ako je to s platenim ZP
-
eloquent_shannon
ako je to s platenim ZP
Ahojte mal by som otázku.
Uvažujem ,že si spravím zbrojný preukaz táto myšlienka ma napadla ako som začal s kamarátom chodiť na strelnicu ktorý ma uči správne zaobchádzať so zbranou.To som netušil,že sa to časom stane ako mô koniček a na každy deň na strelnici sa veľmi teším.
K otázke:Na fóre som sa dočítal,že na to aby som mohol držať zbraň musím si podať žiadosť,isť ku lekárovy a ku klinickému psychológovy dajme tomu,že toto všetko absolvujem k otázke kedy platím tých 350 eur za ZP až pri vyzdvihnuti u policajtov a do akého času si ho môžem vyzdvihnuť od absolvovani týchto skúšok aby mi neprepadol napr. pri poľovníkoch to je až 5 rokov mu držia zbrojný preukaz ak kandiduje do poľovnického zväzu po 5 rokoch mu prepada je toto aj u krátkych zbrani.
Ďakujem
Uvažujem ,že si spravím zbrojný preukaz táto myšlienka ma napadla ako som začal s kamarátom chodiť na strelnicu ktorý ma uči správne zaobchádzať so zbranou.To som netušil,že sa to časom stane ako mô koniček a na každy deň na strelnici sa veľmi teším.
K otázke:Na fóre som sa dočítal,že na to aby som mohol držať zbraň musím si podať žiadosť,isť ku lekárovy a ku klinickému psychológovy dajme tomu,že toto všetko absolvujem k otázke kedy platím tých 350 eur za ZP až pri vyzdvihnuti u policajtov a do akého času si ho môžem vyzdvihnuť od absolvovani týchto skúšok aby mi neprepadol napr. pri poľovníkoch to je až 5 rokov mu držia zbrojný preukaz ak kandiduje do poľovnického zväzu po 5 rokoch mu prepada je toto aj u krátkych zbrani.
Ďakujem
Naposledy upravil/-a eloquent_shannon v 14 Júl 2015, 10:52, upravené celkom 1 krát.
Tých 350€ myslíš vydanie ZP ? To je ale omyl, si niečo zle čítal.
Tu máš všetky poplatky http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-na ... a-streliva
Čo sa týka platby samotnej, tak sa platí vopred.
Tu máš všetky poplatky http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-na ... a-streliva
Čo sa týka platby samotnej, tak sa platí vopred.
Toto boli moje naklady pri rieseni zbrojaku, uz aj s nakupkom a preukazom zbrane. Nie su tam navstevy strelnice a cena samotnej zbrane.
70€ - psycholog (cena moze byt rozna, pohybuje sa vacsinou v rozmedzi 50-80€)
26€ - doktor (vypis zo zdravotnej dokumentacie pre psychologa + potvrdenie o zdravotnej sposobilosti)
16,50€ - ziadost o vydanie ZP
2€ - dve foto na ZP
16,50€ - kniha na pripravu ku skuske odbornej sposobilosti (dobrovolne, doporucujem)
49,50€ - skuska odbornej sposobilosti
16,50€ - ziadost o vydanie nakupneho povolenia
4,50€ - vydanie preukazu zbrane
--------------
201,50€
Takze kde si zobral tych 350€ neviem. A nevidim ani dovod, preco by si chcel odkladat vyzdvihnutie zbrojneho preukazu po uspesnom absolvovani skusok - vacsina z nas sa nevedela dockat, kedy ten svoj uz bude mat doma
Ako vidis ani cena nemoze byt dovod, kedze vacsinu z tej sumy platis PRED skuskou.
