Pre všetkých "antiplynovkároch"
arminius: Sa ti cudujem, ze ti este nedrb.. pretoze CZ-100 je dobry crep
. Bud rad, ze ti este zaver nedal po papuli, zrejme vies o com hovorim
. Urcite by som nechcel ostru zbran, co ma hlaven a zaver zo Zinc alloy, ako u plynoviek. Napr: K100 ma zaver z ocele CrNiMo a hlaven z CrV, ktora je spracovana aj nitrocementovanim do hlbky 0.5mm. Oproti takejto ocele, je zinok ako maslo a vydrzi to len velmi, velmi malo. U zbrani ram, nieje az tak namahany, ako zaver/hlaven. Preto môze byt aj z polymeru, duralu, hlinikovej a neviem este akej srackovej zliatiny pre potreby, odlahcenia zbrane o zopar smiesnych gramov.
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_tu
Ja osobne by som si o CZ 100 nedovolil tvrdiť že je to črep...viď. niektoré americké fóra. Podľa mňa na to, na čo je určená, plní svoju funkciu dokonale. Tiež sa pohrávam s myšlienkou, zaobstarať si jednu na "hranie"...(rozumej "Tuning").
Ale k veci. Myslím si, že prerábať plynovku na "ostré" je okrem trestného činu aj istá samovražda...Ak ešte "borec" ako "centrino2400" nemal v čele zapichnutý úderník, o pár prstov menej a na krku § za nedovolené ozbrojovanie, nech skúsi, aspoň bude poučením pre ostatných "kutilov"...Nie nadarmo sa aj pre ostré zbrane vyžadujú tlakové skúšky...
Ale k veci. Myslím si, že prerábať plynovku na "ostré" je okrem trestného činu aj istá samovražda...Ak ešte "borec" ako "centrino2400" nemal v čele zapichnutý úderník, o pár prstov menej a na krku § za nedovolené ozbrojovanie, nech skúsi, aspoň bude poučením pre ostatných "kutilov"...Nie nadarmo sa aj pre ostré zbrane vyžadujú tlakové skúšky...
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
igoros: Len nejak stale nevieme, aka je v tomto vlakne vlastne tema ?
Nez som si ten prvy prispevok precital ani som nevedel ze ludia sa delia na 'plynovkarov' a 'antiplynovkarov'
K veci - 'plynovkara fundamentalistu' asi nepresvedci o ich nevhodnosti na obranu nic. Aj ak mu clovek vysvetli, ze existuje urcita vzdialenost, pri ktorej sa utok tasenim zbrane (ci uz plynovej alebo ostrej) uz nestihne zastavit, a ta vzdialenost je dokonca zvycajne vacsia nez je ucinny dostrel aj tej najlepsej plynovky... A zasa ak by obranca strielal na vzdialenost povedzme 10-15m (co pri 'ostrej' nie je problem ani pre priemerneho strelca) s plynovkou by to bola skor komedia... S ostrou sa da tiez pouzit x dalsich technik (od kontaktnej strelby az po strelbu pocas unikoveho behu), ktore s plynovkou opat nemaju ziaden efekt, alebo maju efekt skor opacny...
V tejto sekcii uz bolo spomenutych x argumentov 'proti' plynovkam v porovnani s dobrym sprejom, pricom jediny argument 'za' ktory som si vsimol je ta podobnost s ostrou zbranou a teoreticka moznost zastrasujuceho efektu, lenze prave ta podobnost moze sposobit reakciu 'ostrou', cize este ej tento jediny argument ma svoju slabu stranku.
Myslim ze nema moc vyznam to dalej rozoberat, a plynovky v rukach roznych frajerov su kapitolou samou o sebe (vid sekcia udalosti...), skoda hovorit...
Gunslinger
K veci - 'plynovkara fundamentalistu' asi nepresvedci o ich nevhodnosti na obranu nic. Aj ak mu clovek vysvetli, ze existuje urcita vzdialenost, pri ktorej sa utok tasenim zbrane (ci uz plynovej alebo ostrej) uz nestihne zastavit, a ta vzdialenost je dokonca zvycajne vacsia nez je ucinny dostrel aj tej najlepsej plynovky... A zasa ak by obranca strielal na vzdialenost povedzme 10-15m (co pri 'ostrej' nie je problem ani pre priemerneho strelca) s plynovkou by to bola skor komedia... S ostrou sa da tiez pouzit x dalsich technik (od kontaktnej strelby az po strelbu pocas unikoveho behu), ktore s plynovkou opat nemaju ziaden efekt, alebo maju efekt skor opacny...
