TCA
Cau, prosim ta v akom termine si bol na tom kurze. Tiez som bol na jednom zimnom, tiez sa tam kecalo o puzdrach a tiez sa tam nasucho stalo oproti sebe. Ale predtym sa instuktor dorazne pytal kto s tym ma problem a robila sa vzajomna kontrola nabojovych komor.dantes napísal:S TCA som davnejsie absolvoval pistol 1. Kedze som nebol uplny zaciatocnik, zarazili ma dve veci:
1. Na zaciatok cca polhodinova rozprava o puzdrach - zdalo sa mi to zbytocne dlhe a bola nam tam kosa. Vsetky puzdra na skryte nosenie okrem vonkajsieho kydexu boli instruktorom zavrhnute. Pochvalil sa, ze sa z neho da v pripade nudze tasit oboma rukami. Ked som ho poziadal o ukazku, spravil crossdraw a ukazal zbran drziac ju za telo/hlaven (bez moznosti pouzitia snad okrem hodu po protivnikovi). Namietol som, ze z vnutorneho na piatej hodine tasim oboma rukami tak, aby som mohol aj strielat, ale sa to nestretlo s pochopenim.
2. Pri nacviku zacielenia na terc sme stali v dvoch radoch proti sebe. Takze po kazdom taseni som chtiac- nechtiac dostal do mieridiel babenku co stala proti mne a ona mna. Toto je podla mna proti vsetkym zasadam narabania so zbranou a ak to spravi nejaky uchadzac o ZP na skuske tak okamzite vyleti. Aj som sa ozval, ze mi to vadi, ale dostal som instrukciu, ze mam robit co sa mi povie a kto nechce moze ist. Tak som sklapol a aspon mieril vedla.
Napriek trocha autoritativnemu pristupu bol pre mna kurz prinosny, ukazali mi viacere chyby a zle navyky a ked bude cas pojdem aj na pistol 2.
-
friendly_brattain
Zdravíme všetkých členov webforum.sk,
ku komentárom a témam sa vyjadrujeme sporadicky, nie sme bloggeri, nebudeme ťukať do klávesnice.
Premýšľame, ako reagovať na týchto pár strán komentárov ľudí, ktorých zaujíma konštruktívny dialóg a ľudí, ktorých primárnym cieľom je len ohovárenie a intrigy.
Takže pre našich súčasných a budúcich participantov - máme svoj koncept, veríme mu, máme ho otestovaný v praxi, ... či už na úrovni spravodajskej, operatívnej, bojovej, ... a funguje. viď:
http://www.tca.sk/profil/instruktori
Ak si z nášho kurzu vezmete len 1%, ktoré Vám, Vašej rodine, kolegom, klientom zachráni život, zdravie, majetok - naša úloha bola splnená a Vaše peniaze investované správne!
Nečakajte, že pochopíte náš koncept po prvom, druhom, treťom kurze, ... boj, taktika - to je celoživotné vzdelávanie, vyvíja sa tak ako autá, elektronika, móda.
Áno, sme komerčná firma so všetkými súvislosťami, marketingom, metodikou kurzov, ... .
Pre tých, ktorí sa tu skrývajú za anonymné profily a ich jedinou činnosťou je z tmy anonymity internetu kričať do prázdna mám jeden citát:
"Vodca, ktorý vyjde z bojov ako víťaz, má už
pred bojom jasný plán, premyslenú stratégiu, v chráme
prosí o podporu a pred sebou vidí svoje víťazstvo.
Vodca, ktorý je porazený, nedokázal zrejme už
pred bojom v chráme uzrieť svoje víťazstvo. Pokoj
a rozvaha predchádza víťazstvu, nepokoj privodí porážku.
A čo ešte ten, čo bojuje úplne bez rozmyslu!
Vychádzajúc z týchto poznatkov, môžem jasne predpovedať,
kto zvíťazí a kto prehrá."
Sun-C, Umenie vojny
Tím TCA
ku komentárom a témam sa vyjadrujeme sporadicky, nie sme bloggeri, nebudeme ťukať do klávesnice.
Premýšľame, ako reagovať na týchto pár strán komentárov ľudí, ktorých zaujíma konštruktívny dialóg a ľudí, ktorých primárnym cieľom je len ohovárenie a intrigy.
Takže pre našich súčasných a budúcich participantov - máme svoj koncept, veríme mu, máme ho otestovaný v praxi, ... či už na úrovni spravodajskej, operatívnej, bojovej, ... a funguje. viď:
http://www.tca.sk/profil/instruktori
Ak si z nášho kurzu vezmete len 1%, ktoré Vám, Vašej rodine, kolegom, klientom zachráni život, zdravie, majetok - naša úloha bola splnená a Vaše peniaze investované správne!
