Malokalibrovy sortiment (pistole, strelivo, vzduchovky) je program ktory ma v ramci MSM minimalnu prioritu - tu firmu zivia ine divizie. ZVSka nieje odkazana na to aby tie pistole ci strelivo aj predavala - staci sa pozriet na otvaracie hodiny ich firemnej predajne a clovek si urobi nazor aj sam. ..skoda.
Ked sa tu uz rozobera cela ta geneza pod co vsetko ZVSka vlastne patri, doplnim len ze MSM patri este pod Czechoslovak Group (https://czechoslovakgroup.cz/nase-spolecnosti).
ZVS P20 mam, v skratke by som povedal ze:
PLUSY:
- spracovanie a minimalne vole
- presnost strelby (na kratky plastak)
- zaver je vedeny na ocelovych kolajnickach vpredu aj vzadu
- rozoberaci cap
- robustna konstrukcia (asi aby vydrzala aj tie tormentacne naboje

- ergonomia (aspon mne celkom vyhovuje - taky hybrid medzi 75kou a Sigom)
- pasuju do nej zasobniky z 75ky
MINUSY:
- spolahlivost (musel som si na svojej nechat vymenit biciu pruzinu, nakolko ta povodna si uz po roku sadla natolko ze neodpalovala (asi 33%), mam info ze niesom sam kto mal takyto problem)
- otrasna spust v DA rezime (tvrda, dlha - mam za to ze zeny to asi ani nepretlacia)
- (velmi) dlhy reset (na pistol ktora ja marketingovo propagovana ako "IPSC special")
- neponuka sa ziadne prislusenstvo ani ND (mieridla, botky, puzdra .. nic)
- v prednej casti je ram dost tenky a mam pocit ze im to z formy lezie trosku zdeformovane (ako keby sa obe tie steny ramu trosku bortili dovnutra)
EDIT: (skoro som zabudol na to najpodstatnejsie):
- tlacitko vypustania zasobnika (ked v zbrani nebol zasobnik stacilo nan prstom jemnunko zatlacit (dotyk) a tlacitko zasobnika + strunka co ho napina vypladla na zem = toto hrozilo pri kazdom prebijani zasobniku)
Po doladeni niektorych veci (ktore by mali byt u slusneho vyrobcu OK uz od vyroby) je z toho strelbyschopna devina, ktora vsak okrem toho ze je slovenska, nicim neoslni.
- keby niekto silou mocou zvazoval kupu takejto, alebo podobnej zbrane, odporucil by som mu aby si pozrel aj slovinsky REX Zero (https://www.rexfirearms.com/standard).