HK P30 - prakticke skusenosti

inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Vo stvrtok som drzal uplne novy zabaleny mastny prave ho doviezli. Musel som si vypytat handru slintal som ako besny pes :lol:
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

ved ja som kupil p30 a taka bola masna od vazeliny tak pred strelbou som ho musel najprv vycistit aby sa to tam nespieklo nahodou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Chlapi, verím, že ste to už niekde na tomto fóre čítali, ale povrchovka HK nemá rada nylon. Píšem to iba preto, aby ste si nepokazili radosť z nového kvéru nejakými odratými plôškami.
:!: :wink:
inspiring_ramanujan

JA MAM SICKINGER NA LAVU stranu a som snim spokojny ale v manuale nic take nepisu aspon som to nenasiel
Jack
moderátor

V štvrojazyčnom (DE, EN, ESP, FRA) manuále k HK USP je to na strane 41 v kapitole Cleaning and Maintenance:
Do not clean with
- objects made of metal
- plastics, e.g. Nylon, Perlon or something similar
- water

Nylon nerobí dobre povrchovke. Tá je u P30 podobná ako u USP. Ak sa neodporúča čistiť zbraň nylonovou tkaninou, malo by tam byť aj odporúčanie nenosiť ju v nylonovom púzdre. To som však doteraz nenašiel. Zato som videl tri zbrane od HK krátko nosené v nylonovom púzdre s rovnakými oderkami na rovnakom mieste. Náhoda?
inspiring_ramanujan

ja mam navod po slovensky na usp a tam pisu len sa nemoze cistit nilon a umele latky ale o puzdrach tam nic nepisu ked chces navod v sk tak ho dam do pdf ked bude cas
Jack
moderátor

Seko, aj ja mám SK preklad. Ešte raz: Ak sa nylonom nesmie čistiť (len raz za čas), myslíš si, že je rozumné ju v nylone nosiť (denne)?
:?: :roll:
inspiring_ramanujan

tak potom som kupil pekne vyberavu zbran.chcel by som vidiet vcom to nosia policajti alebo ine zlozky
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Jack, nieco na tom moze byt, ale preco by potom v manuali o tom nebola ani zmienka, ani na nete som nic nenasiel. Navyse v tej poznamke o cisteni sa nehovori len o nylone, ale o "plastics" tkaninach vseobecne. Vylucit z pouzivania vsetky plastove puzdra a este na to ani neupozornit v navode, to sa mi na H&K moc nezda.
Kazdopadne povrchovka ma "zvlastne" vlastosti a na mojej P30L sa zosvetluje na hranach prednej casti zaveru, ktora trci z otvoreneho Yaqui a osuchuje sa o saty, ktore ale nie su z nylonu :wink:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Tak ja neviem, svoku P2000 nosim v roznych puzdrach, aj nylonovom a zatal ziadne naznaky zvlastneho opotrebenia. :?:
Jack
moderátor

Hm... kriznik, ale oni nevarujú pred plastmi ako takými, ale pred Nylonom, Perlonom a im podobnými. Preto som prišiel k záveru, že Plastové púzdro je OK, nylonové nie. Prečo to nespomínajú v návode? Možno z komerčných dôvodov. Neviem. Navyše, stále je to iba moja dedukcia, aj keď podporená akými-takými argumentmi.
Jedným z tých argumentov, okrem spomínanej zmienky v návode, je, že Igorovi (USP C) aj mne (USP) sa na závere po krátkom nosení v nylonovom púzdre vyskytli na rovnakom mieste záveru drobné lesklé plôšky, ktoré odkazujú na mierne zodranie povrchovky. Rovnaký kozmetický defekt som videl aj na inom USP. Išlo pritom o zbrane z rôznych sérií (vyrobené i kúpené v rozdielnom čase), od rôznych predajcov. Naproti tomu, chlapík, ktorý (vraj) nosí svoje USP už 5 rokov vo svojom Fobuse, tam tie plôšky nemal.
Ani mne, odkedy používam kožené púzdra Sickinger, sa inkriminované miesto nezväčšuje ani nezjasňuje. Preto nemám iné racionálne vysvetlenie ako to, ktoré tu ponúkam.
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

zial, ine ako Falco puzdro nemam k dispozicii, takze tak. Pokial nebudem vidiet, ze P30 pasuje do nejakeho USP puzdra tak ho naslepo nekupim. Skoda
Jack
moderátor

Aris, USP púzdro určite na P30 nekupuj!!! Iný tvar lučíka. Na P30 treba púzdra pre USP Compact, tam je lučík totožný a preto väčšina USP C púzdier dobre poslúži aj na P2000 a P30.
inspiring_ramanujan

nepasuje to na p30 skusal som dnes ale nepasuje ani na silu tam nejde.podla mna je umelina pevnejsia ako nylon alebo koža aspon moj nazor tak neviem ci sa casom neosucha ja ho mam 4 dni a su nanom trosku leskle plochy na zavere ktore sa šuchaju a tu kožu
Jack
moderátor

Čo nepasuje na P30? Teraz som sa trocha stratil...
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"