Glock 26

inspiring_jones

Príspevok od používateľa inspiring_jones »

roman napísal:no ja si obcas na strelnicu zajdem s Hindenburgom ...
S Hindenburgovej G26 mi vsetko lietalo presne tam kde som chcel, dobre sa mi drzi v ruke , nie je tazka ...
Pozor, moj prvý príspevok na tomto fóre :D Konečne som sa tu zaregistroval aj ja. Nuž teda: vlani sa mi na bratislavskej strelnici Colt Club dostali do rúk (s malým odstupom) RAMI aj G26. Mal som omnoho lepší dojem z RAMI. Pozom zvíťazila šetrnosť, a kúpil som G26 - vtedy v lete 2008 bol od RAMI lacnejší o asi 5300Sk (teda ca. 177€).
Neľutujem, naopak som rád z tejto voľby. Hoci je G26 subkompakt, presnosťou sa vyrovná mnohým kompaktom. Spúšť Sfa nepatrila medzi moje obľúbené, no zvykol som si. S použitím zásobníkov z G19 a 17 sa s ním dá aj seriózne súťažiť v konkurencii kompaktov aj full-size zbraní. Pozor, RAMI nezatracujem. Ale hoci nie som ortodoxný glockista, nedám na G26 dopustitť.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Z mojho podpisu je vidiet co som uz absolvoval :-)
G26 je spolahliva zbran s relativne malymi rozmermi.
Presnost strelby oproti G17 zavisi viac od strelca ako zbrane.
Ked ma clovek Ruger LCP tak aj G26 je ako nakova na opasku.
Ja teraz nosim iba LCP, G26 mam len ako zalohu a na zabavku na strelnici.
Lepsie malu pri sebe ako velku v trezore :-)
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

Já podobnou myšlenkou skončil u kevina a zbytek je trezoru...
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

tak ako som slubil aj plnim...

minuly tyzden bola na strelnici Corrado v ostrave predvadzacka Glockov, Rugerov a cojaviemcoho este.

V sobotu som nastupil hned o 12;00 nafasoval som G26, G27, po krabicke Magtechov 9L (124gr) a .40sw(180gr) , 2 terce s dvojicou zlych pachosov, sluchatka a siel som si mocno zastriilat.
Pouzite strelivo:
http://www.magtechammunition.com/store/ ... ils460.php
http://www.magtechammunition.com/store/ ... ils437.php

Prvy dojem z uchopenia naladovanej G27 a G26 bol, ze pri rovnakom pocte nabojov v zasobniku (ladoval som vzdy po 5) som malinko citil v ruke rozdiel vo vahe, co ma zaskocilo , pretoze na 3/4kilovej zbrani to bolo len par gramov, ale mozno som si to iba nahovaral.

Kedze som tam nechcel minut majlant, dal som 25 lugrov a 35 styridiatok, a kym z G26 som mal pri dvo a trojstreloch finalny rozptyl vzdy okolo 10cm na 5m z G27 som dierky hladal na 3x vacsej ploche.

Na 10m im nefungoval posuv na terc a skusal som aj na 15m. Z lugra to stale lietalo predikovatelne kam som chcel, ale zo 40-ky som par krat lizol kraj terca a ten bol velky ako dvere od chladnicky.

Subjektivne som mal po kazdej rane z G27 pocit fakt vacsieho kanona a dlhsie mi trvalo nez som si zrovnal muchu.

Takze sumar.... asi predsa len pojdem do G26, predstava ze v prusere pachosa netrafim ma neupokojuje
inspiring_kepler

Je jasne ze G27 bude mat spatny raz vacsi ale to je o zvyku na tu ktoru pistol. Ked som zacal strielat z LCP tak som myslel ze mi ta pistol nezostane ani v ruke po vystrele. Teraz viem ze ju musim na moment vystrelu silno "lapnut" a je to relativne v pohode. Reprodukovatelnost vysledkov je dostatocna i ked mate po strielani neprijemny pocit v dlani.

