Nadobudaju sa zbrane na konkretnu skupinu ZP?

Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Skupina zbrojneho preukazu znamena skupina zbrojneho preukazu. Kedze v zakone nikde nie je popis jednotlivych poloziek na PZ, tak moze znamenat len presne to, co popisuje.

Ja mam na vsetkych PZ napisane vsetky skupiny ZP, kedze nemam jednu skupinu ale viacej. Ako na dlhych, tak aj na kratkych.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

ZAlex napísal:Mesi: prosim ta mi vysvetli co teda znamena ta kolonka v tej karte, kde je napisane skupina ZP a vedla nej mam uvedene napr E, alebo D,E :?:
Ak sa pozrieš do záhlavia, uvidíš tam "Držiteľ zbrane" - to je o Tebe. Ak kartičku otočíš, v záhlaví je "Preukaz zbrane" - to je o zbrani...
ZAlex
prispievateľ
Registered for: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa ZAlex »

Igrlik napísal:
ZAlex napísal:Mesi: prosim ta mi vysvetli co teda znamena ta kolonka v tej karte, kde je napisane skupina ZP a vedla nej mam uvedene napr E, alebo D,E :?:
Ak sa pozrieš do záhlavia, uvidíš tam "Držiteľ zbrane" - to je o Tebe. Ak kartičku otočíš, v záhlaví je "Preukaz zbrane" - to je o zbrani...

To viem, ja len reagujem na Mesiho, ktory pise, ze zbran sa nepise na konkretnu skupinu ZP. A popravde nerozumiem co tym myslel, lebo na karticke zbrane je presne napisane ku ktorej skupine ZP sa vztahuje dana zbran. Len tolko. :|
Mesi
moderátor

@ZAlex - necituj cely predchadzajuci prispevok, nema to zmysel

vzor PZ

EDIT: ZAlex: Stale si nam neukazal kde sa na PZ pise, ze konkretna zbran je pisana na nejaku skupinu ZP.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Myslim ze nechapes co ti Mesi chce povedat. Treba si precitat § 27.
Ta informacia o skupnie ZP na preukaze zbrane nema ziadnu oporu v zakone. Ma to rovnaku vahu ako keby tam bol napisany nahodny typ auta.
Prebijat mozes na akukolvek zbran na ktoru mas vydany preukaz zbrane ak si drzitelom sk.E alebo D.
Pouzivat zbrane mozes podla toho o aku zbran sa jedna a aku skupinu mas na ZP.

(stale je tu moznost ze mam neaktualny zakon, alebo naozaj neviem(-e). Preto chce mesi ten odkaz na zakon)
ZAlex
prispievateľ
Registered for: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa ZAlex »

EDIT: ZAlex: Stale si nam neukazal kde sa na PZ pise, ze konkretna zbran je pisana na nejaku skupinu ZP.[/quote]

Mesi, nerozumiem o co ti ide, ale nemozes karticku striktne rozdelovat na 2 nezavisle celky. Na strane Drzitela zbrane v kolonke Skupina ZP/ZL je napisane ku ktorej skupine ZP sa dana zbran vztahuje. Zbrane co su na sk.A maju na karticke uvedenu sk.A( + dalsie). Zbrane co su na sk. D,E, maju uvedene tieto skupiny. Napriklad nejaku Sa 58 ti nikto do karticky nepoznaci ako sk. A, aj ked mas tuto skupinu v ZP. Takze logicky z toho vypliva, ze tento riadok je priamo viazany na konkretnu skupinu ZP a nie iba na Drzitela zbrane ako takeho! Staci takto? :roll:
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Nestaci, lebo len pises tvoje dojmy.
Predstav si, ze si policajt a chytis ma. Zaco ma potrestas ak budem mat pri sebe kratku zbran s vyznacenou sk.E v preukaze zbrane a zaroven som drzitelom zbrojneho preukazu zbrane sk.A?
Aky paragraf som porusil?
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Tiez by som v tom mal rad jasno, naco sa potom vyznacuje na karte zbrane aj skupina ZP?
Mesi
moderátor

Tak ako napisal Zlomizub. Nestaci. Z coho si vysiel, ze tento riadok na PZ znamena to co si si ty odvodil? Nestaci, ze si to myslis, musi to byt niekde v zakone napisane.

Ja mam na 58 napisane vsetky moje skupiny ZP. Vratane sk. A. Znamena to, ze to mozem nosit na obranu? Nemozem.

Preco? Lebo povinnosti a opravnenia urcuje konkretny zakon (§27 a §28). Ten presne popisuje co mozes a co nemozes. Aj keby na PZ bolo napisane: Skupina ZP pre tuto zbran, tak pokial v zakone nebude napisane inak, tak toto nebude mat ziaden vplyv.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja mam zase na kartach vzdy po jednej skupine aj ked mam celkovo 3. Je to matuce..
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Mesi,
ak mas na PZ pri 58cke vyznacenu popri E aj skupinu A - no,niekde sa stala chyba a pravdu ma ZAlex. Mam 858cku ,kamarat tiez a predstav si ,je tam len to E ,preco by tam mali byt aj ine skupiny,ved je to zbran len na sportovu cinnost a ostatne skupiny stracaju zmysel....
Mesi
moderátor

Chapem. Takze ked to mas tak ty a kamarat a XY ludi, tak je to tak, hoci oporu v zakone ste nenasli. Hlavne ze to mam zle. Preco? No.... lebo... lebo niekde nastala chyba. Kde? Nevieme. Verime. A kde je viera, tam netreba dokaz.

Pre mna tato tema ohladom skupin skoncila, argumenty som vam dal. Naspat dostavam bohuzial len podklady na zaklade zvyklosti a JPP. A tam sa neoplati argumentovat.

//berte to sarkasticky, ale tam kde jeden je presvedceny o tom, ze ma pravdu, ale nema sa o co opriet je zbytocne presviedcat. Kazdy nech zvazi argumenty a zariadi sa podla seba.

Tema inak bola vycerpana, aj ked na karte zbrane je napisane pri kolonke zbrojneho preukazu len sk. A a drzitel ma ZP aj sk. E tak prebijat samozrejme pre sportovy ucel (na strelnicu) moze.
theplaky
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

Podla mna tam tie skupiny niesu uvedene ani tak koli tomu ci je to A, alebo E - domnievam sa ze je to skor koli tym ostatym skupinam, tada C, D a F.
- napr aby sa nepytlacilo so sportovymi/zberatelskymi zbranami..
Mesi
moderátor

.... nie. PZ neurcuje nic. PZ sluzi len ako doklad, ze dana zbran bola zaevidovana.
§ 37 ods. (2) napísal:Dokladom o zaevidovaní zbrane je preukaz zbrane, ktorý je verejnou listinou. Vzor preukazu zbrane je uvedený v prílohe č. 4.
Ziadne ine nalezitosti ani funkcie PZ nema.

ad s cim sa moze a nemoze polovat zase urcuje zakon. Chalani, to je vam ozaj tak tazko otvorit si tie zakony a dohladat to tam?
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Mesi napísal:Zas a znova, zbran sa nezapisuje na konkretne skupiny zbrojneho preukazu. Konkretne skupiny zbrojenho preukazu ti umoznuju nadobudnut rozne kategorie zbrani, ale tieto zbrane sa neviazu k jednej ci inej skupine.
S takýmto výkladom by každému (komu stačí držanie a netreba mu nosenie) stačil ZP sk. F, keďže na zberateľské účely môžeš nadobudnúť akúkoľvek zbraň, dlhú, krátku, aj A-čkovú, ak dostaneš výnimku :twisted:
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"