Chcem začať prebíjať...ako na to?

ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

Machead tak to ty si bol ten stastlivec co tu 650tku za 400 stihol? :) tej zostave sa neda vazne nic vycitat a pokial tym dillonom neburali stenu to ze je z druhej ruky moc nezavazi :)

zlomizub mokre pranie 3 minuty a susenie? ci to rovno hodis do kukurice mokre nech sa dobre prilepi? :)
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

650 aj s podavačom za 400 ? Sakra dobra cena ....
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Bolo to bez.

Ano mokre pranie je par minutova zalezitost.

5 minut priprava roztoku a nahadzanie nabojnic. 5 minut zliatie o den, dva... preplachnutie. Suche pranie je uz pre fajnsmekrov.
ketchup
prispievateľ

dillon by mal mat cast podavaca dodavaneho priamo s lisom aj ked nemas tu elektricku cast da sa pouzit s trubicami od lee a ich case collatorom - uspora casu a namahy viac ako znacna. 5+5 minut plus dva dni na preplach mi nepride prave kratky cas :) najma ta ultrazvukova pracka v dostatocnej kapacite nie je zadarmo + roztok tiez asi nebude z kuchynskej soli cize trochu neguje povodny zamer usetrit za kazdu cenu.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Pozri, ak ti pride 10 minut celkovej prace ako prilis casovo narocne tak hras inu ligu. Alebo si to nevies naplanovat? Lezat v kyseline to moze aj tyzden. Jest to nepyta.
M M
prispievateľ

Príspevok od používateľa M M »

Holt kazdy nech si vyberie co poklada za postacujuce. A za kolko sa mu to vrati (prave pri 9mm Luger to bude dlhodobejsia zalezitost resp. potrebne vacsie objemy). Osobne som pred 1 1/2 rokom Lee Turret Classic kupoval "na zaciatok" - ked som zistil ze .357 je to prave a musim prebijat. Nechcelo sa mi do toho vrazat viacej kym uvidim co a ako. Zatial mi uplne staci. Spotreba je za minuly rok ~ 200ks .38 / .357 do tyzdna (plus nejake tie 9mm hlavne pre syna). Pokojne tomu tie zhruba dve hodiny do tyzdna (vratane prania a susenia) obetujem, dobre si pri tom vycistim hlavu.

Lepsi lis zatial kupovat nemienim (to si skor dokupim jednooperak na puskove raze) - mam ale aktualne (5x) komplet hlavu ku kazdej razi co prebijam - nech nemusim stelovat matrice. Toto je vec ktora zase vadila mne :). Pracku sice mam, ale kupil som ju pred mesiacom - aj to len koli tomu ze som zacal prebijat aj .223 - neodzapalkovane puskove hilzne dost blbo schnu. Pistolove / revolverove periem po vyskusani nadalej na mokro. Ved ide o to hilzne ocistit nech sa nenicia matrice a zbran, nepotrebujem ich mat totalne nalestene (nehladiac na to ze z toho octu / sody su leskle az-az).
Just my 2 cents.
Machead
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Machead »

ketchup napísal:Machead tak to ty si bol ten stastlivec co tu 650tku za 400 stihol? :) tej zostave sa neda vazne nic vycitat a pokial tym dillonom neburali stenu to ze je z druhej ruky moc nezavazi :)

zlomizub mokre pranie 3 minuty a susenie? ci to rovno hodis do kukurice mokre nech sa dobre prilepi? :)
Hej bol som to ja. Rano mam vo zvyku si este pred cvicenim pocitat v posteli na tablete, povodne som spekuloval nad Loadmastrom (aj s neustalym stelovanim) a rano otvorim forum, aha inzercia je daco nove abum, Dillon. Tak som ho este ten den vzau :)

Inak k inej otazke, je bez case feedera, to by predsa len bolo moc. Chyba tam tiez klzacka na hotove naboje, ale to je to najmenej. Podavac idem urobit z Lee case feeder ako tu niekto pise, mam ich uz doma, staci urobit drziak z plechu.

Inspiracia pre hocikoho napr. tu:
http://www.glocktalk.com/threads/dont-h ... y.1568727/

Inak tiez planuje, prat casom v ultrazvuku. Medium staci blby ocot za 20 centov s trochou saponatu. Susenie v rure, teraz v lete v aute, celkovy cas max 2 hodiny aj s pranim. Vecer operiem, necham do rana na lufte, rano hodim do auta ked na to bude prazit slnko.

Dovod je u mna ten, ze si nezelam, aby sa u mna v byte prasilo zo sucheho media. Bordel je z toho riadny. Suche pranie zaberie tiez par hodin a skutocne velkokapacitna pracka so separatorom tiez nie je zadarmo.