Pistol ktora striela skoro sama, presne, ma minimalnu hmotnost a rozmery, strelba s nou je ako dobry sex a este ma maximalny zastavovaci ucinnok asi nevyraba nikto na tejto planete :-)

Takze potom je to len o kompromise, vzdy sa musi nieco obetovat len nie spolahlivost - to potom mozete so sebou nosit zrovna banan na opasku :-)
inspiring_liskov

no je mi jasne ze s poriadnou davkou cviku sa da zvladnut aj .454casull.. ale zaskocil ma ten rozdiel pri dvojstreloch , zbrane maju identicky ram, mal som v nich rovnake kratke zasobniky a strielal som na striedacku polozky po 5 , raz z jednej a raz z druhej... a u .40 som fakt nevedel kam pojde druha resp tretia rana.

Takze mam 1 plus pre G27 a to je zastavovaci ucinok, a 2 plus pre G26 a to je ovladatelnost a cena streliva... a vcul babo rad
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

roman: Ak je Tvoj subjektivny pocit tak ako pises, moj nazor je ze rozhodnutie je uplne jednoduche - zober zbran z ktorej trafis vzdy, alebo skoro vzdy...

'Zastavovaci ucinok' je vlastnost hodne precenovana, tazko definovatelna, a silne subjektivna. Rozdiel medzi 9mm a 40SW je v reale tak maly, ze pri obrannej zbrani nema velky vyznam ho zvazovat, cize dolezite/podstatne su ostatne faktory (ovladatelnost zbrane, kapacita zasobnika, cena treningoveho streliva, atd. atd. atd.). V realnom svete o 'zastavovacom ucinku' rozhodne umiestnenie zasahu, a vsetko ostatne - kaliber/hmotnost strely/typ strely/... je az druhorade.

Gunslinger
inspiring_kepler

A ked das do G26 EFMJ naboj tak uz nemas nad cim vahat :-)

To ze projektil preleti cielom je len zbytocne nevyuzita energia a s tym spojene zbytocne predimenzovanie obranneho systemu - zbrane a kalibra.
Myslim samozrejme standardne pistolove naboje do 350 m/s, ktore nesposobuju "hydroshock" pri ktorom sa uz "okolie" projektilu sprava podstatne inak (vzduch a tkanivo s obsahom vody).

Ak mas pouzivat FMJ tak ti staci na obranu aj 9 Browning.
Relativne velky priemer, dostatocna pociatocna prierazna rychlost a naboj zostane len v prvom "cieli" ak ti na tom teda zalezi :-)
inspiring_kepler

Ked vcera prsalo na strelnici a chcel som strielat aj tak, tak som strielal z os.auta z miesta vodica kolmo na smer jazdy. Vsetky okna okrem toho pri mne boli uplne zavrete. Mal som pustene radio na normalnej hlasitosti akurat tam nieco rozpravali. Chranice sluchu nepouzivam. Drapnem G26, strelim Aresa, radio "automaticky" stisilo, dalsich 5 ran uz hralo velmi tisko :-)
Efekt ako vo filme z druhej svetovej vojny, ked blizko niekoho vybuchol granat.
To len tak aby ste vedeli co Vas caka v malom uzavretom priestore po prvej rane, ostatne rany su uz relativne v pohode :-)
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

A nenicis si s tym sluch? Ja som volakedy strielaval poplasnaky na zahrade z plynovky a tusim odvtedy trosku pocujem slabsie na jedno ucho. A ked som trenoval na strelnici bez sluchatok, kvoli tomu, ci sa nezlaknem vystrelu a nestrhnem, tak po 1-2 vystrele 9mm Luger a vyzsie mi zalahne v usoch.
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

tak tak ak mu zacne piskat v usoch po nociach sa nevyspi a potom ho ta sranda prejde, piskanie vsak nie.
friendly_mccarthy

Príspevok od používateľa friendly_mccarthy »

Jen si zahrávejte..... :evil: pozná se to po letech.
inspiring_kepler

9 mm Luger strielam len od Aresu s tazkou hlavou a tie nemaju taku supu :-)
To Ruger LCP s Ares 9 mm Browning nabojmi ma silnejsiu ranu.
inspiring_liskov

BKSL napísal:A ked das do G26 EFMJ naboj tak uz nemas nad cim vahat :-)
ozaj, viem ze sa to tu 10x preberalo...ale aj tak, videli ste niekto v poslednej dobe na pulte vcelky EFMJ Luger ? co to kostuje ? v prahe 27Kc za vcelu..skoro mi zabehlo
inspiring_kepler

..
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 28 Jún 2011, 19:52, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"