Nečakajte, že pochopíte náš koncept po prvom, druhom, treťom kurze, ... boj, taktika - to je celoživotné vzdelávanie, vyvíja sa tak ako autá, elektronika, móda.
Áno, sme komerčná firma so všetkými súvislosťami, marketingom, metodikou kurzov, ... .
Pre tých, ktorí sa tu skrývajú za anonymné profily a ich jedinou činnosťou je z tmy anonymity internetu kričať do prázdna mám jeden citát:
"Vodca, ktorý vyjde z bojov ako víťaz, má už
pred bojom jasný plán, premyslenú stratégiu, v chráme
prosí o podporu a pred sebou vidí svoje víťazstvo.
Vodca, ktorý je porazený, nedokázal zrejme už
pred bojom v chráme uzrieť svoje víťazstvo. Pokoj
a rozvaha predchádza víťazstvu, nepokoj privodí porážku.
A čo ešte ten, čo bojuje úplne bez rozmyslu!
Vychádzajúc z týchto poznatkov, môžem jasne predpovedať,
kto zvíťazí a kto prehrá."
Sun-C, Umenie vojny
Tím TCA
-
inspiring_liskov
Rozumiem. Tych zvysnych 99% obsahu je balast.TCA napísal: Ak si z nášho kurzu vezmete len 1%, ktoré Vám, Vašej rodine, kolegom, klientom zachráni život, zdravie, majetok - naša úloha bola splnená a Vaše peniaze investované správne!
Taknejak som si to myslel, len nechapem preco teda maju vasi frekventanti platit plnu cenu ? nedate im 99% zlavu ?
Uff... toto tazko komentovat...
Mna by len zaujimalo v akej symbioze s pravnymi predpismi SR, balistickym posudkom strelnice Zohor a elementarnymi zasadami bezpecnej manipulacie so zbranou je koncept zachyteny na tomto videu :
https://www.youtube.com/watch?v=QcDrXBhpZlI
Rad si to necham vysvetlit na urovni "spravodajskej", "operativnej" a "bojovej"... To ze ste komercna firma a na pritiahnutie klientely je nutne narobit "rachot" a tvarit sa takticky chapem. Co nechapem je odvaha s akou poslete civila s minimom skusenosti do takejto situacie. A to je len jedno Vase video. Na druhej strane chlapi klobuk dole. Ak predvadzate toto a toho roku len jedna prestrelena noha pri "taktickom" zapuzdrovani Glocku - to je obdivuhodne...
Mna by len zaujimalo v akej symbioze s pravnymi predpismi SR, balistickym posudkom strelnice Zohor a elementarnymi zasadami bezpecnej manipulacie so zbranou je koncept zachyteny na tomto videu :
https://www.youtube.com/watch?v=QcDrXBhpZlI
Rad si to necham vysvetlit na urovni "spravodajskej", "operativnej" a "bojovej"... To ze ste komercna firma a na pritiahnutie klientely je nutne narobit "rachot" a tvarit sa takticky chapem. Co nechapem je odvaha s akou poslete civila s minimom skusenosti do takejto situacie. A to je len jedno Vase video. Na druhej strane chlapi klobuk dole. Ak predvadzate toto a toho roku len jedna prestrelena noha pri "taktickom" zapuzdrovani Glocku - to je obdivuhodne...
Keby si mal aj ty takticku bradu, tak to pochopis na kazdej,operativnej, spravodajskej a bojovej urovni.
Takto z holbriadkom sa s tebou nebudu ani bavit
Kua preco vsetci co sa hraju na drsnejsich nez smirgel 30 musia byt ovesany vsetkym co sa da oznacit TAK TIK.
A samozrejme musia mat bradu ako mudzahedin
Takto z holbriadkom sa s tebou nebudu ani bavit
Kua preco vsetci co sa hraju na drsnejsich nez smirgel 30 musia byt ovesany vsetkym co sa da oznacit TAK TIK.
A samozrejme musia mat bradu ako mudzahedin
- canis lupus
- prispievateľ
- Registered for: 14 years 2 months
Lebo filmy american sniper, lone survivor atď atď 
-
inspiring_liskov
a to keby si videl tych pajacov z TCA ako drsne sa tvarili v kinomultiplexe na premiere jedneho beckoveho akcnaku
Rambo hadr 
To ze tam ti diletanti saskovali z ostrymi zbranami a porusili hned niekolko paragrafov zakona 190/2003 a este si to vycapili aj na fasbuk ma ani neprekvapuje. Som zvedavy dokedy im krytie vydrzi a pridu o licenciu.
To ze tam ti diletanti saskovali z ostrymi zbranami a porusili hned niekolko paragrafov zakona 190/2003 a este si to vycapili aj na fasbuk ma ani neprekvapuje. Som zvedavy dokedy im krytie vydrzi a pridu o licenciu.
