Spolocny nakup streliva
Malo prachu vela prachu staci malicka mikrovaha za par ecok a prevazit ich za tu cenu si ten cas na vazenie oplati urcite najst 1000ka za 120€ alebo 1000ka za 187€ podla mna skara rozdiel a ja som si ten cas na vazenie 2000ks nasiel a secko bez problemov na obycajne strielanie pre nenarocnych maximalna spokojnost
bosvargos: prevažovať hotové náboje? Síce sú tam nábojnice aj strely od jedného výrobcu tak by to teoreticky šlo ale každá strela má plus mínus nejakú odchýlku a prachu je v náboji podľa typu cca 0,25-0,28g a na strele môže byť odchýlka kľudne 0,10g..
Podľa mňa sa to teda moc prevažovať nedá lebo nevieš či ti rozdiel vo váhe robí prach alebo strela.
Podľa mňa sa to teda moc prevažovať nedá lebo nevieš či ti rozdiel vo váhe robí prach alebo strela.
Da sa robil som to ak v naboji chyba uplne prach to zistis a ked ho tam chyba len troska tak je to ok gula vyleti tak ci onak
-
inspiring_austin
Mozno potukavanim po strele alebo trasenim a la rumba gule:)
-
elegant_carson
je to OT, ale neodpustím si už, nakoľko to sledujem takmer v každej téme kde prispieva...
abakan čítam toto fórum dlhšie aj bez prihlásenia, ale nemám za každú cenu potrebu spamovať, či urážať... možno si expert, máš skúsenosti, ale nikto tu nie je zvedavý na tvoje povyšovanie sa, práve naopak ľudia sem píšu aby sa podelili o svoje skúsenosti alebo žiadali radu od skúsenejších borcov, nie preto aby si si Ty po ťažkom dni mastil na nich vlastné ego...
abakan čítam toto fórum dlhšie aj bez prihlásenia, ale nemám za každú cenu potrebu spamovať, či urážať... možno si expert, máš skúsenosti, ale nikto tu nie je zvedavý na tvoje povyšovanie sa, práve naopak ľudia sem píšu aby sa podelili o svoje skúsenosti alebo žiadali radu od skúsenejších borcov, nie preto aby si si Ty po ťažkom dni mastil na nich vlastné ego...
Bosvargos: prevazovat fabricke naboje , ci tam nahodou nieje naboj bez prachu, to celkom dost napoveda o kvalite a mene vyrobcu 
Na margo tvojej teorie prevazovania...
4.5 grainu prachu vazi 0.29 gramu
100 grainov olova v 124 grainovej strele vazi 6.48 gramu
Pri vyrobe sa pouziva strihanie/tvarovanie jadra strely z olovenneho drotu (zliatina Pb). Pri lokalnej poruche drotu kludne moze dojst k 5% vychylke hmotnosti - co je 5 grainov (bezne vychylky su tak na urovni 0.1-1 grainu).
Ergo spocitane a podciarknute, pri prevazovani nabojov vobec nevies, ci je chybajucich 0.3 gramu zavinenych chybnym odstrihnutim, alebo chybajucim prachom, pripadne spravna hmotnost naboja vobec nezarucuje, ze v naboji je prach.
Na margo tvojej teorie prevazovania...
4.5 grainu prachu vazi 0.29 gramu
100 grainov olova v 124 grainovej strele vazi 6.48 gramu
Pri vyrobe sa pouziva strihanie/tvarovanie jadra strely z olovenneho drotu (zliatina Pb). Pri lokalnej poruche drotu kludne moze dojst k 5% vychylke hmotnosti - co je 5 grainov (bezne vychylky su tak na urovni 0.1-1 grainu).
Ergo spocitane a podciarknute, pri prevazovani nabojov vobec nevies, ci je chybajucich 0.3 gramu zavinenych chybnym odstrihnutim, alebo chybajucim prachom, pripadne spravna hmotnost naboja vobec nezarucuje, ze v naboji je prach.
Cubitko - napoveda o kvalite vyrobcu ako tu uz pisal peterson je to B trieda!!! Cize aj preto je taka cena!! Bolo mi povedane co kupujem a na moje obycajne strielanie na strelnici mi to absolutne postacuje nie som ziaden ipsc borec ak idem si s kamosmi zasutazit si berem A triedu ale na obycajne pukanie mi staci bohate tato B trieda a za tu cenu som spokojny ako aj dalsi kolegovia ktorym som znich dal
Dnes som strielal s tymi ZVS 2. akost a viac ako 4 po sebe sa mi nepodrilo vystrelit. Bud neobtiahlo alebo len slabo, niekedy ani naboj nevystrelil, asi tvrda zapalka. Na druhy pokus vystrelili. Ako takto na strelbu na terc sa to asi da prekusnut, ale uz ich viac nechcem.
A to obyc ZVS, na ktore skoro kazdy nadava, mi z toho lietaju so 100% uspesnostou.
Na konci som dal 10 kuskov S&B subsonic a to bola strelba
A to obyc ZVS, na ktore skoro kazdy nadava, mi z toho lietaju so 100% uspesnostou.
Na konci som dal 10 kuskov S&B subsonic a to bola strelba
Hornet: u ZVS sa stretneš s tvrdými zápalkami(zlatá farba), buď v klude, aj prvá trieda ťa potrápi ak budeš mať šťastie na "dobrú šaržu" .
Ja si z toho tazku hlavu nerobim, vedel som do coho idem a ze moze byt problem.
Ak by mal niekto z takejto varky nejake kusy, 200 by som zobral. Tento vikend som v BA.
-
eager_edison
Nechcel by niekto LIMITY ?
keby sme sa dali dokopy tak 5-6 litríkov 
nesranduj. Taký počet sa ti neoplatí riešiť spoločným nákupom. Majiteľ Koutný ti na taký počet ani zľavu nedá, nakoľko máva ďaleko vyššie objednávky.
-
inspiring_liskov
nechysta niekto objednavku na vz.43?? ozval sa kamarat, ze by potreboval tak 500ks za rozumnu cenu