Obrana proti psovi na verejnosti
-
eloquent_turing
Marcus_sk napísal:Ako to tu tak citam, tak sa mi zda, ze toto cele forum je plne ludi, ktory nemaju radi psov a myslia si, ze kazdi pes co zautoci je zly! Je pravda, ze su na svete nezodpovedni majitelia, ktori si kupia psa, ktory im prerastie cez hlavu a neviedia ho zvladnut. Ked to tu tak vsetko citam, len malokto z Vas sa vyjadril k tomu,ze: CO AK TEN PES ZAUTOCI, ALE PRETO, ZE CHCE CHRANIT SVOJHO MAJITELA A TOHO CLOVEKA?
Prve tučne zvyraznene: každy pes ktory na mna utoči je zly....rovnako ako každy nacek, každy cigan...uplne každy...
nikdy som neprovokoval žiadneho psa...aj tak na mna zautočilo niekolko psov....možno je to tym že chodim na bicykli...možno je to tym že psov v laske nemam...prave pre početne utoky...a možno sa im nepači moj krivy nos. Každopadne je mi maximalne jedno prečo na mna tak radi utočia, tym že na mna pes utoči automaticky sa branim.
Druhe tučne zvyraznene: znova opakujem...nikdy som na nikoho neutočil, nevstupoval som na žiadne cudzie pozemky a aj tak som bol mnohonasobne napadnuty psom (nikdy nedošlo k žiadnemu krvi prelievaniu, ale to že pes na mna vrči a uteka rovno na mna berem ako jasne napadnutie). Ako je toto možne?
-
eloquent_turing
tak to ti neviem povedat, ze preco na teba zautocil....... ale bez dovodu to urcite nebolo, kazdi pes je citlivy na nieco ine.... ak chces mat psa, treba najprv zistit na aky podnet pes reaguje agresivne..... pozri, ja mam vlciaka, ktoreho cvicim na obranu..... nie je agresivny, praveze ma uzasnu povahu, je to jeden z najposlusnejsich a najlepsie cvicitelnych psov ake som kedy mal.... ide o to, ze som u neho zistil uz ked bol male stena, ze zle reaguje na prudke pohyby cudzich ludi..... tak som ho to musel odnaucit.......
Co sa tyka psa naozaj ho treba poriadne vycvicit... bez toho to nejde.... ale nie kazdy pes sa da vycvicit..... niektorym psom to trva dlhsie a u niektorych to nejde vobec..... Preto nemozte povazovat majitelov psov za nezodpovednych, ak ich pes neposlucha..... co ak sa o to naozaj snazia a robia vsetko preto... lenze pes sa nechce nic naucit?.... Viem, ze nie je spravne ked pes na cloveka zautoci, ale netreba to riesit strielanim tychto psov.... Ak to takto chcete riesit, tak to rovno mozte postrielat vsetkych psov
Co sa tyka psa naozaj ho treba poriadne vycvicit... bez toho to nejde.... ale nie kazdy pes sa da vycvicit..... niektorym psom to trva dlhsie a u niektorych to nejde vobec..... Preto nemozte povazovat majitelov psov za nezodpovednych, ak ich pes neposlucha..... co ak sa o to naozaj snazia a robia vsetko preto... lenze pes sa nechce nic naucit?.... Viem, ze nie je spravne ked pes na cloveka zautoci, ale netreba to riesit strielanim tychto psov.... Ak to takto chcete riesit, tak to rovno mozte postrielat vsetkych psov
no a tuto je asi problem, ja nevidim absolutne žiaden dovod aby som mal napr. prestat chodit na biku lebo to psikov vzrušuje...Marcus_sk napísal:tak to ti neviem povedat, ze preco na teba zautocil....... ale bez dovodu to urcite nebolo, kazdi pes je citlivy na nieco ine....
k strielaniu psov: 4x som mal v ruke teleskop....2x som teleskop aj otvoril....pes stale javil zaujem...a ked už bol na dosah...tak som na nič nečakal...vždy potom pes pochopil a cuvol....ani jedneho som zatial neudrel. Toto sa odohralo v jednej chatovej oblasti, majitelia všetko pozorovali z terasy svojej chatky....ked som otovoril teleskop docvaklo aj im...a rychlo išli ratovat svojho milačika.
