Izraelskí vojaci bezhlavo zabíjali civilistov v Gaze

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

hmm, zaujímavé, len mi nejdú dohromady orná pôda a arabskí rolníci. Keď Sharon vysídlil 60k osadníkov z Gazy, dostali "rolníci" pôdu speť, už je tam púšť, taká ako bola v celej Palestíne pred vznikom štátu Izrael.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Michal1:
Sorry za vyraz, ale ten clanok je ozaj grc. A to myslim bez ohladu na to, ktoru stranu konfliktu citatel 'preferuje'.
Jack to pekne napisal.
Na zaciatku autor prizna vinu oboch stran, ale venuje sa vyhradne len chybam jednej z nich.
Len uplne mimochodom spomenie 2 z arabsko-izraelskych vojen, ale neunuva sa ani len naznacit, za akych okolnosti a na koho popud vznikli.
Atd atd.

Nemyslim si, ze Izrael v tom celom nema svoj diel viny, ale o jednom som presvedceny - ak by sa Izraelci spravali v sulade s medzinarodnou verejnou mienkou a nazormi vyboru pre ludske prava OSN, stat Izrael by uz neexistoval. A puzdra Fobus tiez nie. :wink:
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Perlička na záver: kto sú tí "militantní sionisti, ktorí by najradšej zmietli do mora všetkých Arabov a vytvorili Veľký Izrael od Nílu po Eufrat" a kto z relevantných politických síl v štáte Izrael tieto myšlienky skutočne prezentuje ako svoj cieľ?
Náš domov Izrael - Avigdor Lieberma. Imigrant z Moldavska. :wink:

Na zaciatku som si myslel ze Izrael sa len brani, ale to uz davno neni pravda.

http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/b ... id=1177677

Radikálny nacionalizmus pritvrdí politiku Izraela
Netanjahu pri izraelskýc voľbách

Designovaný premiér Netanjahu je ochotný vládnuť aj s extrémistamiväčší obrázokAutor: TASR/AP

09:54 | 16.3.2009 | SITA

Jeruzalem - Krajne pravicový izraelský politik Avigdor Lieberman bude budúcim ministrom zahraničných vecí. Vyplýva to z koaličnej dohody, ktorú jeho strana Izrael, náš domov v noci z nedele na pondelok podpísala so stranou Likud dezignovaného premiéra Benjamina Netanjahua.

O podpise zmluvy informovala v pondelok nadránom hovorkyňa Likudu Miri Reihmanová.

Strana Jisrael Bejtenu (Izrael náš domov), získa podľa zmluvy okrem ministerstva zahraničia ešte rezorty vnútornej bezpečnosti, infraštruktúry, turistického ruchu a integrácie nových prisťahovalcov.

Lieberman, 50-ročný prisťahovalec z Moldavska, by mohol na svojom novom poste podľa analytikov vážne zhoršiť vzťahy Izraela so svetom. Politik, ktorý sa pred vstupom do verejného života živil aj ako vyhadzovač v nočnom podniku, v minulosti vyzýval na zabitie izraelských poslancov arabského pôvodu, ktorí rokovali s Hamásom. S Pásmom Gazy by sa podľa neho "malo zaobchádzať ako s Čečenskom" a Izrael by mal bojovať proti Hamásu ako "Spojené štáty proti Japonsku v 2. svetovej vojne".

Netanjahu, ktorý by mal novú vládu predstaviť už v utorok, má spolu s Liebermanom v novom Knessete 42 poslancov. Na získanie nadpolovičnej väčšiny tak potrebujú ešte ďalších 19 kresiel.

Netanjahu naďalej rokuje aj s centristickou stranou Kadima súčasnej ministerky zahraničných vecí Cipi Livniovej a premiéra Ehuda Olmerta. Kadima vo voľbách zvíťazila a má v parlamente 28 poslancov.

Pravdepodobnejšie však je, že Netanjahu a Lieberman priberú do koalície ešte ultraortodoxné strany Šas (11 poslancov) a Jednotný judaizmus Tóry (5 poslancov), plus ešte jednu alebo dve z menších krajne pravicových strán.

Bol to umelo vytvoreny stat tak isto ako Kosovo ci Južné Osetsko, ktore su a budu ohniska konfliktov.

Neviem ci je uplne koser ked, na prelome decembra a januara v ofenzive na Gazu,ktora trvala dvadsaťdva dní a zahynulo pri nej 1300 Palestíncov a 13 Izraelčanov. Vláda židovského štátu ju pritom prezentovala ako reakciu na raketové ostreľovanie svojho územia Hamasom.

Trosku velky nepomer, nemyslite.

Hamas by mal uznať Izrael, ale súčasne by mal Izrael uznať Palestínu. Uznáva Izrael Palestínu? Stále nie, ale na druhej strane očakáva od Palestíny, aby uznala Izrael.
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Este taka mala perlicka:

Uryvok z clanku: Irán postavil bezpilotové lietadlo. Doletí až k Izraelu
http://aktualne.centrum.sk/zahranicie/b ... id=1175842

Izrael sa obáva jadrovej zbrane

Správy o tom, že Teherán stavia ambiciózny druh bezpilotového lietadla sa už v minulosti objavili, je to však prvýkrát, čo ich potvrdil takto vysoko postavený činiteľ a prvýkrát, čo sa zmienilo o dolete lietadla.

