Keď už tasiť, vystreliť?

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Arminius, šak ešte dneska sa na tom kosím. :lol:
Hojá, hojá, paranoja moja! :D
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Jack napísal:
Lpy, ak budeš v reále naozaj konať tak horkokrvne, tak Boh s tebou. To sa dostaneš akurát do prúseru, alebo rovno do kriminálu. Zabudni na to, že ak niekto s debilným výrazom beží k tebe a volá na teba "Roman!", že nejakým spôsobom ohrozuje záujmy chránené TZ (=KN), alebo rovno útočí na záujmy chránené TZ (=NO)*. Tým pádom máš veľmi chabý dôvod tasiť a použiť hrozbu zbraňou. Nieto ešte aj vystreliť.
.......
* Iné by bolo ak by kričal "Roman, zabijem ťa!" "Roman, si mŕtvy!" "Roman, zlámem ti ruky!" atď.
kua kua ani som nevedel ze po mne idu :)

neviete niekto ci nie je v TZ definovana aj "hrozba Romanom " ?? :lol:
inspiring_saha

Príspevok od používateľa inspiring_saha »

Hrozba zbranou ma velku nevyhodu v tom, co urobis ak dotycny zodvihne ruky nad hlavu a pojde k tebe.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ak nebude inej cesty, strelis, pretoze utocnik siel k tebe a este sa aj napriahol oboma rukami k uderu. Preco inak by sa aj napriek jasnej hrozbe zbranou (!) k tebe priblizoval?

Myslim, ze ani zakon nie je koncipovany tak idiotsky, aby automaticky daval beztrestnost niekomu, kto zdvihne ruky alebo vystrci pred seba prazdne dlane. Situaciu treba posudzovat komplexne, nie len podla jedneho gesta/cinnosti.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Sa mi zda, ze tu kritiku Ipyho to trochu prehanate. Jeho postup vobec nebol zly. Kto si mysli, ze nejaku tu ranu pastou znesie a este dokaze odvratit rucne utok, hazarduje so svojim zivotom. Po rane do tvare sa uz nemusi prebrat. Moze niekto tvrdit, ze prave v jeho mozgu nie je nejaka cerstva cievna vydut (aneurizma, ak sa nemylim), ktora po rane praskne? A nemusi nastat ani to. Dobra rana ta uzemni a uz je len na utocnikovi, ci ta neskope do tvaru skatule od topanok. Ked uz budes bez seba, urcite ta prehlada koli prachom. Najde zbran a co s nou urobi ??? Moj postup by bol nasledovny. Pokus o utek. Ak by za mnou utekal tasim. Mam problem s kolenom, daleko by som neusiel. Aj ked adrenalin robi divy. Vyzva: Stoj lebo strelim ! Bezi dalej. Vystrel pred neho do zeme. V neskorsom dokazovani sa najde gula, ak je tam beton tak do vzduchu. Ak bezi dalej je jasne, ze si nejde pozicat zapalovac a nasleduje 2xalfa. Ako to bude posudzovat vysetrovatel a ako budu vypovedat svetkovia bude cas riesit neskor. Prebijam plny zasobnik a volam 112. Drzim sa hesla - je lepsie byt zle uvazneny, ako dobre pochovany. A to, ze nebol ozbrojeny a sudcovia to nemaju radi je sice pravda, ale uz sa aj tu zacina blyskat na lepsie casy. Vlani v CR oslobodili chlapika co bodol nozom neozbrojeneho utocnika. Podla zasady, ze nasledky nesie utocnik a nie napadnuty. Ak by neutocil, nestalo by sa to. Este k obtiahnutiu zaveru pred ocami utocnika. Ja nosim s nabojom v komore. Prvu ranu pretlacim. Moze sa totiz stat, ze druhu ruku nebudes mat volnu na natahovanie. Existuje obtahovanie o stehno ale to nejde pri dynamickych zaveroch, pruzina je prisilna. A v strese by som tomuto sposobu obtahovania neveril.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

koudelka
vobec to nie je nevyhoda,utocnika z rukami nad hlavou si uz vlastne"dostal" uposluchol vyzvu
inspiring_saha

electron: ale ked sa dostane na 2 m tak ti zbran vezme, napr.
yarco: a ked bude kricat: Co blaznis kamos, to som ja Juro. Neblbni a schovaj to!

Vies si predstavit tie svedectva, ak to do neho nasijes?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

koudelka
ale sak ja tam nebudem stat jak kôň :D ,ak mam kde ustupit ustupujem,idem ak nebude kde,budem jeho konanie budem povazovat za utok,pretoze uz pred tym ma napadol pripadne ohrozoval ...
Kazda situacia je specificka,zalezi na detailoch ,neda sa to zovseobecnovat,kazdy si svoju situaciu musi vyhodnotit sam a podla toho konat
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

koudelka napísal:yarco: a ked bude kricat: Co blaznis kamos, to som ja Juro. Neblbni a schovaj to!
Ale ved sa mu nezacnes vyhrazat zbranou len tak. Nieco tomu bude predchadzat - slovny/fyzicky utok na niekoho, hrozba utokom atd. A o tom by v lepsom pripade tiez vedeli svedkovia porozpravat. Ak su svedkami len kumpani utocnika, to je ten horsi pripad.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

koudelka napísal:electron: ale ked sa dostane na 2 m tak ti zbran vezme, napr.
yarco: a ked bude kricat: Co blaznis kamos, to som ja Juro. Neblbni a schovaj to!

yarco , tak ja som to neni :wink: :lol:
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

koudelka napísal:Hrozba zbranou ma velku nevyhodu v tom, co urobis ak dotycny zodvihne ruky nad hlavu a pojde k tebe.
daj ruky hore a požiadaj manželku/priatelku/svokru o predvedenie ženského poňatia sebaobrany pred násilníkom. Uvidíš čo ju ako prvé napadne :wink:
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Aj teba kopli do guli... :twisted:
inspiring_saha

HH

Netvrdim, ze nemate pravdu! Ale zbran ti vezmem zo vzdialenosti, s ktorej ma do guli nekopnes. ( teda neber to osobne, nepoznam ta, netrenoval som s tebou aspon myslim)
Chcel som len poukazat na to, ze hrozba zbranou nemusi byt vseliek a moze sa vyvynut vseliako.
Hrozbu zbranou som pouzil raz, na psa! :)
Nieco podobne Argentinskej doge sa rozbehlo za mojim psom. Strhol som ho k sebe, taska na zem G von z puzdra a cakal som. Asi po troch minutach prisiel neviem odkial majitel zobral svojho hafana a isiel prec. ani buu ani muu.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

A potom si to urcite nahlasil, nie? :) Lebo sa to mohlo otocit aj proti tebe.
inspiring_saha

Zbran som nepouzil, ani dotycny ju nevidel!
Nemaval som s nou ako na prveho maja! :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"