Glock a prebijane strelivo

inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

knoko, Gunslinger to v bode 2. vysvetlil uplne presne tam uz niet co dodat mozno len to ze upozornenie vyrobcov ma aj trochu "oblbovaci" charakter :P
Tym ze nedoporucuju prebijance chtiac-nechtiac podporuju predaj origos nabojov. Takze ak by sme popustili fantaziu vznikne nam otazka kto realne plati za tu vetu v navodoch :lol:

Pri ARESoch si treba skontrolovat nabojnice, niekedy sa im tam pripletie makarovacka ale skor je to vynimka ako pravidlo :roll:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

noacoak napísal: Pri ARESoch si treba skontrolovat nabojnice, niekedy sa im tam pripletie makarovacka ale skor je to vynimka ako pravidlo :roll:
A ked sa tam pripletie "makarov naboj" tak to vystreli aj tak ci nie ?
Je tam nejaky problem preco by to nemalo vystrelit, ked uz je to v komore (t.j. uz je nabite, ale neviem ze v komore je makorovsky naboj ) ?
Nakupujem v arese pravidelne takze ma to zaujima.

A kto vie aky najmensi faktor mozu mat naboje 9 Luger do G26 aby v pohode slapala bez zadrziek (ide mi o "lenivu" a tazku strelu) ?
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

BKSL-bola sutaž v MT,čo si nebol :?: Bol som tam s tromi foristami,to bola haluz :lol: Ohladom tych Makarovovych nabojníc,nedeje sa nič len to že trpí vytahovač lebo iba ten ho drzi v komore,naboj tam nema žiaden doraz :wink: radšej ich odložiť a potom strelit s kolegovej pištole :twisted: ,ale aby o tom nevedel čo tam davaš,nieže tam nacpeš aj origoš Makarova,ako som videl niektorych začinajucich kolegov strelcov.Tak sa snažili prehovorit G-19 aby ich brala a on nič,kua asi zla pištol :wink:
inspiring_ardinghelli

Príspevok od používateľa inspiring_ardinghelli »

Mám skúsenosť, že pebíjanec s nábojnicou z Makarova v Glocku nevystrelí, zápalka je o ten 1 mm hlbšie v komore a nedôjde k úderu na zápalku. Pokazilo mi to jednu sezónu, než som prišiel na to, v čom to jeém. Pritom v čezetách a podobných to bez problémov odpaľovalo. Takže tá poznámka o problémoch je opodstatnená.
BALISTIK
moderátor

Aj mne sa do Glocku priplietli ale nemal som problem.Dokonca mam jeden novy poznatok,kamarat kupil tie iste naboje ako ja Limity od GP,mne isli bez zavady cca 80ks,kamarat ich dal do CZ 85,s 50nabojov vraj čo rana to zavada,a to ma novu 85.Jeden mu dokonca nešiel s komory vytiahnut tak ho museli vypačit a teraz ma vraj dobru naprt komoru.Kamarat dal prebijany Ares do komory na CZ75Tactikal sport a furt mu nesiel dnu,že co je,nič krvopotne ho vybral ja som ho strčil do Glocka a odpalil :lol: Další prípad s prebijanymi čo nam prebíja kolega strelec-CAU Jarko :lol: Tak naboje prebite super len v CZ75 nesli do komory,lebo strela trocha viac trčala,tym padom sa musela nasilu zarezat do dražok v hlavni a 75 nedovreli zaver,tie iste naboje v Glocku slapali bez zavad,lebo Glock ma jemne dražky do ktorich sa strela nemusí tak natlačit :wink: Preto ja furt každy naboj aj ked viem že je kvalitne urobeny dam do komory a skusim ako tam ide vopchat.S Limitou som dva kusy vyradil lebo nevošli do komory :roll:
inspiring_kepler

Glock je robeny do spolahlivosti. Zaver na nom hrka ako hrkalka.
Presnost ma ale do 15 m dostatocnu takze je to v super zbran.
Ked chcete mat spolahlivu zbran co zozerie a odpali vsetko tak Glock.
Ked Vam naboj nezozerie alebo neodpali ani glock tak ten naboj je uz uplny "shit". Z 2000 nabojov som mal 2x extra slabu ranu (slaba-vlhka navazka), strela v obidvoch pripadoch vyletela z hlavne ale nabojnicu uz zachytilo pri vyhadzovani. Nahol som zbran do strany, potiahol zaver dozadu, stara nabojnica vypadla, pustil zaver a natiahlo do komory novy naboj a mohol som strielat dalej (a to 2x z asi 2000 nabojov, vacsinou prebijanych). Na mazanie pouzivam zeleny taliansky "LUBER" sprej.