Správa prichádza iba deň po tom, čo britský list Daily Telegraph zverejnil článok, v ktorom tvrdí, že Izrael tajne vraždí iránskych vedcov, ktorí pracujú na miestnom jadrovom programe. Izraelčania a ďalšie štáty sa boja, že Teherán vyvíja jadrovú zbraň, Irán opakuje, že je jeho program určený iba na mierové účely.

S príchodom novej americkej administratívy Baracka Obamu sa iránski vodcovia cítia pred americkým vojenským útokom bezpečnejšie, Izrael však letecký úder nevylúčil.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Michal, skúsme sa aspoň trochu držať nejakých pravidiel konštruktívnej diskusie. Položil som viac-menej rečnícku otázku. Ty si ma citoval a pripojil si príspevok a odkaz na aktuálne.sk. Márne v ňom hľadám odpoveď na moju otázku, napriek tomu, že ty sa tváriš, že tam je. Takže ešte raz. Tá otázka stojí takto: Kto sú tí militantní sionisti, ktorí by najradšej zmietli do mora všetkých Arabov a vytvorili Veľký Izrael od Nílu po Eufrat" a kto z relevantných politických síl v štáte Izrael tieto myšlienky skutočne prezentuje ako svoj cieľ? Lebo autor článku v BL ich síce spomína, ale pre istotu iba tak povrchne, aby sa vyhol poctivej argumentácii.
:?: :!:
Veľmi rád sa poučím a prečítam si odpoveď na moju otázku, lebo mám vedomosti akurát o resentimente oplakávujúcom napríklad opustený Sinajský polostrov, ale skutočne netuším, kto z dnešnej izraelskej politickej reprezentácie formuloval územnú požiadavku voči iným štátom tak, aby mohol vzniknúť "Veľký Izrael od Nílu po Eufrat". Ak máš takéto vedomosti, sem s nimi! Ale prosím, neposielaj odkazy, ktoré sú predsalen od veci rovnako ako Libermanove kecy.
:idea: :lol:
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

ten clanok britskych listov je fakt hodny ...
Po rozpade Osmanskej rise (ww1) sa na tomto teritoriu realizovali najmae Briti. A cele osidlovanie a ochranu osadnikov pre deklarovanim statu Izraela OSN organizovala VB. V podstate za to co sa tam deje nesie zodpovednost VB a OSN.

To Michal: Izrael v podstate vznikol umelo z vole mocnosti tak ako aj Ceskoslovensko v r. 1918.
kriznik
prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Jack napísal:Michal, skúsme sa aspoň trochu držať nejakých pravidiel konštruktívnej diskusie. Ale prosím, neposielaj odkazy, ktoré sú predsalen od veci rovnako ako Libermanove kecy.
:idea: :lol:
Jack, vzhladom na to, ze populisticky nacionalista Avigdor Lieberman je clenom Netanjahuovho vladneho kabinetu, by som jeho "kecy" bral trochu vaznejsie. :roll:

http://www.independent.co.uk/opinion/co ... 47370.html
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Jack: myslis ze clovek ktoreho Strana Jisrael Bejtenu (Izrael náš domov), získa podľa zmluvy okrem ministerstva zahraničia ešte rezorty vnútornej bezpečnosti, infraštruktúry, turistického ruchu a integrácie nových prisťahovalcov.
netreba brat vazne. :shock:
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Ze by arabi dostali nejaky naprotivok v Izraeli :?:
Jack
moderátor

OK. Balím to. Očividne nemá zmysel pokračovať v tejto debate. Odpoveď na pôvodnú otázku som nedostal, čiže i naďalej tvrdím, že autor kecá v tej jednej konkrétnej i mnohých ďalších veciach (pár som ich spomenul) a že citovaný článok stojí rovnako ako BL za velké kulové. Kludne sa opájajte tým, aké sú nestranné - nie sú. Platí o nich iba to, že ponúkajú alternatívny pohľad voči mainstreamu. No rovnica mainstream = shit a BL = objektívny zdroj je úplne pomýlená.
:roll:
Ale neva, aspoň jedno som sa dozvedel: vraj tvrdím, že Liebermana netreba brať vážne. Neviem, kde v mojom texte sa nachádza podobná zmienka, ale v poriadku. Zrejme, že A.L. rád melie od veci. Napokon to Slota tiež. No neznamená to, že by sme jedného alebo druhého nemali brať vážne. Nuž... čo sa babe/babám chcelo, to sa im prisnilo. Ale už fakt the end.
:P
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Jack napisal:
Ale prosím, neposielaj odkazy, ktoré sú predsalen od veci rovnako ako Libermanove kecy.
Ale neva, aspoň jedno som sa dozvedel: vraj tvrdím, že Liebermana netreba brať vážne.
Ja som len vychadzal s toho co si napisal. :wink:

Nie som proti Izraelu ani za Arabov.
Arabov mam v mojom okoli akurat tak plne zuby.

Ale aj tak si myslim, ze Izrael je a bude trnom v oku na Bliskom vychode.
Jack
moderátor

Michal, ja už fakt neviem. Veď hádam nehovorím iným jazykom, keď píšem: "A.L. rád melie od veci. Napokon to Slota tiež. No neznamená to, že by sme jedného alebo druhého nemali brať vážne. Nuž... čo sa babe/babám chcelo, to sa im prisnilo."
Ale ty hneď vzápätí tvrdíš, že vychádzaš z toho čo som napísal ale pritom vlastne zneguješ to, čo som v skutočnosti napísal. Príde mi to... príde mi to absurdné. Tak ja už fakt neviem, čo si o tom myslieť. Radšej si nebudem myslieť nič.
:?: :D
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Asi som to potom zle pochopil. :(
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"