klubová súťaž LOS DM ARMY 21.2.2016
juro, nabuduce teda strielas prioritne revolver a ako doplnkovu kuracinu? 
cize ho nebudem mat nehodnoteny preto ze ho strielam ako druhu zbran ale preto ze sa nenajdu traja aby sa otvorila kategoria? to bude velka zmena 
Prave naopak, ak nenajdes dalsich revolveristov, budes s revolverom hodnoteny spolu s pistolami a uvidis realny rozdiel... 
Podla pravidiel hodnotenu mas len jednu zbran bez rozdielu kolko sutaziacich je v danej kategorii. Dryha je vzdy nehodnotena. Cize ak sa rozhodnes ze chces mat hodnoteny revolver a budes sam tak si hodnoteny v kategorii pistol, a pistol nebudes mat hodnotenu. To iste plati ak ides s dvoma pistolami napr. Jedna 9x19 a druha 7,65
pravidla poznam a tipujem ze vcelku napomahaju tomu ze sa pravidelne otvara iba jedna kategoria. ale pri tajnych situaciach to inak asi nejde. len sa priznam ze nerozumiem tomu preco pre malu pistol a maly revolver mame ine pravidla ako cesi kde je obmedzenie dlzky hlavne pistole na 3,3 a revolveru na 2.65 palca a kaliber nie je max 7.65 co skor zodpoveda zaloznej zbrani. to uz by sa dalo sutazit aj s g26, lcp, lc9, pps a podobnymi realne pouzitelnymi zbranami ktore si clovek vyskusa radsej ako margolinu alebo k22. aj ked vacsinou to asi stroskota na pocte dostupnych zasobnikov...
neviem ako to maju rozdelene cesi (cesi maju svoje pravidla a stat a my mame svoje pravidla a stat), ale u nas je rozdiel mezi velkou a malou pistolou resp. malim a velkym revolverom dany kalibrom a nie velkostou hlavne resp zbrane. Ak by to bolo dane velkostou zbrane tak by v jednej divizii sutazili napr glock 26 a bereta 71 a musis uznat ze rozdiel v spravani tychto zbrani pri vystrele je neporovnatelny. Uznavame ze je rozdiel v spravani g17 a g26 ale nie je az taky markantny. Naproti tomu rozdiel v spravani Bereta 71 a napr K22 je minimalny, aj napriek dost velkemu rozdielu v rozmeroch uvedenych zbrani.
A k pravidelnemu otvaraniu jednej divizie a kategorie, bohuzial najviac ludi chodi s porovnatelnymi zbranami ak bude aspom po troch sutaziacich v hociktorej divizii alebo kategorii bude vyhlasena. Kludne aj vsetky divizie a najlepsie by bolo keby boli aj vsetky kategorie aj muzi aj zeny zvlast. Bohuzial chodi jedna max dve zeny (teda ak sutazi aj Marta) a to je malo a tak je ta jedna zena hodnotena s muzmi.
A k pravidelnemu otvaraniu jednej divizie a kategorie, bohuzial najviac ludi chodi s porovnatelnymi zbranami ak bude aspom po troch sutaziacich v hociktorej divizii alebo kategorii bude vyhlasena. Kludne aj vsetky divizie a najlepsie by bolo keby boli aj vsetky kategorie aj muzi aj zeny zvlast. Bohuzial chodi jedna max dve zeny (teda ak sutazi aj Marta) a to je malo a tak je ta jedna zena hodnotena s muzmi.
Zvazujem tiez vyskusat tuto sutaz (isto potrebujete niekoho na posledne miesto vo vysledkovej listine
), ako je s poctom dostupnych zasobnikov (ako ketchup vyssie pisal) ?
Kludne prid. Aspom sa zabavis. Zasobniky ti stacia dva.
Dakujem nefo, 2 zasobniky mam.
Aj chut prist ...
Aj chut prist ...
nefo ked uz sa to aj vola obranna strelba tak aky je problem obmedzit vyhodu 22ky zmensenim alfa zony na oblast hlavy a srdecnu oblast, vsetko ostatne delta? ani v reale tie prskavky na inu cast tela moc zastavovaci ucinok mat nebudu
ale clovek si uz rozmysli ci mu absencia spetneho razu stoji za podstatne stazene bodovanie na terci.
k tomu hodnoteniu v kategorii - ak ma byt clovek hodnoteny v trojici v horkotazko otvorenej divizii to je lepsie zobrat tu pistol ktoru ma kazdy... osobne strielam aj revolver hlavne preto ze sa mi nechce stravit cely den cakanim na vystrelenie 40 ran a precestovat kvoli tomu 300 kilometrov
ked dorazi lc9 skusim aj tu ak budu zasobniky. a btw pravidlo 2 zasobniky stacia plati mozno tak od 10 ranovych vyssie - s 6 ranovymi lcp by to bolo zaujimave nabijanie 
k tomu hodnoteniu v kategorii - ak ma byt clovek hodnoteny v trojici v horkotazko otvorenej divizii to je lepsie zobrat tu pistol ktoru ma kazdy... osobne strielam aj revolver hlavne preto ze sa mi nechce stravit cely den cakanim na vystrelenie 40 ran a precestovat kvoli tomu 300 kilometrov
A ako si predstavujes v praxy ine terce pre 22 a ine pre ostatne?
Tie dva zasobniky su neni pravidlo ale zvycajne stacia, aj ked priznavam ze boli situacie ze niektorym na 6 tercov nestacili ani 3 15ranove.
