Klubová súťaž LOS
Komplikovane 
Výsledky klubovky LOS 5.12.2015...
- Prílohy
-
- los-151205.pdf
- (44.24 KiB) 317 stiahnutí
ketchup napísal:inak by som sa rad spytal ako bolo planovane nabijanie revolveru s jednou rukou v satke. najma u kolegu s nabijacou klapkou
Loska nie je o navode ako kto ma co robit. Ak niekto nosí revolver s nabijacou klapkou, musí si to doma vyskusat a mysliet na to, ze ak nahodou bude v situacii z rukou v satke, dlahe, bez ruky alebo pod. a bude musiet nabit revolver s klapkou tak ako to spravi. Asi preto zatial nenosim perkusny revolver na obranu
Loska je o tom, ze prides na sutaz s tym co nosis a ako nosis, nevies aka situacia ta caka, nevies aky handycap nachystame. Porad si. To ta nauci vybrat si zbran na nosenie tak, aby si co najviac (nikdy nie vsetky) situacii vedel vyriesit. Povedz kto si kedy skusa doma napriklad tasenie druhou rukou? Ak si pravak skus vybrat zbran z lavou rukou napriklad, neskusis nevies. A pod.
Tesim sa na sutaz aj na vas vsetkych.
Krasne napisane. Tleskam pane
otazka je naco potom vypisujete kategoriu revolver ked sa jednou rukou neda bezpecne prebit na navrhnutom stagei? ono aj ten klapkovy sa da zvladnut jednou rukou akurat rozhodca by si asi pluca vykrical nad bezpecnostou.
inak na obranu kedykolvek revolver vo vykonej razi radsej ako pistol v 9 luger. 15+ nabojov sa vacsinou striela iba v telke
a k tomu pouzivaniu zbrani pri sutazi ako pri dennom noseni by sa asi mala zlepsit kontrola skryteho nosenia - obavam sa ze kopa ludi by nepresla testom - kolkym by trcala polka zbrane pri predpazeni
inak na obranu kedykolvek revolver vo vykonej razi radsej ako pistol v 9 luger. 15+ nabojov sa vacsinou striela iba v telke
a k tomu pouzivaniu zbrani pri sutazi ako pri dennom noseni by sa asi mala zlepsit kontrola skryteho nosenia - obavam sa ze kopa ludi by nepresla testom - kolkym by trcala polka zbrane pri predpazeni
Kategóriu revolver vypisujeme preto, lebo nechceme vynechať ľudí, čo nosia revolver. Keby sme nevypisovali kat. revolver a ľudia z revolverom by chceli súťažiť tak by nemali šancu oproti tým čo nosia pištole (až na výnimky). Ako si si určite všimol, tak ešte sme troch a viac ľudí s revolverom nemali na súťaži, preto boli zaradení medzi pištole, čo je škoda, pretože by bolo zaujímavé porovnať aspoň troch strelcov z revolverom. Taktiež máme kategóriu malá pištoľ, koľko ľudí chodí z malou? Pravidelne dvaja. Sem tam sa nazbierajú traja a sú už zvlášť kategória, potom sú prvý až tretí, ale v porovnaní s najväčšou skupinou nie sú až také hviezdy. Aj keď majú výhodu malého spätného rázu a pod.
Jednou rukou sa dá bezpečne prebiť revolver, príď ukážem ti.