Pre BALISTIK: Ty pred kazdym strielanim kazdy naboj vyskusas dat do nabojovej komory tvojej zbrane ci sa tam bez problemov vmesti ?
Alebo to robis len pred sutazou ?
BALISTIK
moderátor

Robím to s každym prebijanym nabojom,aj pred sutažou,alebo len tak s nudy.Stalo sa mi že niektorí prebijači mi tak prebili že som musel cez hlaven s predu strčit niečo take ako srobovak a naboj vytlačit aby som neurval vytahovač,už mam pokoj ktorí nevojde vyradím.Na suťaz vačšinou davam nove naboje aby som nemal absolutne dovod na zavadu,ale aj novy može zlyhat :wink: Jedna zaujímavost ked naboj ktorí mi nejde do komory,dam do cz 75 tak tam vojde,ma vačšiu komoru ako Glock,alebo K-100.Takže 75 ako ktora zobere aj zle zažehlenu nabojnicu.
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

BKSL napísal: Ked Vam naboj nezozerie alebo neodpali ani glock tak ten naboj je uz uplny "shit".
Před pár lety jsme testovali maďarské MFS a glocky s nimi občas měly problémy (jen otisk na zápalce). CZ75 kompakty je odpalovaly bez problémů.
BALISTIK
moderátor

MFS-som bol jedno obdobie tiež použival,vtedy ešte v cz 75 išli bez problemov,ale viditelne mali hlbšie zalisovane zapalky,niektore boli aj od boku zapalky ako keby aj zaklepnute.Glokacky udernik neni až tak dlhy ako ruka SAXANY :twisted:
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

BALISTIK napísal:Glokacky udernik neni až tak dlhy ako ruka SAXANY :twisted:
A preto Gckari vzdy zasepkaju `dexempo supoplex` a uz to fici :D
BALISTIK
moderátor

Vidíš aj v navode som mal niekde to zaklínadlo :twisted: :twisted:
inspiring_kepler

Podla toho co tu pisete vyzera ze potom najvatsi "vsezravec" bude CZ 75.
Len nevieme aky typ vyroby CZ 75 verzus verzia Glock-u pri tych spominanych skusenostiach.

Dovody pre CZ 75:

1. Asi "velmi" siroka komora.(bezproblemove zasunutie aj neforemnej nabojnice-naboja).
2. Udernik vyleti dalej ako na Glock-u, t.j. odpali aj hlbsie vlisovanu zapalku.

Je to tak spravne ?
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Číza síce podľa mojej skúsenosti zožerie všetko, ale občas má problémy s vyhadzovaním, ktoré som na mlokovi nebadal vďaka inak riešenému okienku a aj uzamykaniu. Pravda, z mloka som vystrieľal len pár sto rán, z čízy (mojej aj požičaných) niekoľkonásobne viac.
BALISTIK
moderátor

BKSL-ano spravne si to pochopil,ja som s čizou nemal najmenší problem pri strielaní prebíjancou,len...Ked boli strely v tvare komoleho kužela vtedy sekala,ten typ nemala rada.číza ma dlhy nabeh do komry vtom bol problem,na glocku pri zasuvaní naboja zo zasobnika nieje až taky dlhy nabeh.Ja som mal 75 ročnik 98,bola to 75B,vybral som snej blokač,kupil plastovu jednočinnu spusšt,preleštil styčne plochy a mal som cca 1.36 odpor spušte s odretymi ušami.Ale pardon toto je vlakno o glockoch. :roll:
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

Nemám nástroje ani už možnost měřit šířku komory G17 x CZ 75, ale podle nábojnic-především MFS ( z glocka má trošku barevný flek na boku) si myslím, že glock má volnější komoru.
A spolehlivost. ono je to o kusu zbraně, náboje a hlavně toho, kdo z té zbraně střílí. Na střelbách jsem mě týpka, který z CZ 82 netrefil terč a každá druhá rána závada. Takže dle něho totální šrot zbraň. Mě to chodilo do černého a 4 zásobníky ( mířenka i rychlopalba) bez závady. Tak nevím...
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"