Moje skusenosti so vzduchovkami davaju za pravdu bujnemu. Iba by som zvyraznil slovicko "Ak je to SPRÁVNE urobené ...". Vyrobit SPRAVNY kompenzator, to urcite nie je vec nahody, na to su presne pravidla. V opacnom pripade pochybnost, ktoru ma scandium bude opodstatnena a jeho test je uplne na mieste. Zle skonstruovany kompenzator sposobuje akurat to, ze projektil opustajuci ustie hlavne zacne predbiehat expandovany plyn, ktory ho preplieska zprava, zlava, zhora, zdola, .... vzdy inym sposobom, co v konecnom dosledku sposobi velku nepresnost vystrelov. Spravny kompenzator dokaze tie plyny v spravnom case oddelit od projektilu a "poslat" ich inym smerom tak, ze uz nemozu ovplyvnit drahu letu projektilu. A ked Boh da, ze mas aj spravne cokovanu hlaven, tak z takej zbrane je s dobrymi nabojmi radost streielat ...
HADES, ta koncovka, co si nafotil vyzera na hlavni efektne. Ale ... no, poviem to tak troska diplomaticky, ak by si chcel aspon troska presnejsie strielat, z tej hlavne ju daj dole. Mam na mysli presnejsiu strelbu na vacsiu vzdialenost ...
PS: Aj spravne osadenie kompenzatora na hlaven je velmi dolezita vec.