Tie dva zasobniky su neni pravidlo ale zvycajne stacia, aj ked priznavam ze boli situacie ze niektorym na 6 tercov nestacili ani 3 15ranove.
juro, nevymyslaj. je dobre, ked to je co najjednoduchsie. zozente si s palom este jedneho revolveristu a mate otvorenu kategoriu. dokonca bude mozne porovnat aj vase vysledky s pistolakmi. sice v dvoch tabulkach, ale podla rovnakych podmienok. nemozes teraz predsa porovnavat vysledok s pistolou v tajnej situacii s vysledkom s revolverom v situacii, ktoru uz ides druhy krat. teda mozes, ale je to neobjektivne...
nefo:
Ketchup to myslel predpokladám tak, že pri malej pištoli by bola aj zóna Charlie hodnotená ako Delta. Čiže rovnaké terče, len inak hodnotené. Nie zlý nápad, ale ...
ketchup:
... to vyváženie výhody malej pištole voči veľkej je už dnes riešené v pravidlách, a síce ich oddelením do rozdielnych divízií. Smola je, že niektoré divízie bývajú v praxi veľmi málo obsadené.
Spoločné hodnotenie horeuvedeným spôsobom by podľa mňa len otvorilo nekonečnú debatu o tom, či je táto kompenzácia malých pištolí (t.j. C hodnotené ako D) na konkrétnych stejdžoch akurátna, nedostatočná alebo naopak prehnaná.
Dnes po pretekoch bývajú k dispozícii detailné výsledky per stejdž. Čiže kto má záujem sa takto porovnať s inou divíziou, nemá problém svoje C-čka prerátať na D-čka a zistiť, ako by dopadol v celkovom poradí. Prípadne si zvolí vlastný model hodnotenia, ktorý podľa neho primerane vyvažuje dve rôzne divízie. Ja som to tak robieval pri IPSC, keď sme sa chceli porovnať viacerí kamoši a boli sme nechtiac zaradení v rôznych divíziách. A to pri IPSC je to prepočítanie o dosť komplikovanejšie, na LOSke sa to dá zrátať pomaly z hlavy.
Na záver trocha odbočím - LOSka ako súťaž/hra je trocha špecifická v tom, že sa dá z pohľadu strelca strieľať v rôznych "módoch". Niekto to berie ako čisto strelecko- pohybové cvičenie, kde ide len o čas a body. Iný sa natoľko vžijú do popisu obrannej situácie, že sa na stejdži správajú takým spôsobom, akoby ich tam čakali skutoční pachoši či zombíci.
Nejdem hovoriť, že niektorý z tých prístupov je lepší než druhý. Každý nech si nájde čo mu vyhovuje, pokiaľ pri tom nejde na/za hranu pravidiel s úmyslom to odrbať za každú cenu.
Chcem tým povedať, že samotné porovnávanie číselných výsledkov treba brať s rezervou, pretože 2 rovnaké celkové výsledky môžu znamenať dvoch značne odlišných strelcov a výkony. Takže každý podľa svojho gusta a prístupu, hlavne bezpečne a nech nás to baví.
Ketchup to myslel predpokladám tak, že pri malej pištoli by bola aj zóna Charlie hodnotená ako Delta. Čiže rovnaké terče, len inak hodnotené. Nie zlý nápad, ale ...
ketchup:
... to vyváženie výhody malej pištole voči veľkej je už dnes riešené v pravidlách, a síce ich oddelením do rozdielnych divízií. Smola je, že niektoré divízie bývajú v praxi veľmi málo obsadené.
Spoločné hodnotenie horeuvedeným spôsobom by podľa mňa len otvorilo nekonečnú debatu o tom, či je táto kompenzácia malých pištolí (t.j. C hodnotené ako D) na konkrétnych stejdžoch akurátna, nedostatočná alebo naopak prehnaná.
Dnes po pretekoch bývajú k dispozícii detailné výsledky per stejdž. Čiže kto má záujem sa takto porovnať s inou divíziou, nemá problém svoje C-čka prerátať na D-čka a zistiť, ako by dopadol v celkovom poradí. Prípadne si zvolí vlastný model hodnotenia, ktorý podľa neho primerane vyvažuje dve rôzne divízie. Ja som to tak robieval pri IPSC, keď sme sa chceli porovnať viacerí kamoši a boli sme nechtiac zaradení v rôznych divíziách. A to pri IPSC je to prepočítanie o dosť komplikovanejšie, na LOSke sa to dá zrátať pomaly z hlavy.
Na záver trocha odbočím - LOSka ako súťaž/hra je trocha špecifická v tom, že sa dá z pohľadu strelca strieľať v rôznych "módoch". Niekto to berie ako čisto strelecko- pohybové cvičenie, kde ide len o čas a body. Iný sa natoľko vžijú do popisu obrannej situácie, že sa na stejdži správajú takým spôsobom, akoby ich tam čakali skutoční pachoši či zombíci.
Nejdem hovoriť, že niektorý z tých prístupov je lepší než druhý. Každý nech si nájde čo mu vyhovuje, pokiaľ pri tom nejde na/za hranu pravidiel s úmyslom to odrbať za každú cenu.
Chcem tým povedať, že samotné porovnávanie číselných výsledkov treba brať s rezervou, pretože 2 rovnaké celkové výsledky môžu znamenať dvoch značne odlišných strelcov a výkony. Takže každý podľa svojho gusta a prístupu, hlavne bezpečne a nech nás to baví.
a aktualizované pravidlá:
http://www.los-sk.sk/pravidla.html
http://www.los-sk.sk/pravidla.html