Glock 26

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Polda:
Moj "pribeh" bol takyto:
Hladal som zbran primarne na obranu a obcasne nosenie, takze velkostou kompakt alebo sub-. Viem, ze podaktori denne nosia fullsize, ale myslim, ze to pre mna nie je a s velkou pravdebodobnostou by som taku volbu asi olutoval.
Od zbrane som dalej chcel, aby nieco (= zopar tisic ran rocne) vydrzala aj na strelnici, takze som vyradil krpate zalozky typu Kevin, LCP a pod. Kvoli nakladom som hladal len 9 Luger.

Do uzsieho vyberu postupili kompakty GP P1, G19, HK P30 a subkompakty G26, HK 2000SK a S&W MP9SC.
- P1 a P30 vypadli kvoli velkosti (P1 bola navyse nedostupna).
- HK a S&W vypadli kvoli tomu, ze som sa nikde nedostal k ich vyskusaniu. A bol som rozhodnuty nekupit nic, co si nevyskusam na strelnici. Ked som si dodatocne uvedomil, ze podobne problemy by najskor boli aj s vyberom a dostupnostou prislusenstva, nelutujem ich 'diskvalifikaciu'.
- nakoniec som dlho vahal medzi G19 a G26. Zvitazila G26 kvoli jednoduchej uvahe - uchop G26 viem v pripade potreby roznym prislusenstvom zvacsit, ale G19 uz nezmensim. Pritom komfort strelby z G26 mi pripada len o trocha nizsi nez z G19.

Cize zvitazila pistol, ktora:
- je pre mna dostatocne mala na skryte nosenie, ale pre moju ruku stale dost velka na dostatocny uchop;
- mi celkom dobre sedi v ruke a 'slusne' sa sprava pri strelbe;
- ma dobru cenu, velmi dobre referencie spolahlivosti a nespocet dostupneho (a rel. lacneho) prislusenstva.

Dufam, ze ti nieco z toho pomoze pri rieseni tvojej dilemy.
eager_pike

Príspevok od používateľa eager_pike »

roman,
na strelnicu planujem chodit maximalne raz do mesiaca a s 50 nabojmi tam urcite nepojdem... zeby boli naboje 40 SaW o moc lepsie ako 9mm Luger, neviem ci to stoji za tu cenu (hlavne, ze sa trafim do cierneho :) ).
preco si sa rozhodol pre 40SaW?

nasiel som pre mna novy objav ČZ 2075 RAMI -

http://www.e-zbrane.sk/index.php?option ... &Itemid=10
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

no ja si obcas na strelnicu zajdem s Hindenburgom a po 50-100 ranach nas to aj tak uz velmi nebavi... rozdiel 10c (3sk ) medzi 9mmL a .40sw je tym padom 5-10e za jednu session...

do terca je to jedno, na obranu by mal byt rozdiel podstatny. Uz sa tu aj na inych forach o tom diskutovalo doaleluja. Dufam ze nikdy v zivote to nebudem nuteny v reale vyskusat..ale co ak ? Ak by som riesil iba cenu vceliciek, nosil by som nieco v cal.22LR alebo vzduchovku, ale s tym asi sotva rozbehnuteho magora zastavim, preto ten .40sw.

S Hindenburgovej G26 mi vsetko lietalo presne tam kde som chcel, dobre sa mi drzi v ruke , nie je tazka a filozofia ovladania sa mi paci zo skusanych kverov asi najviac. Ak by som chcel viac strielat na terce, siel by som do G26-9mm , kedze je u mna skor doraz na pripadnu efektivnu obranu, volim G27-.40
eager_pike

yarco,
taku vycerpavajucu odpoved som teda necakal, velmi si ma nou potesil :D

mal si uz v ruke aj ČZ2075RAMI ? pri kupe zatial budem volit medzi g26 a čz 2075, ale verim tomu, ze mi este nejaky ten typ popletie hlavu - nechcem nic urychlit.
eager_pike

roman,
mas pravdu, na tej strelnici toho az tak moc neminiem a setrit na faktoroch, ktore mi mozu raz zachranit zivot by asi nebol ten najlepi napad
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Polda:9Luger na obranu staci a naboje sa daju zohnat aj po 0,12€.To ti dava moznost castejsieho treningu oproti 40SW.Cim viac budes trenovat tym lepsie zvladnes svoju zbran.A v krizovej situacii je lepsie trafit lugerom,ako netrafit so 40. :wink:
inspiring_liskov

maros15 suhlas, pokial je stropom cena , tak jednoznacne luger, pokial je u mne limitujuci cas a nalada, vypalim rovnake mnozstvo mesacne bez ohladu na cenu vcelstva, a ten rozdiel 10e mesacne je cena jednej vecere.

Nehovoriac o tom ze je predpoklad, ze s rozsirenim naboja .40 by sa cena mohla casom trosku priblizit smerom k 9L
eager_pike

roman,
pises, ze si strielal z g26 aj z g27....ma 27 vzhladom na typ streliva ovela vacsi spätný náraz ako 26?
yarco
moderátor

polda napísal:yarco, taku vycerpavajucu odpoved som teda necakal, velmi si ma nou potesil :D
Rado sa stalo :D

RAMI som mal v ruke iba nasucho, neoslnila ma. Spust mi pripadala prilis dlha s neplynulym chodom. Co som cital o sucasnej produkcii CZ, nie je uplne vyrovnana a treba mat stastie na dobry kus, vtedy bude clovek spokojny. Tvrdi to aj vela Cechov, a to su obvykle riadni lokalpatrioti.
Na taketo pokusy som nemal prilis chut.