2x ostal teleskop zatvoreny ale v ruke. Bolo to v meste....Ten isty pes, to iste miesto, rozpetie 3 dni. Prvy krat psa na ulici ratoval nahodny okoloiduci ktory mal očividne viacej pochopenia pre psov a ukludnil ho. Potom som s nim hodil reč a pracoval v utulku alebo take niečo.
Druhy krat toho isteho psa okrikla majitelka...mlada baba ...cucala sa s frajerom za rohom asi aby ich ocko nevidel.
Vždy sa jednalo o "vačšich" psov....
Okrem toho som zažil dalšich x-pripadov...niekedy majitelia p**ovali že čo sa mam čo vozit na biku ked to draždi psov, inokedy sa vobec nezaujimali a spokojne debatovali dalej....
Jasne že je kopec majitelov s ktorymi neni problem, proti nim nič nemam, napriklad vždy ked vidim že majitel si psa pritiahne, pripadne da na voditko, vždy slušne podakujem.
Debata o obrane je vždy o tych "zlych"....
-
inspiring_ganguly
Tu je ten hlavný problém , aspoň podľa mňa .miro1 napísal:Toto sa odohralo v jednej chatovej oblasti, majitelia všetko pozorovali z terasy svojej chatky....ked som otovoril teleskop docvaklo aj im...a rychlo išli ratovat svojho milačika.Marcus_sk napísal:tak to ti neviem povedat, ze preco na teba zautocil....... ale bez dovodu to urcite nebolo, kazdi pes je citlivy na nieco ine....
...niekedy majitelia p**ovali že čo sa mam čo vozit na biku ked to draždi psov, inokedy sa vobec nezaujimali a spokojne debatovali dalej....
Jasne že je kopec majitelov s ktorymi neni problem, proti nim nič nemam, napriklad vždy ked vidim že majitel si psa pritiahne, pripadne da na voditko, vždy slušne podakujem.
Debata o obrane je vždy o tych "zlych"....
Vinník nie je pes , ale na 99 % majiteľ
Pes je vo väčšine prípadov vlastne chudák ...Psíčkari o tom vedia viac , je to ich parketa , určite by mohli rozprávať svoje milé a nemilé príhody
http://www.e-pes.sk/ppp/index.php?actio ... &topic=325
Samozrejme , že potencionálne obete si vybijú zlosť , nervy na psovi , ktorý možno ani nejaví záujem o ne . Ale to je zakorenené v podvedomí človeka , ten strach , obavy z možného útoku .
Nehovorime len o strielani, ale o obrane ako takej. Sprej, teleskop, kopanec, pistol, krik, ... Hocico, co je napadnuty schopny a ochotny pouzit. A vybera si on, je to jeho pravo.Marcus_sk napísal:Viem, ze nie je spravne ked pes na cloveka zautoci, ale netreba to riesit strielanim tychto psov.... Ak to takto chcete riesit, tak to rovno mozte postrielat vsetkych psov
A ako to chces riesit ty, ked ta niekedy na vychadzke s detmi napadne pes? Alebo cudzie decko napadne cudzi pes? Budes mu dohovarat, kricat, prinajhorsom len kopat? Akonahle sa vacsi pes dostane k malemu decku, o sekundu moze byt neskoro. Netvrdim, ze bude neskoro, ale risknes to?
Psychoanalyzu utocnika (cloveka, psa, dazdovky, ...) mozeme do umoru riesit predtym alebo potom. Pocas utoku riesme obranu, na ine nemusi byt cas.
-
inspiring_hamilton
Tiež sa zapojím, chodili sme do poľa - psíčkari- keď sme bývali v činžáku, musím povedať, že zväčša agresori nie sú veľký ale malí psy, dokonca až keď jeden malý zdoch..k visel môjmu z nohy- čo sa tam zahryzol, môj ten vedľa
zverejnený, sa na mňa pozrel a vtedy ho zkmasol , pomykal a myslela som , že bude amen..... našťastie vybŕdol a ešte žil a to ste mali vidieť majiteľku, čo sa mi vyhrážala policajtmi, lebo môj pes je nebezpečný -. To by ma zaujímalo akoby to dopadlo s policajtmi.....
Ale stala sa mi aj vec, že vedľa kukurice sme chodili a "podaktorí" tam pytliačili brali si domov kukuricu ( neraz aj za vrecia)- zrazu môj krásavec vbehol do pola a povyháňal kradošky
jačali s plnými hrsťami a že ony tam iba citujem: " šťali!". Nuž kým tú kukuricu držali, tak ich nechcel nechať- keď to pozahadzovali tak už neboli zaujímavé....
