Hehe, Bruce Lee

btw bol naozaj talentovany bojovnik a teraz nemam na mysli jeho filmy... ale nie o tom som chcel
Skor som mal na mysli tolko popularne MMA zapasy a kto tam dominuje bez premozitela. Ludia hovoria ze ma talent. Ja hovorim ze ma spravny trening (jeho treningove videa na youtube , alebo DVD su len malou castou velkej skladacky) Ale v podstate trenovat spravne je tiez talent

Pretoze je treba rozumiet tomu co robite. Je rozdiel trening a trening.
To co v jeho zapasoch vidim su tzv. umelo (neverim ze ich ma od narodenia) vytvorene prirodzene reakcie. To sa prejavuje na jeho rychlych reakciach. Vid posledny zapas. Na prvy pohlad clovek ani nezbada kedy padol rozhodujuci uder. Ked som si to pozeral z inych zaberov ten pohyb je tam ako evidentna cielene trenovana reakcia. Neviem ci som niekedy videl v ramci K1 alebo MMA niekoho reagovat na flying knee inac ako uhybovym manevrom alebo krytom.
Bezne u zapasnikov mma badat ako rozmyslaju, ako dalej. U Fedora (tak uz som prezradil

) vacsinou vidam len okamzite reakcie na prilezitosti. Taktiez ako casto sa len da, spaja obranu s aktivnym utokom. Hlavne proti kopom.
No jo, nepopieratelne som jeho fanuskom

a moj nazor nemusi byt najobjektivnejsi
Odporucam si pozriet vsetky jeho zapasy. Myslim ze vsetky stoja za zhliadnutie. (snad vsetky su aj na youtube) Podla mna sa zapise do dejin (resp. uz v nich je) bojovych sportov ako dalsia ikona menom Fedor Emelianenko.
Ej, ale som sa rozpisal