Co sa tyka 9L vs. .40SW - som zvedavy na romanovu odpoved ohladne ovladatelnosti G26/27.
Zo subkompaktu .40 som este nestrielal, ale pri porovnani HK USP (.40) a HK P30 (9L) som mal pocit, ze P30 sa o poznanie lahsie ovladala pri strelbe. Neviem ale potrvrdit, ci sa jednalo o rovnake strelivo, tak z toho nechcem robit zavery.

Z pohladu obrany rozdiel .40 a 9L podla mna nie je az taky priepastny. Podla toho, co viem, .40 je ucinnejsi v nechranenom zivom cieli a 9L je zase ovladatelnejsi (a momentalne vyrazne lacnejsi).
Pri ozbrojenom strete sa na statisticku ucinnost prveho vystrelu neda prilis spoliehat, a pri potrebe viacerych vystrelov uz do toho vstupuju dalsie faktory.

Holt, kazdy si musi vybrat sam a potom dufat, ze si vybral dobre. :wink:
Z cisto egoistickych dovodov by som ti poradil kupit G27, aby som si mal co nove vyskusat, ak sa niekedy niekde stretneme. :lol:
inspiring_liskov

asi som sa nejasne vyjadril, z G27 sa mi zatial strielat nepodarilo pretoze ju nikto v mojom okoli nema. Vyrazne ma vsak oslnil uchop a spravanie G26 a nepredpokladam ze G27 sa bude spravat nejako vyrazne horsie (rozdiel tam isto bude ale nemalo by to byt nic katastrofalne)
ak v tomto bode nejako kecam, poprosim niekoho kto tuto skusenost ma nech ma kludne opravi.

Rozhodne pojdem v kratkej dobe do G27 , takze az bude doma..yarco mas sa na co tesit (sorry ze som mal minule v CC take fofry a nestiholi sme ani pokecat...)
yarco
moderátor

Vsak uz sa aj tesim :wink:

Viem, ze je to asi dost problem, ale ak je to mozne, skus pred kupou tu G27-ku niekde najst a vyskusat (prip. aspon ich kompaktne sestry G19/G23). Aby ta to potom nezaskocilo. Ten rozdiel v 'kopani' moze byt podla mna (hlavne pri subkompakte) dost vyrazny. Ale nemusi, samozrejme.

Pisem na zaklade skusenosti s mojou G26.
S fabrickymi S&B FMJ 8g sa mi snazi vyskocit z ruky, zatial co so subsonikmi S&B 9g, Aresmi 10g alebo Blazermi FMJ 7.5g je to mily a kludny subkompakt. :)
Ked sa najblizsie uvidime, mozes si to skusit, nosievam na strelnicu okrem Aresov vzdy aj tie Selliery. Kupil som ich tisicku, aby si ruky nezvykali len na jemnu pracu :wink: :lol:
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

G27 v razi 40S&W bude viac kopat ako 9mm.

Pre mna kopala aj G19 v 9mm dost. :wink:
Nesedel mi uchop, ale presnost som mal celkom dobru.
Subkompakt si neviem ani prestavit ako by kopal a este v 40S&W.

Musim sa potom niekedy stavit, aby som to opacil. :wink:
inspiring_liskov

ved to, u tychto malych pistoliek je trosku alchymia najst spravny naboj, a je jedno ci 9 alebo 10mm , niektore kopu viac n iektore menej...
ved az bude doma, budem skusat a hladat spravne fcelky, uz aby to bolo

mozno medzitym natrafim na nejaku prevadzacku mlokov niekde na okoli, v CR byvaju dost casto
yarco
moderátor

roman, polda:
Pozrite si aj tieto 2 temy na mujglock.com, preberaju tam okrem ineho aj skusenosti s porovnavanim G26 a G27:
http://forum.mujglock.com/viewtopic.php ... &start=120
http://forum.mujglock.com/viewtopic.php?t=4438
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Yarco, ak narážaš na skúsenosť s mojou USP .40 SW, tak strelivo bolo Geco FMJ 170 gr - asi naj, čo sa tu v okolí dá do štyridsiatky zohnať. S ním sa zbraň naozaj správa ideálne. Ale strieľa absolútne spoľahlivo aj s horším a lacnejším strelivom.
Neviem sa síce vyjadriť k správaniu sa G26 a G27, lebo z G26 som dal len pár rán a z G27 nič, ale pokiaľ ide o moju skúsenosť so strelivom .40 SW vs. 9mm Luger (vlastním zbrane v oboch kalibroch), tak nie je pravda, že by .40 bola horšie ovládateľná, alebo viac kopala. Písal som to už inde, ale spätný raz po výstrele .40 SW mi príde síce len o málo "silnejší", ale zároveň príjemnejší oproti o trošku slabšiemu, ale zato ostrejšiemu 9mm Luger. A menší rozdiel je tam možno aj vo zdvihu, ale nijak markantný.
Toto sú však veci, ktoré každý z nás vníma individuálne, takže by som nebol rád, ak by ma potom niekto preklínal, že som zle poradil, lebo on to vníma inak. Čiže neradím, len opisujem vlastné skúsenosti.
:D
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"