70€ - psycholog (cena moze byt rozna, pohybuje sa vacsinou v rozmedzi 50-80€)
26€ - doktor (vypis zo zdravotnej dokumentacie pre psychologa + potvrdenie o zdravotnej sposobilosti)
16,50€ - ziadost o vydanie ZP
2€ - dve foto na ZP
16,50€ - kniha na pripravu ku skuske odbornej sposobilosti (dobrovolne, doporucujem)
49,50€ - skuska odbornej sposobilosti
16,50€ - ziadost o vydanie nakupneho povolenia
4,50€ - vydanie preukazu zbrane
--------------
201,50€
Takze kde si zobral tych 350€ neviem. A nevidim ani dovod, preco by si chcel odkladat vyzdvihnutie zbrojneho preukazu po uspesnom absolvovani skusok - vacsina z nas sa nevedela dockat, kedy ten svoj uz bude mat doma
-
eloquent_shannon
Áno toto sú všetky poplatky s ktorými ratám skôr som mal na mysli Žiadosť o vydanie zbrojnej licencie čo je 331 euro + poplatky tých 201,50 euro tak zhruba mi to vychádzalo 542 euro. dôvod prečo som to chcel odložiť o nikoľko mesiacov boli financie nemal by som len tak 542 euro v hotovosti zbytok by som doplacal v novembri
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
no ako som to dobre pochopil tak zbrojný preukaz všeho všudy aj s knihou aj s poplatkámy u lekárov stoji 201,50 eura ????ak áno tak zajtra idem kupovať knihu ten kamarát mi už nevedel povedať ako tu funguje teraz kedže on ma zbrojný preukaz niekoľko rokov.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
no ako som to dobre pochopil tak zbrojný preukaz všeho všudy aj s knihou aj s poplatkámy u lekárov stoji 201,50 eura ????ak áno tak zajtra idem kupovať knihu ten kamarát mi už nevedel povedať ako tu funguje teraz kedže on ma zbrojný preukaz niekoľko rokov.
Naposledy upravil/-a eloquent_shannon v 14 Júl 2015, 10:57, upravené celkom 2 krát.
-
crossbowhunter
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 11 years 9 months
Co okrem drzania zbrani a strelby chces este riesit ( predaj, vlastna strelnica, upravy...) Ked sa zaoberas licenciou?
Mam dojem, ze mas gulas v pojmoch a ich vyznamoch okolo zakona o zbraniach a strelive.
Naco ti je zbrojna licencia ? Mas v umysle podnikat v odlasti zbrani ?
Chces ich predavat, vyrabat, opravovat, ... ?
Ak nie tak licenciu nepotrebujes.
Ak chces len strielat tak potrebujes zbrojak a to je vsetko.
Naco ti je zbrojna licencia ? Mas v umysle podnikat v odlasti zbrani ?
Chces ich predavat, vyrabat, opravovat, ... ?
Ak nie tak licenciu nepotrebujes.
Ak chces len strielat tak potrebujes zbrojak a to je vsetko.
-
inspiring_liskov
zbrojnu licenciu ti nedaju, takze mas usetrenych 330eur a oprav si prosim Ta tu hroznu gramatiku, krvacaju mi z toho oci
-
eloquent_shannon
Áno mal som problém v pojmoch nakoľko mi bolo povedané,že ZP stoji 330 euro + všetky vyšetrenia preto mi to nedávalo zmysel
ďakujem veľmi ste mi pomohli
ďakujem veľmi ste mi pomohli
O licenciu radsej neziadaj lebo ako vidim tvoj potencial uvazoval by som aj nad vydanim ZP. Ak chces v niecom podnikat tak by bolo vhodne sa aspon trocha priucit a ziskat prakticke skusenosti.
Chlapče, nejako ideš na to od konca. Pripadáš mi, ako keby si chcel strieľať s gumipuškou. Ak chceš len strieľať, kúp si flobertovú zbraň, to máš bez ZP. Ale hlavne si prečítaj Zákon o zbraniach a strelive s príslušnými dodatkami. A ak Ti na Tvoje otázky nevie odpovedať Tvoj kamarát, radšej by som si zaplatil streleckého inštruktora.
strelci sa delia na tých, čo si už doma vystrelili a na tých, ktorých to ešte len čaká...
strelci sa delia na tých, čo si už doma vystrelili a na tých, ktorých to ešte len čaká...
- canis lupus
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 2 months
Predpokladám že ty patríš medzi tých prvých 
Výdavky popísal Mrzo dostatočne, rozdiel medzi ZP a zbrojnou licenciou bol naznačený, odkaz na štúdium zákona 190/2003 bol vykonaný. Tému sme myslím vyčerpali