Tretina učiteľov si myslí, že očkovanie je prípravou na čipovanie. Až polovica učiteľov by sa nedala zaočkovať (prieskum)
Ufff, a tento 'material' uci nase deti... Ak taketo nazory maju vysokoskolsky vzdelani ucitelia, tak co si potom o viruse asi mysli Jano z Hornej Marikovej?
Inak, to celoplosne testovanie vraj ma organizacne zabezpecovat armada, takze mozeme byt vsetci v klude. 2m rozostupy aj maximalny pocet 15 ludi na jednom mieste zabezpecia (len dufam ze nie za pomoci minovych poli a nasadenych bodakov...
A uz zaciname spoznavat aj detaily:
Osoba po príchode na odberné miesto ako prvé spracuje niekoľko zákonom stanovených formulárov. Následne postúpi na odberné miesto, kde ju otestujú zdravotníci prostredníctvom výteru z nosohltana, približuje ministerstvo. Po odobratí vzoriek by sa mala osoba presunúť do priestoru, kde počká 15 až 30 minút. V prípade pozitívneho výsledku bude osoba podľa hovorkyne priamo na mieste oboznámená s povinnosťami a ďalšom postupe.
Najskor si teda clovek vystoji frontu medzi ludmi z ktorych bude minimalne par nakazenych, potom chyti do ruky to iste pero co stovky ludi v ten den pred nim aby mohol povypisovat par zbytocnych lajstier, potom si v uzavretom priestore kde chvilu pred nim kaslalo a chrchlalo x dalsich ludi da dole rusko a bude sa snazit nepovracat a neochrchlat zdravotnikov kym sa mu tam budu sparat, a potom pojde kaslajuci a poniektori aj vracajuci si spolu pockat do vedlajsej miestnosti na 30 minut na vysledok, aby sa potom opat mohli so zdravotnikmi porozpravat o tom ci musia do karanteny, a ak ano kto im nakupi, ci mozu ist von aspon vyvencit psa, kedy budu moct ist opat do prace, ci sa maju ist nahlasit na marodku a ci to treba oznamit svojmu lekarovi, ako to maju oznamit zamestnavatelovi, pripadne ci mozu ist naspat do domova dochodcov ked maju pozitivny vysledok, a tisic dalsich otazok.
Takze v idealnom pripade nie 4 minuty, ani 1 minuta, ale minimalne 35 minut na jednu osobu

A v pripade ze bude pozitivna a bude nutne s nou riesit detaily karanteny a ostatne veci tak odhadom minimalne 40 minut na jednu osobu/dieta/dochodcu. Hmmmm, aj keby to robili po skupinach (co je samo osebe dost rizikove), tam ta matematika ponekud malicko hapruje, ze jo?
...Halík, já vím, že jste pochopil slova soudruha ministra, že nebudujeme armádu pro srandu králíkům, ale takhle to nejde......
...Estráda, pokud bude optimistická, proč ne? Hudba, proč ne? Ale aby nám kvarteto tvořili tři faráři a jeden konzervatorista buržoázního původu, to kurva ani omylem!
Nechajme sa teda prekvapit ako to nakoniec bude vyzerat, kazdopadne mi to pripada akoby sme zavierali mastal davno po tom co kon usiel. Zodpovedni sa vykaslali na testovanie dovolenkarov co sa vracali zo zahranicia, rodinnych prislusnikov ludi co maju pozitivne testy tiez standardne vsetkych netestujeme ani dnes, a dokonca netestujeme ani len tych co boli preukazatelne nakazeni a po 10 dnoch automaticky idu naspat do prace a do kolonky 'vylieceni' bez ohladu na to ci su este infekcni alebo nie. Ale extremne rizikovu estradu s celoplosnym testovanim ideme robit ako prvi na svete, pricom je jedno k akemu cislu sa dopracujeme, aj tak ho nebude ani len s cim porovnat pretoze nikto iny zatial celu krajinu netestoval. Urobit to v nejakej velmi rizikovej lokalite, vo velkej firme, ci miestnej komunite by som este ako tak chapal, pripadne keby sa uz jednalo o vakcinaciu tak by to bolo logicke, ale vystavovat statisice ci miliony ludi (ak to bude povinne) takemuto zbytocnemu riziku mi pripada ako silna kava. Kazdopadne na odvedenie pozornosti je tento cirkus ako stvoreny, sudruhovia z Ciny by sa mohli k nam prist poucit...
Priznam sa ze do sucasnej vlady som vkladal nadej ze by snad mohli zacat tuto bananovu republiku menit k lepsiemu, ze Remisova a par dalsich sikovnych ludi co tam teraz su pretlacia skutocne ucinny zakon o povode majetku, a ze zacnu cistit tento Augiasov chliev, ale zjavne som sa mylil. Aby sam premier robil tlacovky o poctoch ludi na metre stvorcove sa mi zdalo nevhodne a neprimerane (ved predsa na to mam hlavneho hygienika, a ak mu nedoverujem tak si najdem niekoho ineho na koho sa viem spolahnut a na koho mozem veci okolo pandemie prenechat), ale na toto co predvadzaju teraz uz clovek ani nema slov. Premorime si teda nielen obyvatelstvo ale aj armadu, ved predsa zdravotnictvo mame najlepsie na svete, armadu uz potrebovat nebudeme, a nemocnice zivaju prazdnotou, navyse na infekcnych oddeleniach sa vsetci nudia s nohami na stole, takze lavaaa vpred a smelo do toho...
Gunslinger