Ale musím ešte dodať, že súhlasím, že neexistujú zlí psy, iba ich majitelia!
Prosím všetkých nestrielajte hneď na psov- ja mám psy a poviem úprimne, že sa stalo, keď sa feny hárali, že ušiel, keby ste mali klobásu v ruke- tiež na vás vyskočí ,ale len aby ste mu ju dali ...... keby ho zastrelilli, ja viem, bola by to moja chyba lebo ušiel, ale tá strata by bola pre mňa hrozná - nielen finančná .
Na pouličných psov sa treba ísť do Bukurešti pozrieť, tam sa treba večer báť v niektorých uliciach pohybovať, zrazu vás stopuje najprv 1 a pomaly sa pripájajú ďalší psy.....
Preto si myslím, že radšej utratiť neželané potomstvo psíkov- ako ich niekde vypustiť- to sa mi zdá horšie.
Ale stala sa mi aj vec, že vedľa kukurice sme chodili a "podaktorí" tam pytliačili brali si domov kukuricu ( neraz aj za vrecia)- zrazu môj krásavec vbehol do pola a povyháňal kradošky
Ale musím ešte dodať, že súhlasím, že neexistujú zlí psy, iba ich majitelia!
Prosím všetkých nestrielajte hneď na psov- ja mám psy a poviem úprimne, že sa stalo, keď sa feny hárali, že ušiel, keby ste mali klobásu v ruke- tiež na vás vyskočí ,ale len aby ste mu ju dali ...... keby ho zastrelilli, ja viem, bola by to moja chyba lebo ušiel, ale tá strata by bola pre mňa hrozná - nielen finančná .
Na pouličných psov sa treba ísť do Bukurešti pozrieť, tam sa treba večer báť v niektorých uliciach pohybovať, zrazu vás stopuje najprv 1 a pomaly sa pripájajú ďalší psy.....
Preto si myslím, že radšej utratiť neželané potomstvo psíkov- ako ich niekde vypustiť- to sa mi zdá horšie.
Bionda:
Ak sme v tebe vyvolali dojem, ze nam staci vidiet volne pobehujuceho psa a strielame, tak to ma mrzi. Ja a myslim, ze aj ostatni su odhodlany vytiahnut zbran az v pripade, ked pes utoci. Co je v sulade so zakonom. Dufam, ze nezastavas nazor, ze je humannejsie nechat sa alebo ineho potrhat len aby sa psom nic nestalo. Pre mna je na prvom mieste clovek, az potom zviera.
Aka rasa je ten tvoj pes. Zda sa, ze je to velky inteligent. Ja mam NO.
Ak sme v tebe vyvolali dojem, ze nam staci vidiet volne pobehujuceho psa a strielame, tak to ma mrzi. Ja a myslim, ze aj ostatni su odhodlany vytiahnut zbran az v pripade, ked pes utoci. Co je v sulade so zakonom. Dufam, ze nezastavas nazor, ze je humannejsie nechat sa alebo ineho potrhat len aby sa psom nic nestalo. Pre mna je na prvom mieste clovek, az potom zviera.
Aka rasa je ten tvoj pes. Zda sa, ze je to velky inteligent. Ja mam NO.
Ja mám malého psa, ktorý je neskutočne hravý a milý a neviem si ho predstaviť útočiť, ale podľa mňa väčšina ľudí dokáže rozoznať, či pes, ktorý povedzme váži 45 kg a rúti sa na mňa ide útočiť alebo hrať sa. Aj psi majú určitú mimiku tváre, a keď pes cerí zuby a keď ozaj cerí zuby, je to jednoducho poznať. Ja by som sa najprv bránil slabou rukou a v prípade silného uhryznutia jednoznačne tasil silnou a strieľal do zahryznutého psa, je to istejší zásah ako trafiť psa v behu, o ktorom neviem či vôbec beží ku mne. Možno to znie odvážne, ale v takomto scenári si myslím, že by nebolo pochybností o oprávnenom použití zbrane, odškodnom od majiteľa a obvinení majiteľa útočiaceho psa. To je však môj názor, ja predsa len vážim cez 100 kg, neviem si predstaviť povedzme ženu, ktorá má 50 kg a skočí jej po slabej ruke 45 kg pes. Ale v mojom prípade by to mohlo fungovať.