Závady zbraní Grand Power
Ja môžem hovoriť len za to čo som zažil. Tiež keby som mal problémy ako tu popisuje .. už neviem kto - s hrdzavejucou hlavňou - tak ma ide roztrhnúť. Osobne (fyzicky) som sa nestretol s vlastníkmi ktorí by mali závažné problémy. Videl som však už kus kde tiahlo v DA nemalo vôľu na ozub a tým pádom to nešlo stále. Majiteľ si to samodomo opravil 
Ja mam vo svojom okoli dvoch ludi ktori s K100vkami problem maju - v jednom pripade je to vydrolovanie materialu z vyvrtu v druhom pripade je to zmena geometrie uzamykacieho mechanizmu.
Vzhladom na to ako nizke percentualne zastupenie maju medzi vlastnikmi K100vky oproti inym vyrobcom (aspon v prostredi kde sa pohybujem ja) by som povedal, ze tie 2 pripady su az moc. Na druhu stranu nemam vo svojom okoli ziadneho cloveka, ktory by mal problem s Glockom, Sigom, HK, ci CZtou (a tie su zastupene omnoho hojnejsie).
Ked si k tomu pridam to co sa o zbraniach od GP pise tu tak mi z toho jednoznacne vychadza, ze GP by som si kupit nechcel (bal by som sa nakolko na tej zbrani moze byt vadne snad vsetko: hrzdavejuci ram, vydrolujuca sa hlaven, vyzute uzamykanie, spust nefunkcna v DA rezime, rozmanitost dlzky pruzin v zasobniku, magicke O-kruzky v hlavni, .. )
Ako tu uz niekto spomnal, je to "loteria" a mna otvaracie losy nikdy nejak nebrali.. To ze ma GP fantasticky zarucny servis je samozrejme plus, avsak za seba poviem ze ja som svoje zbrane (od inych vyrobcov) zatial este nikdy servisovat nepotreboval a tudiz ani netusim aky servis maju ostatni vyrobcovia a ci u nich tiez pracuje nejaky pan Lihan (a takto by to asi asi malo aj byt).
Vzhladom na to ako nizke percentualne zastupenie maju medzi vlastnikmi K100vky oproti inym vyrobcom (aspon v prostredi kde sa pohybujem ja) by som povedal, ze tie 2 pripady su az moc. Na druhu stranu nemam vo svojom okoli ziadneho cloveka, ktory by mal problem s Glockom, Sigom, HK, ci CZtou (a tie su zastupene omnoho hojnejsie).
Ked si k tomu pridam to co sa o zbraniach od GP pise tu tak mi z toho jednoznacne vychadza, ze GP by som si kupit nechcel (bal by som sa nakolko na tej zbrani moze byt vadne snad vsetko: hrzdavejuci ram, vydrolujuca sa hlaven, vyzute uzamykanie, spust nefunkcna v DA rezime, rozmanitost dlzky pruzin v zasobniku, magicke O-kruzky v hlavni, .. )
Ako tu uz niekto spomnal, je to "loteria" a mna otvaracie losy nikdy nejak nebrali.. To ze ma GP fantasticky zarucny servis je samozrejme plus, avsak za seba poviem ze ja som svoje zbrane (od inych vyrobcov) zatial este nikdy servisovat nepotreboval a tudiz ani netusim aky servis maju ostatni vyrobcovia a ci u nich tiez pracuje nejaky pan Lihan (a takto by to asi asi malo aj byt).
Tiež by som sem napísal zhrnutie všetkých mojich negatívnych skúseností o tom o čom som tu už písal a aj ešte nepísal v súvislosti s jednou jedinou pištoľou zakúpenou v GP roku 2014 (nákup, kvalita, servis, prístup GP, atď) ale nemám nato žiaden volný víkend. Nakoniec som ju musel predať výrazne pod cenu. Teraz som šťastný strelec s Glockom z druhej ruky. Každého koho môžem presviedčam aby v GP nič nekupoval.
Dneska za mnou prisiel kolega ze mu nestriela pistol - K100 kupena pred necelymi troma mesiacmi. Nedovrie zaver po zasunuti naboja. Po rozobrati klasicky problem, roztemovana hrana rebra na zavere. A kedze som skusal este aj novy digitalny boroskop tak som pozrel do hlavne a obsahovala drobny pitting. Vraj strielana 2x, dohromady necele 3 krabicky nabojov za posledny mesiac.