Ono to vyjde cenovo aj casovo na rovnako. Je snad jedno, ci sa to 2 hodiny perie nasucho aj s hlukom alebo to je v ultrazvuku 15 minut a susi sa to v rure 1,5 hodiny. A ako bolo povedane, nabojnice zrat nepytaju tak nech su si v aute na slnku aj cely den. Nehovoriac o tom, ze ultrazvuk/mokre pranie vycisti aj vnutro, po odzapalkovani aj lozka zapaliek, co suche pranie nikdy neurobi. Ak zbierate nabojnice z bahna ako sa niekedy stava, to vnutro je proste nutne vycistit. Ak si nechcete znicit matrice alebo aby vam takto nalaborovany naboj nedrbol do ksichtu
ketchup
prispievateľ

ohladom prania namokro som povodne reagoval na "Na nejake pripravky na pranie sa zatial vykasli, uplne v pohode sa zacat da s lavorom, jarou, octom a kuchynskou sodou - pripadne si na susenie kup lacnu susicku na ovocie". prat v ultrazvuku som skusal raz a odradilo ma susenie - ono manzelka na nabojnice v trube moc nadsene nehladi a pchat ich do susicky ovocia na to mi pridu moc tazke. pohodlnejsie mi pride hodit to do vibracky, nechat v zadnej casti baraku nech sa potrasu a po separacii ich moct hned pouzit. ako bonus beriem ze su cistene mechanicky a neuziera ich cistiaci roztok :) pri vysokotlakych nabojoch by som zle spaval :D
Machead
častý prispievateľ

Tak jasne, vsetko ma svoje pre a proti. Na taketo ucely ked mas garaz staci kupit staru ruru.

A vravim, v lete susit s vyuzitim prirodnych zdrojov ako slnko praziace na auto. Pri 30 °C von je v aute cez 100 °C takze niet toho boha aby to nepreschlo :)

Zas to uzieranie nie je nic strasne, je to len povrchovka. Cistenie nasucho je to iste, tiez len zbrusuje z povrchu cast materialu.
M M
prispievateľ

Mokrym pranim s jarou a potom octom a neutralizaciou sodou mam niektore .38 a .357cky otocene uz zo 10x. Ziadny problem nepozorujem. Zas za tych 15min a v roztoku kde do lavoru vody ide +- deci octu sa vela nestane. A nerobim to v ultrazvuku - skutocne len v lavore. Proste hodim, obcas zamiesam, preplachnem. Ked sa neda susit na slnku, tak je susicka na ovocie podla mna lepsia nez rura - prave koli ventilatoru co odvadza vlhky vzduch. Akurat tie puskove raze v tom holt trvaju dlhsie.
EDIT: Pozeral som, tato bola z Tesca v akcii za nejakych v prepocte +-20 EUR. Ma 5 "poschodi". Ustoji v pohode aj naplnenie vsetkych .38 / .357 / .45LC pri velkom prani, vacsinou ale stacia tri. Fakt mozem len doporucit.
Prílohy
Susicka.jpg
Machead
častý prispievateľ

vies dobre odfotit aj vnutro nabojnice a aj zapalkove lozko po odzapalkovani (po umyti, ci tam daco vojde z roztoku)?

Dik.
theplaky
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

Na mokro sa da celkom pekne prat v kanistroch/bandaskach (5-10L)..
- maju siroke hrdlo = celkom dobre sa plnia nabojnicami
- ja davam horucu vodu a fixinelu (pripadne "kyselku")
- ked sa kanister uzavrie vrchnakom tak sa s tym da aj pekne "zahrkat" (ma ucho za ktore sa da dobre drzat)
- su zadarmo (voda do ostrekovacov/nemrznuca zmes, ..)
- susit je najlepsie na uteraku na priamom slnku
- skusal som aj v trube, ale neodhadol som teplotu a nabojnice som si akoby "vyzihal" (sli do zberu)

Kedysi som praval priamo v pracke:
- zo starych rifli som si usil take pevne vrecko do ktoreho som dal nabojnice, zasnuroval a hodil normalne k satom
- saty to nespini (odskusane), len netreba prat na vysokych otackach lebo je to masa ktora v tom bubne lieta = netreba prat naraz nejake vacsie mnozstva, alebo v poloprazdnej pracke

