. A vtedy je rozdiel medzi 17/19 a 26 sakra citit.
hornet
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa hornet »

Zalezi od postavy a stylu obliekania. Ja mam taky styl, ze kazdy cm vidno. Ale jedno co som vypozoroval, ze najviac zalezi na hrubke zbrane, potom dlzka pazby a az potom dlzka hlavne. Preto padla moja volba na ten G42, lebo je vyrazne uzsi a pri vnutornom puzdre tak nohavice moc neodstavaju, plus kratka pazba a ideal na nosenie rifle plus tricko alebo kosela aj zakasana.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Hrubka...teraz ked to čítajú dievčence. ..
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Mne sa v porovnaní s CZ 75 určite lepšie nosí Glock 17.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

hornet napísal:najviac zalezi na hrubke zbrane, potom dlzka pazby a az potom dlzka hlavne.
Neviem, či by som na prvé miesto nedal puzdro.

Dôležitosť hrúbka vs. dĺžky pažby závisí aj od štýlu nosenia. Z moje skúsenosti je napr. dĺžka pažby o dosť menej kritická pri appendixe než pri nosení na boku niekde okolo 3:00-4:00.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"