Bude ju predavat, tak bacha na to co kupujete cez inzerciu.
Bude ju predavat, tak bacha na to co kupujete cez inzerciu.
Tak v prvom rade nech ju da reklamovať až potom predať nie? Hádam nechce vedome predať zbraň jde je neaký problém.
To som mu navrhoval, jeho reakcia nie je slusne zverejnitelna. Chcelo by to vymenu zaveru aj hlavne. Samozrejme ako vidiet aj tu par stranok dozadu to problem zejme nevyriesi ale skor zopakuje. Takze niekolkomesacny oser s otaznym vysledkom. Dost cestuje pracovne po svete a na toto cas nema.
Skôr ma serie že neviem ten pitting zachytit boroskopom tak aby sa dal rozumne zväčšit a hlavu čo sníma v lepšom rozlišení tam nevopchám.
Skôr ma serie že neviem ten pitting zachytit boroskopom tak aby sa dal rozumne zväčšit a hlavu čo sníma v lepšom rozlišení tam nevopchám.
Pitting je únavový jav, nie? Ako k tomu mohlo prísť po vystrelní 3 krabičiek nábojov?
A ešte otázka: ako hustá je tá sieť mikrotrhliniek?
A ešte otázka: ako hustá je tá sieť mikrotrhliniek?
u K22 MK12 sa vyskytujú nejaké závady na materiály pištole???
Pitting je len iný názov pre bodovú ohraničenú koróziu, nemusí ísť o únavový jav. Môže to byť dôsledok nehomogenity materiálu, prípadne následok zmien v materiáli po tepelnej úprave (ako prícina, samozrejme mechanizmus vzniku je zalozeny na elektrochemickom procese). Ako kedy. Tu to určite nebolo spôsobené streľbou. Nemalo vlastne ani akou. Ťažko povedať, mohol byť ten materiál chytený už pred opracovaním, blbé skladovanie, prípadne vo výrobnom procese niektorá operácia v kombinácií s dlhým znečistením reznou emulziou... je toho kopa. V každom prípade preto som to chcel zväčšiť aby sa dali "čítať" okraje tých dierok. Je ich tam tak zo 20+- vratane komory. Žial to by som musel tu hlaven rozrezat coz vzhladom na to ze je evidovana nemozem 
V kazdom pripade pitting nie je hlavnym problemom tohto kusu.
V kazdom pripade pitting nie je hlavnym problemom tohto kusu.
ako mozu byt po tych par vystreloch rozklepane hrany rebra? dalo by sa hodit foto ako velmi? to bola kupovana nova zbran?
Kupovana nova, tvrdi ze 3 krabicky, ja som mu to nepocital. Kupovane uplne nove. Roztemovane to velmi nebolo, ale sposobovalo to vadu ktora je tu popisovana casto. Ked to nabuduce donesie pofotim. Mozna by to stacilo naozaj s citom prebrusit, dolestit a vyskusat. Obavam sa ze tento majitel to skor da znehodnotit ako by sa s tym mal natahovat cez predajcu na reklamacie.
dnes som tie 2 nove zasobniky vzal prvykrat na strelnicu - ten nevystavujuci strelecku pohotovost zo zbrane vypadol po kazdom vystrele bez ohladu na to ako bol dorazeny. zajtra ide naspat predajcovi
-
eloquent_thompson
Ahojte mám xcalibur cca 3 roky moje zjušenosti
- po cca 100 výstřelech mi uletěla světlovodná moucha
= po cca 3000 - 4000 výstřelech - praskl čep držící mířidla elliason
- po 4 000 výstřelech zlomený záchyt kladiva závěru
takže paráda vlajková lod
- po cca 100 výstřelech mi uletěla světlovodná moucha
= po cca 3000 - 4000 výstřelech - praskl čep držící mířidla elliason
- po 4 000 výstřelech zlomený záchyt kladiva závěru
takže paráda vlajková lod
prepac za laicku otazku: co je zachyt kladiva zaveru?
-
eloquent_thompson
Je tím myšlen sear - součástka č.9 (http://www.grandpower.eu/kategoria-31-m ... e-drawings)