Nepochopil si na čo vlastne loska je, skúsim to vysvetliť. Mne je jedno či ma strelec revolver, pištoľ alebo perkus. Na loske sa snažíme vytvoriť (pripomínam že v rámci našich možností a možností strelnice a bezpečnosti) strelecké situácie, podobné aké by mohli teoreticky vzniknúť na "ulici". Na tom konkrétnom stagei (kde si mal nabiť jednou rukou) bolo cieľom, aby si strelec vyskúšal či to zvládne jednou rukou. Reálnosť zranenia jednej ruky je si myslím na mieste. Stať sa to môže každému bez ohľadu na to, či má revolver, výkonný revolver, pištoľ, guľomet alebo tankový kanón. Takže otázku vhodnosti revolveru, pištole a filmových efektov si nechaj do témy mimo témy. Ohľadom bezpečnosti pri prebíjaní revolveru s klapkou jednou rukou, keď niekto nosí revolver s nabíjacou klapkou na obranu denne pri sebe, je to jeho voľba, jeho problém a asi vie prečo to tak nosí a ja ani nikto proti tomu nič nemáme. Ja nemám problém s tým, že príde na stage s takým revolverom, pokiaľ ho bude mať v púzdre podľa pravidiel LOS-SK a nenamieri na rozhodcu, spolusúťažiacich, seba a mimo strelnicu tak nevidím problém. Ak nájdeš v pravidlách, že nemôže strieľať s takým revolverom tak mi daj vedieť, podám demisiu a aj predám zbrane.
Ohľadom skrytého nosenia zbrane, ak je pochybnosť pri niektorom súťažiacom, treba dať protest hlavnému rozhodcovi. Súťažiaci čo chodia na losku by mali mať naštudované pravidlá, ak nevedia neni problém ich upozorniť, ale nie je v silách nikoho z nás, striehnuť po strelnici a pozerať, kto si dovolil dať dole bundu keď mu je teplo alebo prejsť cez kontrolu zbrane a potom po kontrole si dať iné púzdro alebo neviem čo. Ak niečo také zistíš tak daj protest, budeme riešiť na mieste. Ak narážaš na peťa, mal opasok IDPA (inak kúpil si ho špeciálne kvôli loske) a púzdro IDPA (tiež špeciálne na losku) a loska v podstate vychádza z IDPA. Viem že nevyzerá na púzdro na denné skryté nosenie ale je tolerované. A pomohlo sa niekomu, už teraz neviem komu aj s púzdrom, požičal som púzdro z predajne aby losku mohol odstrieľať lebo nemal alebo mal nevhodné, neviem nepamätám si.
Takže suma sumárum, loska nie je o diskriminácii revolverov, revolverov s klapkou a puzdrach a víťazoch. Loska je dobrej partii ľudí, čo si chcú vyskúšať pod stresom a pod tlakom v kolektíve streľbu v určitých neštandardných situáciách a porovnať si svoje výkony, zbrane, skúsenosti a názory. Keď niekto chce silou mocou vyhrať niečo nič čo dávame ako ceny, a je schopný urobiť podvod (čo je samozrejme proti pravidlám) tak nepatrí do partie. A ak si niekto myslí, že mu pomôže o 3cm kratšia košeľa na loske, áno možno vytasí o 0,0005s skôr, to priznávam, ale nič mu tá loska nedá, loska je o tom, že strieľaš v tom a s tým čo nosíš denne, len tak môže loska mať prínos pre strelca a človeka.
Snáď som zodpovedal tvoje otázky. Teším sa na každého kto príde na losku.
Vidíme sa na loske na strelnici DM Army v Trenčíne 9.1.2016. Možno budemem mať že ozaj že perfektné prekvapenie, nechcem predbiehať ale asi nám to víde. Predstavíme vám niečo úplne nové.
Jednou rukou sa dá bezpečne prebiť revolver, príď ukážem ti.