Teraz pravam nasucho v orechovej drti:
- nechavam to tam 1,5h
- nepouzivam lestidla (nabojnicky sa mi nelesknu, ale na funkciu to vplyv nema)
- je pravda ze pri tom vznika cerveny prach, ktory si potom nachadzam aj na vypinacoch alebo klucke od balkonovych dveri, co moc nepotesi (po hniezde si ho roznasam ale len rukami - z vybracnej pracky sa neprasi)
- najviac prachu sa generuje pri presypani cez sitko ked sa separuje medium od nabojnic (treba to robit vonku)
- tu orechovu drt som su uz raz aj namokro "prepral" v kybli s vodou = aby som z tej zmesi vyplachol prach (= bacha dost slusne to vie farbit plasty (vylevka), na porcelane, alebo smalte sa to neusadza)
- dost sa mi osvedcilo hodit do vibracnej pracky vzdy aspon jednu alebo dve papierove kuchysnke utierky (roztrhnute na polovicu a pozmane - ale nie moc nasilno, aby bola dostatocna vymenna plocha) = zachytavaju prach ktory sa pri omielani tych zrn vytvara

.. inak napadlo ma ze ten "prach" je de facto abrazivo a ako taky by teoreticky mohol mat vplyv na vytahovu silu (potvrdene ani odseldovane to zatial nemam)
M M
prispievateľ

V mensej variante som "hrkanie" skusal na zaciatku v 2l flasi od Coly. Takisto funguje pekne, ale ukazalo sa ze je to zbytocne - na uspokojivu kvalitu staci ten lavor, jar (pripadne praci prasok) a par krat premiesat. Hrkanie malo negativne vedlajsie efekty (manzelka : ... deti, vas tatinek se uz uplne zblaznil :mrgreen: ... ).

Pecenie v rure - pokial ma rura nastavitelnu teplotu, da sa samozrejme problemu s prehriatim predist, pri nejakych 80-100oC je to v pohode. Nemal som dobry pocit ze som tam zanasal sice male ale predsa stopy olova a pod. Ked tak fakt zohnat druhu a strcit do garaze / dielne.

@Machead - narychlo nejake fotky, sorry za kvalitu, viem ze nic moc ale do 9mm vidno je. Tie .357cky uz maju minimalne 5 otoceni za sebou. Vibracka to samozrejme vycistit dokaze dokonalejsie - ale naco ? Na funkcnost / presnost nepozorujem ziaden vplyv. Mozno sa prachu nepaci ze to tam nie je take leskle, ale nie je to poznat :mrgreen:. Dtto zapalky. Napriek nejakym reziduam je spolahlivost streliva za ten 1 1/2 roka 100%na, presnost takisto limitujem ja, nie strelivo. Ja som pri tomto napriek zakupenej pracke zostal.

Jedna drobnost co sa mi osvedcila - ked som hotovy tak este trochu streknem handru Brunoxom / Konkorom a pred odlozenim v tom nabojnice povalam. Nestracaju lesk ani po par mesiacoch.
Prílohy
LozkoZapalky.jpg
Vnutro.jpg
Zvonku.jpg
Machead
častý prispievateľ

Dik za foto. Myslim, ze mi to bude stacit, fakt ani ultrazvuk netreba.

Tudiz len lavor, voda a ocot plus sol a trocha tekuteho mydla. Po odstati a zliati s filtrom ten roztok urcite pojde zrecyklovat.
M M
prispievateľ

Nedavaj to tam vsetko naraz - prvotne umyvanie je na odstranenie necistot (piesok a pod) plus hrubych rezidui. I ked co viem, su ludia co to robia takto a vyslovene len pridaju trochu octu alebo kyseliny citronovej k mydlu. Vsak vyskusaj a uprav ako ti vyhovuje.

Moj postup je :
- tepla az horuca voda a nejake to cistidlo (saponat / praci prasok). Nechat stat, raz za cas premiesat (robim to popri inom, staci ale tak 15-30 min) vyliat, preplachnut. Samozrejme nic sa nestane ked to tam nechas lezat cely den.
- potom napustit znovu teplu az horucu vodu a spravit vycistenie kovoveho povrchu od oxidov - slabou kyselinou, nasledne neutralizacia. Na 500 Lugrov by som dal tak deci octu do lavora, viacej je zbytocne. Tam vyslovene uvidis ako to ziskava lesk. Nechavam to tam +-15min s tym ze premiesam na zaciatok, niekde v polovici a na zaver - pred pridanim sody. Potom do toho nasyp kuchynsku sodu - povedzme na to deci octu tak polievkovu lyzicu, chvilu miesaj (bude penit, na hilzniach sa spravia bublinky) - vyliat, preplachnut, dat susit.

Recyklaciu tohto octoveho roztoku nerob. Nejde o znecistenie, ale o chemicke zmeny. Pri povedzme 200 ranach do tyzdna pocitam ze budes prat max. 2x mesacne. Ak za mesiac spotrebujes stvrt-pol litra octu + balicek / dva kuchynskej sody, asi nie je co riesit.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"