-
inspiring_brattain
Z tejto debaty mam pocit, ze sa tu dotahuju vysluzili policajti vs armadni vysluzilci, lebo sa vytvorilo konkurencne prostredie. Konkurencia zneuziva nehodu zavinenu chybou jednotlivca pri manipulacii so zbranou. Som si isty, ze v opacnom garde by do bolo aj podavane ako takato chyba jednotlivca.
Z debaty mam tiez pocit (a nie dobry), ze policajtom sa nepaci, ze ktorykolvek civil si moze "kupit" isty specificky kvalitny vojensky vycvik.
Takto sa mi to cele javi ako nezainteresovanemu citatelovi.
Z debaty mam tiez pocit (a nie dobry), ze policajtom sa nepaci, ze ktorykolvek civil si moze "kupit" isty specificky kvalitny vojensky vycvik.
Takto sa mi to cele javi ako nezainteresovanemu citatelovi.
Ubik - bol som tam uz davnejsie, tusim to bolo niekedy minuly rok na jesen. Aj v nasom pripade bola osobna prehliadka zbrani instruktorom, ale nikto sa nepytal na to, kto s tym ma problem. Ked som sa ozval, ze mi to vadi dostal som uvedenu odpoved v style, ze komu sa nepaci, moze ist. Sorry ze odpovedam s takym sklzom.
TCA - neviem na koho svojim prispevkom mierite, ale kedze som bol jednym z "kritikov" aj ja, zareagujem. Svoj nazor som vyjadril priamo na treningu, face to face s instruktorom. Neskryvam sa.
roman & erebos: kto nema pristup ku skoleniam statnymi zlozkami, tomu je uzitocny aj takyto trening. Pokial ide o to zranenie, uz som tu davnejsie tvrdil, ze kazdy musi zodpovedat za seba aj za to ze neohrozi ostatnych. Prirovnal by som to k treningu BU, kde tiez clovek musi chranit nie len seba ale aj svojho supera, aby mu "v zapale boja" nieco nezlomil, nevyklbil alebo neprerazil. Napriek tomu sa pritom stava mnozstvo zraneni, aj vaznych a nikto z toho nevini trenerov. Cvicia pritom stovky a tisice ludi, muzov, zien mladych aj starych. Bez urciteho rizika sa tieto veci trenovat jednoducho nedaju.
TCA - neviem na koho svojim prispevkom mierite, ale kedze som bol jednym z "kritikov" aj ja, zareagujem. Svoj nazor som vyjadril priamo na treningu, face to face s instruktorom. Neskryvam sa.
roman & erebos: kto nema pristup ku skoleniam statnymi zlozkami, tomu je uzitocny aj takyto trening. Pokial ide o to zranenie, uz som tu davnejsie tvrdil, ze kazdy musi zodpovedat za seba aj za to ze neohrozi ostatnych. Prirovnal by som to k treningu BU, kde tiez clovek musi chranit nie len seba ale aj svojho supera, aby mu "v zapale boja" nieco nezlomil, nevyklbil alebo neprerazil. Napriek tomu sa pritom stava mnozstvo zraneni, aj vaznych a nikto z toho nevini trenerov. Cvicia pritom stovky a tisice ludi, muzov, zien mladych aj starych. Bez urciteho rizika sa tieto veci trenovat jednoducho nedaju.
-
inspiring_liskov
Guma: netrafil si , ziaden z diskutujúcich nie je nijako prepojeny na ziadnu z konkurencnych firiem, ktore tu vycvik ponukali uz dlhe roky pred tym nez tato firma vznikla.
A s tou konspiraciou ze sa zlozkam nepaci , ze si civilisti mozu "kupit KVALITNY vojensky vycvik" si sposobil ze si musim utriet notebok od kavy.
A s tou konspiraciou ze sa zlozkam nepaci , ze si civilisti mozu "kupit KVALITNY vojensky vycvik" si sposobil ze si musim utriet notebok od kavy.
Ale dantes nemozes porovnavat vycvik s ostrou smrtiacou zbranou a vycvik bojoveho umenia aj ked aj pri nom je mozne sa tazko zranit. Pri hmatoch na hlavu a krk musi trener upozornit padavanov, na co si dat pozor a co mozu sposobit.
Pri jednom treningu BU ma trener zjazdil ako male decko ked som si pri utoku atrapou noza pocinal agresivnejsie nez som mal.
Samozrejme zodpovednost za zbran nesie ten kto ju ma v rukach/majitel, ale pri vycviku by som tu zodpovednost predsalen delil aj na instruktora.
Pri jednom treningu BU ma trener zjazdil ako male decko ked som si pri utoku atrapou noza pocinal agresivnejsie nez som mal.
Samozrejme zodpovednost za zbran nesie ten kto ju ma v rukach/majitel, ale pri vycviku by som tu zodpovednost predsalen delil aj na instruktora.