Nepochopil si na čo vlastne loska je, skúsim to vysvetliť. Mne je jedno či ma strelec revolver, pištoľ alebo perkus. Na loske sa snažíme vytvoriť (pripomínam že v rámci našich možností a možností strelnice a bezpečnosti) strelecké situácie, podobné aké by mohli teoreticky vzniknúť na "ulici". Na tom konkrétnom stagei (kde si mal nabiť jednou rukou) bolo cieľom, aby si strelec vyskúšal či to zvládne jednou rukou. Reálnosť zranenia jednej ruky je si myslím na mieste. Stať sa to môže každému bez ohľadu na to, či má revolver, výkonný revolver, pištoľ, guľomet alebo tankový kanón. Takže otázku vhodnosti revolveru, pištole a filmových efektov si nechaj do témy mimo témy. Ohľadom bezpečnosti pri prebíjaní revolveru s klapkou jednou rukou, keď niekto nosí revolver s nabíjacou klapkou na obranu denne pri sebe, je to jeho voľba, jeho problém a asi vie prečo to tak nosí a ja ani nikto proti tomu nič nemáme. Ja nemám problém s tým, že príde na stage s takým revolverom, pokiaľ ho bude mať v púzdre podľa pravidiel LOS-SK a nenamieri na rozhodcu, spolusúťažiacich, seba a mimo strelnicu tak nevidím problém. Ak nájdeš v pravidlách, že nemôže strieľať s takým revolverom tak mi daj vedieť, podám demisiu a aj predám zbrane.
Ohľadom skrytého nosenia zbrane, ak je pochybnosť pri niektorom súťažiacom, treba dať protest hlavnému rozhodcovi. Súťažiaci čo chodia na losku by mali mať naštudované pravidlá, ak nevedia neni problém ich upozorniť, ale nie je v silách nikoho z nás, striehnuť po strelnici a pozerať, kto si dovolil dať dole bundu keď mu je teplo alebo prejsť cez kontrolu zbrane a potom po kontrole si dať iné púzdro alebo neviem čo. Ak niečo také zistíš tak daj protest, budeme riešiť na mieste. Ak narážaš na peťa, mal opasok IDPA (inak kúpil si ho špeciálne kvôli loske) a púzdro IDPA (tiež špeciálne na losku) a loska v podstate vychádza z IDPA. Viem že nevyzerá na púzdro na denné skryté nosenie ale je tolerované. A pomohlo sa niekomu, už teraz neviem komu aj s púzdrom, požičal som púzdro z predajne aby losku mohol odstrieľať lebo nemal alebo mal nevhodné, neviem nepamätám si.
Takže suma sumárum, loska nie je o diskriminácii revolverov, revolverov s klapkou a puzdrach a víťazoch. Loska je dobrej partii ľudí, čo si chcú vyskúšať pod stresom a pod tlakom v kolektíve streľbu v určitých neštandardných situáciách a porovnať si svoje výkony, zbrane, skúsenosti a názory. Keď niekto chce silou mocou vyhrať niečo nič čo dávame ako ceny, a je schopný urobiť podvod (čo je samozrejme proti pravidlám) tak nepatrí do partie. A ak si niekto myslí, že mu pomôže o 3cm kratšia košeľa na loske, áno možno vytasí o 0,0005s skôr, to priznávam, ale nič mu tá loska nedá, loska je o tom, že strieľaš v tom a s tým čo nosíš denne, len tak môže loska mať prínos pre strelca a človeka.
Snáď som zodpovedal tvoje otázky. Teším sa na každého kto príde na losku.
Vidíme sa na loske na strelnici DM Army v Trenčíne 9.1.2016. Možno budemem mať že ozaj že perfektné prekvapenie, nechcem predbiehať ale asi nám to víde. Predstavíme vám niečo úplne nové.
popravde moja jedina otazka bola ako sa planovalo bezpecne prebitie revolveru jednou rukou ked ta svinucha vyzaduje gravitaciu a ak ho das dajme tomu medzi nohy si mimo bezpecne uhly - tesim sa na prezentaciu
priznam sa ze som nepochopil preco je kategoria mala pistol ohranicena kalibrom a nie velkostou zbrane - strielat LOS takym Rugerom LCP proti Kevinovi by bolo asi zaujimavejsie ako malorazky (kde vziat dostatok zasobnikov je druha vec)
skryte nosenie na ipsc opasku som prave nemyslel skor som narazal na strelbu v bunde ktoru na seba clovek v 30+ stupnoch nahodi iba na stage - to snad vidi aj rozhodca ze je to ucelove - urcite mi to nevadi tak aby som podaval akukolvek staznost - normalne tak ten clovek asi tasit nebude a je to jeho boj. ipsc opasok planujem tiez specialne na los nakolko ked clovek na stage meni pistolove puzdra za revolverove padaju pri normalnom opasku gate...
