Heckler & Koch VP9

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Miro389 napísal:Niekedy ho maval v barlove v roznave
No... možno práve odtiaľ som ho bral.
:D
hornet
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa hornet »

Dnes som vypozoroval jednu vec. Ked je zbran natiahnuta, tak zaver ide pohnut dozadu cca 0,5 cm dost lahko, aj dojde k odomknutiu. Az potom nastava vyrazny odpor priuziny. Ked je vycvaknuta, tak ide s odporom uz od zaciatku. Mate to tak aj vy na svojich?
miro8
prispievateľ
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa miro8 »

Áno je to tak ale keď pri natiahnutej zbrani skúsiš posunúť záver pár mm dozadu, už nejde stlačiť spúšť, resp. ide, ale naprázdno. Je tam poistka proti výstrelu pri neuzamknutom závere..
mrzo
častý prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

Je to asi normalna vec pri vacsine semi zbraniach, amici to volaju myslim "out of battery". Ta poistka zabranuje poskodeniu zbrane, ku ktoremu by mohli dojst pri vystrele v tomto stave. Urcite to ma aj HK P30, na ktorej som si skusal ako malo to staci posunut a zbran nevystreli.

Na nejakych videach som to videl aj ako sposob obrany pri ohrozovani zbranou na kratku vzdialenost - neodtahovat sa, ale naopak sa natlacit na zbran a rukou este posunu zaver do zadu - osobne by som to neskusal :D
hornet
častý prispievateľ

OK, tak potom neriešim. Skúsil som na G43 a aj tam je to cítiť, nie až tak ale to má zas krátku tuhú pružinu.
hornet
častý prispievateľ

Dnes mi prišiel ten "ládovač", dik za tip, je super. Už len upraviť kufirík.
Azariel
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years

Príspevok od používateľa Azariel »

Náhodou niekto medzičasom z okolia BB nemáte túto krásku, že by sme dali pár rán na strelnici? :)
morap
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa morap »

Tak a je po zábehu, 1000 ks nábojov bez jedinej zádržky, :D papala strelivo ZVS a SB, keď bude mať za sebou 5000 dám vedieť. Streľba na 10 metrov, ak nič nezvrzám tak má rozptyl do 5 cm. U mňa veľká spokojnosť. :D
SKobluda
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa SKobluda »

Tak a je doma v trezore :D Coskoro dostane zahul, velmi sa tesim. Jednu vec som si pri kupe neuvedomil, a sice ze ak je natiahnuta spust neda sa safe decocknut inak iba cvaknutim spuste, cize vybrat zasobnik, skontrolovat komoru, a naprazdno cvaknut, co by sa v zasade teda nemalo... (( vzhladom na spustovy system ju urcite nebudem nosit s nabojom v komore... kazdopadne je to krasna zbran uzasny pocit z nej mam
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

SKobluda napísal: ...vzhladom na spustovy system ju urcite nebudem nosit s nabojom v komore... kazdopadne je to krasna zbran uzasny pocit z nej mam
:roll: :roll: :twisted:
miro8
prispievateľ

Mám ju tri štvrte roka, ale nepochopil som celkom... Možno mi to niekto múdrejší vysvetlí... :(
miro8
prispievateľ

Určite som to nemyslel zle... Je mi jasné, ako funguje SFP 9, mám z nej vystrieľané pár tisíc nábojov a nosím ju... Skôr som postrádal zmysel vypúšťania pri SA pištoli a náboji v komore, kde sa nedá natiahnúť spúšťou, ale len opätovným natiahnutím záveru, čím dôjde k vyhodeniu náboja z komory a zasunutiu nového zo zásobníka... Teoreticky by síce bolo možné natiahnúť záver len asi 2 cm a bola by pripravená, ale stále je to manipulácia so záverom a myslím si o tom svoje, už to tu niekde bolo rozoberané pri Glocku... To ostatné je už vecou každého majiteľa - či bude nosiť s nábojom v komore a teda natiahnutú, alebo bez...

Prajem pekný deň.
SKobluda
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa SKobluda »

elado napísal:nevadí, existuje určitá skupina držiteľov Ačka, ktorí zásadne nosia nenabitú zbraň :D
nenabita ako nenabita...vcielky v zasobniku.... myslim ze natiahnut zaver nie je az taky problem...ci?

proste ten pocit ze ju mam vpredu pod trickom s nabojom v hlavni rovno nad rodinnymi klenotmi je trochu neprijemny...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

rodinne klenoty si daj do zadu a je to :lol:
bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Zase sa rozprúdi debata či nosiť IN alebo nie? Nieje tu už dosť vláken týmto zaj.baných? :x
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"