Presna strelba - vyber zbrane

friendly_mcnulty

Príspevok od používateľa friendly_mcnulty »

Emkac: Rado ti to dobre napísal, že na streľbu na dlhu vzdialenosť je dôležitá dĺžka hlavne. Takže pri tom istom strelive budeš mať napr. z 66 cm hlavne úsťovu rýchlosť 884 m/s a z hlavne 60 cm to bude okolo 850-860 m/s. A ja zase poznám minimálne 3 ľudí ktorí pravidelne strieľajú remington 700 na 1000m.
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Rozdiel medzi 66 cm a 60 cm hlavňou je presne 10 m/s , takže je bezvýznamný .

Tiež som čítal rozne elaboráty na túto tému ale nedávno som po rokoch vyvetral sako aj tikku , rovnaký náboj , rovnaký materiál hlavne aj stúpanie , jedno chrono rovnaká teplota 910 m/s vs 900 m/s taká je pravda . Ešte som vyskúšal vplyv usťovej brzdy paradoxne sa zvýšila rýchlosť ešte o 8-10 m/s :shock: .
lepšie je raz vyskúšať ako teoretizovať a prax vyzerá úplne inak .
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Medonos, neviem co tam davas za strelivo ale bavme sa o tom ze twist hlavne je tam 11" cize skor pre tazsiu strelu povedzme 167gr alebo 175gr mozno az 185gr ? Tam by som si vedel predstavit ustovku tak do 850 m/s a uz aj to je dost. Ale 910 m/s to je tlak teda to veru klobuk dole, chrono mas dobre dako sa mi to nezda. Kazdopadne stojim si za tvrdenim ze kratsia hlaven je handicap pri Long range, nebavime sa tu o strielani grupiek na 100 alebo 300 metrov. A prave prax ukazala ze je to tak ved staci ist na preteky a skusit poratat strelcov co maju 60 cm hlaven na zbraniach v razi 308w
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

medonos: ked das na zbran ustovku tak vzdy bude vyzsia ustova rychlost ako bez brzdy , v podstate tou brzdou predlzis hlaven , aj ked je ta cast perforovana a ma vacsi priemer ako samotna strela :D
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

rado 74 , je to 155 scenar , samozrejme výhoda dlhšej hlavne je práve tých 10 m/s na ústí inú výhodu v tom nevidím. Tlaky v pohode . Takže z toho všetkého vychádza , že stačí na 60 cm použiť usťovku a si na Vo ako s 66 cm :mrgreen: .
scandium
častý prispievateľ
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa scandium »

Dobrý deň, ôáni
chcem Vás poprosiť o radu. Prešiel som toto fórum, nenašiel som čo som hladal tak sa pýtam.
Chcem kúpiť pušku 308 Win, na športové strielanie 100-300m zriedkavo hadam aj 500 ak sa podarí.
Nemám s tým žiadnu skúsenosť a prvé je vybrať zbraň.
Rozpočet je cca 1000 EUR plus mínus

Tikku T 3 Varmint?
CZ 550 Varmint Laminated?

Na Tikku sa čaká. Jeden kus je v Prešove v Blackmarkete, len tam píše že má 550 hlaveň. Neviem či je to preklep, lebo Varmintku Tikku T3 som na stránke výrobcu s takou hlavňou nenašiel. Všetky majú 600mm

Od tej ČZty ma odhovárajú....nekomentujem. Ak je dobrá a povie mi to kto ju má a je s ňou spokojný tak je v hre.

Zháňal som sa aj po Remingtone, tie sa vraj nedajú u nás zohnať.

Nejaké pažby, úsťovky a iné nateraz neriešim. Krok 1 puška, krok 2 zvládnuť prebíjanie, krok 3 naučiť sa strielať presne na 100-200 m. Toto sú moje štartovacie ambície.
Ďakujem všetkým čo mi dajú dobrú radu
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Ja by som prehodil body 2 a 3.
Najprv by som zistil, či mi to ide a či ma to dlhodobo baví, až potom by som riešil prebíjaciu výbavu a know-how.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

ad Remington: minimalne dvoch som videl tu na webfore v sekcii predam...
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Bol som v jm2arms, to bezne dodanie do 10-14 dni neplati. Na stranke to sice dobre vyzera, ale skutocnost je uplne ina. Caka sa na dodanie zbrani z USA do Europy, ale nikto nevie, kedy a ci vobec to dojde. Scandium, pisal som Ti PM ohladne Remington 700 Police, uplne novy kus bol este vcera v KE, predajca mi ho ponukal, ked som sa ho pytal na Marlin X7VH. Predajca ho inzeruje aj tu na Webfore, inzerat je zo dna 8.12.2015.
Ambor
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Ambor »

scandium, ako pozerám máš veľa Rugerov, nepozeral si sa po Ruger Precision Rifle v 308w?
Majú ich v ponuke u blackmarket v prešove.
scandium
častý prispievateľ

aj to by bola možnosť kúpiť Rugera.
Myslíte že Remingtony nie? Dnes som sa bavil s JM2 Arms, prislúbil v januári dodávku aj 700 základný model Varmint a aj Police. Len neviem to posúdiť so svojimi znalosťami o týchto zbraniach. Zase Remington nieje čínska firma čo včera začala vyrábať zbrane. Na druhej strane pokaziť si meno a kvalitu to dokázali aj iné renomovované značky.
Takže Remington radšej nie?
Čo sa týka prebíjania, tam sa toho bojím menej, prebíjam dlhšie, Luger, 45, Tokarev, posledne som sa pustil do 7,62x39 takže tam mám nejaké teoretické a praktické očakávania zvládnuté.

Nechcem kúpiť hovadinu ktorá ma bude mrzieť a 2000 EUR na pušku prosto nemám.
scandium
častý prispievateľ

Remington 700 SPS Varmint - no nestačí to za 800 EUR? Myslíte že to bude zlá voľba? Vždy sa to dá kustomizovať. Kúpiť pažbu - často krát drahšiu ako nákupná cena zbrane :lol:

Je mi jasné že čím viac peňazí tým viac muziky. Ja hladám niečo na začiatok.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa d-s »

Ambor napísal:scandium, ako pozerám máš veľa Rugerov, nepozeral si sa po Ruger Precision Rifle v 308w?
Majú ich v ponuke u blackmarket v prešove.
Iba v ponuke...
scandium
častý prispievateľ

ani BW Arms ich nemá....kedy a či vôbec budú nikto nevie. BW Arms je veľmi špecifická firma. Písal som i mail a ani neodpovedali. Chcel som zistiť kedy prídu Tikky T3. Oficiálny dovozca.

Do Remingtona 700 Varmint SPS nejdem. Zistil som na čs. fóre že tam je na hovno pažba. Že je to Hogue a je údajne mäkká a dotýka sa hlavne ak to chytíš za podpažbie.....no ďakujem pekne
To už radšej Police alebo Tikku. Zavolám do KE a zistím čo je s tým 700 Police.

Ako sa nám to pekne vyvíja
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"