priznam sa ze som nepochopil preco je kategoria mala pistol ohranicena kalibrom a nie velkostou zbrane - strielat LOS takym Rugerom LCP proti Kevinovi by bolo asi zaujimavejsie ako malorazky (kde vziat dostatok zasobnikov je druha vec)
skryte nosenie na ipsc opasku som prave nemyslel skor som narazal na strelbu v bunde ktoru na seba clovek v 30+ stupnoch nahodi iba na stage - to snad vidi aj rozhodca ze je to ucelove - urcite mi to nevadi tak aby som podaval akukolvek staznost - normalne tak ten clovek asi tasit nebude a je to jeho boj. ipsc opasok planujem tiez specialne na los nakolko ked clovek na stage meni pistolove puzdra za revolverove padaju pri normalnom opasku gate...
Je v záujme každého súťažiaceho ktorý ide na súťaž (v akomkoľvek športe) oboznámiť sa s pravidlami. Pokiaľ tak neurobí je to jeho problém, ale nevie sa brániť ak ho rozhodca za niečo upozorní, napomenie alebo diskvalifikuje.
Tak isto je na každom športovcovi aby sa pripravil na súťaž ako najlepšie vie. Rozhodcovia na súťaži nie sú na to aby súťažiacich učili čo a ako majú robiť. Ako už bolo napísané na súťaže los chodia aj revolveristi a nikto nebol diskvalifikovaný za to že vysypal nábojnice z valca s hlavnou hore, ako by nabíjal s jednou rukou si musí nacvičiť sám!
K oblečeniu upravujú to nové pravidlá ktoré budú zverejnené na stránke www.LOS-SK.sk cez víkend.
Je vhodné aby si ich aspoň prečítali tí ktorý plánujú prísť na súťaž.
Tak isto je na každom športovcovi aby sa pripravil na súťaž ako najlepšie vie. Rozhodcovia na súťaži nie sú na to aby súťažiacich učili čo a ako majú robiť. Ako už bolo napísané na súťaže los chodia aj revolveristi a nikto nebol diskvalifikovaný za to že vysypal nábojnice z valca s hlavnou hore, ako by nabíjal s jednou rukou si musí nacvičiť sám!
K oblečeniu upravujú to nové pravidlá ktoré budú zverejnené na stránke www.LOS-SK.sk cez víkend.
Je vhodné aby si ich aspoň prečítali tí ktorý plánujú prísť na súťaž.
a k rozdeleniu zbraní podľa kalibru a nie podľa rozmerov sa opýtam jedno: podľa rozmerov napr K22 v ráži 0.22LR bola v tej istej kategórii ako napr G17 K100 alebo G21, kto by bol a ako veľmi zvýhodnený???
a nebavíme sa o vhodnosti jednotlivých kalibrov na nosenie.
a nebavíme sa o vhodnosti jednotlivých kalibrov na nosenie.
