Nákup novej sa.vz.58
Ani jedno ani druhe. Nieco medzi. 858 skladaju z dielov co zostali a co chyba dorobia nove. Cize neni to zbran v povodnej vojenskej specifikacii kvality a novovyrabane diely podla referencii uzivatelov vykazuju mnohokrat nizsiu zivotnost ako by mali. Takze ak sa podari zohnat vojensku ulozenku nepouzitu, nad 858 by som ani neuvazoval.
Ak vies cestovat vlakom, tak v Novom Meste nad Vahom vcera Milata doviezol 10 krasnych ulozeniek 5 drevotriesok a 5 v origo dreve. Neskrabnute, nechytene.Štefan252 napísal:Pozdravujem komunitu.
Budem vďačný za tip kde by sa dala kúpiť 58 v slušnom stave v regióne PO/KE kraja.
2 gewehr
Snáď by som to tým vlakom z Prešova zvládol
, aj keď radšej autom.
Vďaka za info.
Snáď by som to tým vlakom z Prešova zvládol
Vďaka za info.
a toto si nepozeral? http://ostatne.bazos.sk/inzerat/5853442 ... l-vz58.php
-
inspiring_liskov
sorry ale nemohol som si odpustit
Tak vychod je vychod no.... mame tu iste gramaticke specifika 
gewehr: su aj nejake "lepsie" rocniky alebo su na tom vsetky povodne vojenske 58micky s kvalitou +- rovnako?
plus minus rovnako, standardy boli pocas celej vyroby rovnake a drobne zmeny v prevedeniach nemaju na celkovu kvalitu ziadny vplyv
čo sa týka nástreku povrchovej farby, tak mám skúsenosť, že prvé ročníky výroby t.j. 1959-1964 su kvalitnejšie streknuté (farba sa tak lahko neodlúpava) ako ročníky vyrábané v 70rokoch
Technologia povrchovej upravy (konkretne nastreku) bola pocas celej doby rovnaka. Samozrejme sa mohlo stat ze "lakovac" sa zle vyspal a trosku horsie to chytilo o podklad, ale to su viac menej vynimky. Najdolezitejsie vsak bolo, ako sa k zbrani spraval samotny vojak. Ak sa raz odlupila farba z povrchu, tak sa spravidla zacala lupat aj dalej. Potom uz zalezalo len od spominanej pripravy podkladu vo vyrobe. Prakticky to bolo ale asi jedno.
...mínus 1ks
Neodolal som , fakt sú krásne tie slečinky ...
Neodolal som , fakt sú krásne tie slečinky ...
gewehr napísal:Ak vies cestovat vlakom, tak v Novom Meste nad Vahom vcera Milata doviezol 10 krasnych ulozeniek 5 drevotriesok a 5 v origo dreve. Neskrabnute, nechytene.Štefan252 napísal:Pozdravujem komunitu.
Budem vďačný za tip kde by sa dala kúpiť 58 v slušnom stave v regióne PO/KE kraja.
Gratulujem.
Daj info aká verzia, kde a za koľko.
"Nová" či iba raz rajbana?
Daj info aká verzia, kde a za koľko.
"Nová" či iba raz rajbana?
Kupovali ste teraz niekedy kosu ? Kde a za koľko ? Kolarovci majú compakta na stránke za 250 € ,či aj fyzicky zatiaľ sa mi nepodarilo tel.overiť . Cena sa mi zdá nízka.
V M-Hunte maju 858 cky za 413 €. Su to nove zbrane v perfektnom stave. Kolarovci maju iba jazdenky podla mojho nazoru v dost "pouzivanom" stave. 
Videl som CZ 858 , ceny v akcii:
Sklopka: 400 €
Pevna pazba: 380 €
S doplnkami fab defense cena 650 a viac €, zalezi od konfiguracie.
Sklopka: 400 €
Pevna pazba: 380 €
S doplnkami fab defense cena 650 a viac €, zalezi od konfiguracie.