ZP sk. A - suhrnne info
Spominana smernica je podla mna v rozpore so zakonom!
V tejto formulke vidim velku spekulaciu, ak sa im nebudes pozdavat a budes im oponovat:
§ 19
Bezúhonnosť a spoľahlivosť
(2)g) kto podľa zistení útvaru Policajného zboru nedáva záruku, že zbraň nezneužije.
Bez udania dôvodu, ti mozu ziadost zamietnut, ked budes mat velku hubu. Takze tam je pes zakopany.
V tejto formulke vidim velku spekulaciu, ak sa im nebudes pozdavat a budes im oponovat:
§ 19
Bezúhonnosť a spoľahlivosť
(2)g) kto podľa zistení útvaru Policajného zboru nedáva záruku, že zbraň nezneužije.
Bez udania dôvodu, ti mozu ziadost zamietnut, ked budes mat velku hubu. Takze tam je pes zakopany.
Zákon v § 16 Vydanie zbrojného preukazu jednoznačne hovorí:scar napísal:vysvetlite mi niekto na zaklade coho ziadaju policajti zivnost.list na skupinu "A" zbr.preuk.!
Policajný útvar vydá zbrojný preukaz fyzickej osobe, ktorá
...
h) v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Takže preukazuj!!!
Aby som doplnil Igrlika, zákon však nestanovuje, čím to máš preukazovať. A tak ti napríklad stačí živnostenský list, ale nestačí ti odôvodnenie, že každý večer musíš cestou domov prechádzať cez Luník IX, alebo podobnú dieru s vysokou kriminalitou. Zvýšená kriminalita v mieste bydliska vraj nie je relevantným dôvodom. To jsou ty paradoxy.

cawte chalani chcel by som sa vas spyat ako je to zo ziadostou na ZP skupiny B niekde som tu cital taku hlasku ze ak ziadas o B tak musis vlastnit nejaku nehnutelnost alebo mat svoj byt je to vazne tak? som studet a zatial dom nevlastnim.... mam realnu sancu ziskat ZP sk.B?
-
inspiring_newton
Urcitu sancu mas, pokial si zdravy, bezuhonny, spolahlivy podla zakona. Najskor si precitaj zakon o zbraniach, dal som ti ho sem. A pohrab patricne veci tuna na fore, vsetko potrebne sa tu dozvies.
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... &Itemid=21
http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... &Itemid=21
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_nobel
ja som sa rozhodol ze to spravim tak..
1. prevezmem si na seba maminu zivnost (ma kadernicky salon - a dve zamestnankyne /tu sa vyhovorim na hotovost po ktoru budem chodit kazdy drzhy den / ) a tym ze prevezmem maminu Z. ja budem len papierovy zivnostinik a nemusim platit nic vsetko postarom ostane na mamu.
2. som zamestnany ako krupier herne a zarovne ako vyhadzovac (problem je ze nemozem dokopat majitela k zmluve - zatial iba na dohodu aj ked pracujem naplno.. Tym ze som aj ako vyhadzovac a v nasom meste je velke zstupenie romskych "spoluobcanou" riesim s nimi aj vazne spory ked si nedaju vysvetlit normalne zalezitosti - neraz sa mi aj vyhrazali ublizenim na zdravi ci fyzickou likvidaciou.. to ez koncim po 22.00 h niekedy aj o 01.00 nad ranom nemusim pisat a chod potm domov kludne.. (zatial mam plynovku tak ako-tak to vykryvam)
-takze prilozim ZL + to ze pracujem v herny(a to ze koncim neskoro, sefove prehlasenie ze sa zucastnil situacii kedy sa mi isty ludia vyhrazali likvidaciou) /trochu mastve ze len dohodu-keby ze to bola zmluva uz je to o inom.. a ani ZL nemusim davat/ bude to stacit na Acko - samozrejme ze to slovne pri zdovodneni dovysvetlim
1. prevezmem si na seba maminu zivnost (ma kadernicky salon - a dve zamestnankyne /tu sa vyhovorim na hotovost po ktoru budem chodit kazdy drzhy den / ) a tym ze prevezmem maminu Z. ja budem len papierovy zivnostinik a nemusim platit nic vsetko postarom ostane na mamu.
2. som zamestnany ako krupier herne a zarovne ako vyhadzovac (problem je ze nemozem dokopat majitela k zmluve - zatial iba na dohodu aj ked pracujem naplno.. Tym ze som aj ako vyhadzovac a v nasom meste je velke zstupenie romskych "spoluobcanou" riesim s nimi aj vazne spory ked si nedaju vysvetlit normalne zalezitosti - neraz sa mi aj vyhrazali ublizenim na zdravi ci fyzickou likvidaciou.. to ez koncim po 22.00 h niekedy aj o 01.00 nad ranom nemusim pisat a chod potm domov kludne.. (zatial mam plynovku tak ako-tak to vykryvam)
-takze prilozim ZL + to ze pracujem v herny(a to ze koncim neskoro, sefove prehlasenie ze sa zucastnil situacii kedy sa mi isty ludia vyhrazali likvidaciou) /trochu mastve ze len dohodu-keby ze to bola zmluva uz je to o inom.. a ani ZL nemusim davat/ bude to stacit na Acko - samozrejme ze to slovne pri zdovodneni dovysvetlim
-
inspiring_panini