nefo vsetky taktiky prebitia revolveru jednou rukou ktore som videl zahrnali jeho zasunutie bud do vrecka alebo za opasok - aj ked je to s otvorenym valcom bude to tolerovane (17.g mierenie na akúkoľvek časť svojho tela.)? to iste prebijanie bez zdvihnutej hlavne - vyhadzovac je kratsi ako nabojnice a pri 357 sa tie nafuknu po vystrele tak ze bez gravitacie ich vytahovac von nedostane a treba ich vyberat po jednom - zase je zbran otocena smerom do nebies s otvorenym valcom kedy nehrozi na rozdiel od pistole naboj v komore. pri nabijani zase opacny problem naboje z rychlonabijaca nevpadnu do komor pokial hlaven nemieri k zemi (toto ciastocne riesi jetloader). prosim nepiste dlhy traktat iba ano - nie. v najhorsom pripade opat necham revolver doma a problem nebude 
Prečítaj si moju odpoveď poriadne a pomaly prípadne nahlas. odpoveď na tvoju otázku je tam napísaná
ku ketchupovi a cowboyovi palovi musime na januar zohnat este jedneho revolveristu (uz sa na tom pracuje) a potom mi bude uz len luto, ze tu zabavu neuvidim na vlastne oci...
vieme vsetci o co v los ide a my zaciatocnici mozeme byt len radi, ze mame takych rozhodcov, ktori okrem toho, ze vymyslaju a realizuju paradne situacie, su aj velmi tolerantni a ochotni poradit a pomoct...
chalani super, len tak dalej...
vieme vsetci o co v los ide a my zaciatocnici mozeme byt len radi, ze mame takych rozhodcov, ktori okrem toho, ze vymyslaju a realizuju paradne situacie, su aj velmi tolerantni a ochotni poradit a pomoct...
chalani super, len tak dalej...
Za mna na los by kazdy mal ist s tim co najcastejsie nosi aby si vyskusal to co sam na strelnici nemoze, alebo ho to vyslo zbytocne vela penazi. Vitani su vsetci strelci aj s pistolami a revolvermi vo vsetkych kalibroch. Doplnujuce otazky ohladne vystroja a sposobu prebijania mozeme vysvetlit a ukazat na sutazi. Pre zaujemcov vieme sprostredkovat aj strelecky kurz.
ketchup napísal:nefo vsetky taktiky prebitia revolveru jednou rukou ktore som videl zahrnali jeho zasunutie bud do vrecka alebo za opasok - aj ked je to s otvorenym valcom bude to tolerovane (17.g mierenie na akúkoľvek časť svojho tela.)? to iste prebijanie bez zdvihnutej hlavne - vyhadzovac je kratsi ako nabojnice a pri 357 sa tie nafuknu po vystrele tak ze bez gravitacie ich vytahovac von nedostane a treba ich vyberat po jednom - zase je zbran otocena smerom do nebies s otvorenym valcom kedy nehrozi na rozdiel od pistole naboj v komore. pri nabijani zase opacny problem naboje z rychlonabijaca nevpadnu do komor pokial hlaven nemieri k zemi (toto ciastocne riesi jetloader). prosim nepiste dlhy traktat iba ano - nie. v najhorsom pripade opat necham revolver doma a problem nebude
tak s toho mi vychádza, že vieš o tom že revolver nie je vhodný na nosenie, pretože sa oveľa horšie prebíja jednou rukou (v prípade zraneniaa pod.). Na "ulici" je jedno kam budeš mieriť, na loske to jedno nie je kvôli vám súťažiacim, je vás dosť málo a ešte keď sa nám budete strieľať na strelnici bude vás menej, to radšej nie.
Ma tak napadlo ešte k tovjej poznámke o tom, že radšej revolver v poriadnej "ráži" ako pištoľ v 9Luger. Ono to je fajn všetko, ale pokiaľ netrafíš na tej ulici, tak ani revoverový kanón GŠ-30-1 kalibru 30mm ti nepomôže. Možno by bolo vhodné sa skôr baviť o vhodnosti sa učiť strieľať presne rýchlo a z akekjkoľvek zbrane pod stresom a tlakom. Že by loska?
Prikladám aj kalendár pretekov LOS-SK na tento rok:
https://calendar.google.com/calendar/em ... ope/Prague
Kalendár je verejný a môžete ho kľudne zdielať ďalej.
https://calendar.google.com/calendar/em ... ope/Prague
Kalendár je verejný a môžete ho kľudne zdielať ďalej.