V tejto sekcii uz bolo spomenutych x argumentov 'proti' plynovkam v porovnani s dobrym sprejom, pricom jediny argument 'za' ktory som si vsimol je ta podobnost s ostrou zbranou a teoreticka moznost zastrasujuceho efektu, lenze prave ta podobnost moze sposobit reakciu 'ostrou', cize este ej tento jediny argument ma svoju slabu stranku.
Myslim ze nema moc vyznam to dalej rozoberat, a plynovky v rukach roznych frajerov su kapitolou samou o sebe (vid sekcia udalosti...), skoda hovorit...
Gunslinger
-
friendly_moser
ja mam tiez plynovku nenosim ju zo sebou iba malo kedy skor ju mam pre zabavu a jedine co som skusal vystrelit bola 3mm gulicka z naboja do brokovnice. nabil som slepy gulicku vopchal do hlavne drzal vodorovne aby nevypadla a vystrelil. neviem presne ako daleko to bolo ale som si takmer isty ze ta gulicka z hlavne vyletela. Viac krat som to neskusal. Ak ste nieco podobne skusali napiste sem svoje postrehy.
To je naco dobre tam pchat gulicky? Pokial sa jedna o plynovkovu pistol v hlavni mas prepazku a aj na usti mas ako keby taku ucpavku, kde je zmenseny priemer kvôli tomu, aby zostal potrebny tlak na vyhodenie nabojnice, natiahnutie bicieho mechanizmu a prebitie dalsieho naboja. Je to podla mna dost nebezpecne tam nieco pchat, pretoze ti to môze roztrhnut jak hlaven, tak aj zaver s dost tragickymi nasledkami. U revolveru by to teoreticky aj slo, ale je to tiez nebezpecne a odvrtanie prepazky ma za nasledok, ze z plynovky sa stava zbran zakazana a hrozi ti za nu, nelegalne ozbrojovanie. Takze moja rada, pokial mas potrebu strielat, kup si aspon floberta a pod.
-
friendly_moser
-
inspiring_khayyam
http://www.youtube.com/watch?v=gHPb44ze_tU&NR=1
chlapci na zamyslenie -:))) "co ak vytiahne ostru??"
chlapci na zamyslenie -:))) "co ak vytiahne ostru??"
-
inspiring_zhukovsky
Ja som svojho času nosil plynovku iba s akustickými nábojkami. Chcel som ju mať na odplašenie psov, resp. medveďa. Myslel som si, že má výhodu oproti pirátom v spoľahlivosti a v rýchlosti. V spoľahlivosti nakoniec predsa len vyhrali piráty (ovšem, ak som ich nenamočil
), v rýchlosti vedie zasa plynovka.
V momente, keď som pochopil, že nejaký hluk na rozzúreného psa nemá až taký efekt, na svorku divých psov to nemá efekt žiadny a väčšinu medveďov výstrel aj tak pravdepodobne naserie; som tú zbraň prestal používať.
Plynovka je dobrá na vystreľovanie svetlíc, to uznávam. Ešte je dobré pre niekoho, komu sa páči tá-ktorá zbraň, chce ju mať na stene a pre dobrý pocit občas na chate z nej buchne pár rán.
Ale inak považujem použitie plynovky na sebaobranu za naozaj riskantné. Ak k tomu pripočítame, čo i len minimálny odhad počtu nelegálnych zbraní, ktoré ľudia nosia so sebou...
V momente, keď som pochopil, že nejaký hluk na rozzúreného psa nemá až taký efekt, na svorku divých psov to nemá efekt žiadny a väčšinu medveďov výstrel aj tak pravdepodobne naserie; som tú zbraň prestal používať.
Plynovka je dobrá na vystreľovanie svetlíc, to uznávam. Ešte je dobré pre niekoho, komu sa páči tá-ktorá zbraň, chce ju mať na stene a pre dobrý pocit občas na chate z nej buchne pár rán.
Ale inak považujem použitie plynovky na sebaobranu za naozaj riskantné. Ak k tomu pripočítame, čo i len minimálny odhad počtu nelegálnych zbraní, ktoré ľudia nosia so sebou...