Dakujem,
Gunslinger
Steyr_H5 napísal:...minorita definuje majoritne chovanie?... Alebo je tych Turkov je v AT viac ako ty hovoríš “bielych dôchodcov” ?
MRBLUE napísal:Turci a Juhoslovania v sucastnosti tvoria uz dost vyraznu cast populacie Rakuska. Vo vseobecnosti su spolocenskejsi a maju silnejsie socialne vazby...
No ono je vo Viedni cca 31% zahraničných obyvateľov, tj majú tam oficiálny pobyt ale nemajú občianstvo. To je aktuálne okolo 600 000 ľudí len vo Viedni, čo je pre porovnanie viac ako napr celá Bratislava. V tomto nie sú započítaní prisťahovalci ktorý sú tam dlhšie ako 10 rokov a teda si vybavili občianstvo, alebo mladí, už okolo 30 roční, ktorí sú tam narodení a teda majú občianstvo automaticky. Vzhľadom na veľkosť a rozvetvenosť týchto komunít sa bavíme o výrazne vyššom čísle. Tu je otázka, či sa toto ešte považuje za vyslovene "minoritu". V celom Rakúsku je to cca 17% teda 1,5 milióna prisťahovalcov. Tretina prisťahovalcov vo Viedni sú Srbi a Turci, čo je samo osebe trocha iná mentalita a správanie. Na to však ešte výrazne vplýva samotné presťahovanie do inej krajiny. Človek v domácej krajine a ten istý človek v zahraničí sa budú časom správať inak. Zmenia sa rodinné väzby, často sociálna aj ekonomická situácia (je jedno ktorým smerom), výrazne sa okrešne množstvo priateľov a ľudia žijú vo viac alebo menej uzavretých komunitách.greenie napísal:Mentalita a chovanie ludi v Rakusku, CR a na SK je, podla mojho nazoru a skusenosti, vyznamne ina. Mozno to suvisi s dobou nedavno minulou...
Ako stredoslovák v tom nevidím žiadny rozdiel.greenie napísal:Staci porovnat vychodniarov a zapad SK ...
Len pre tento maličký zanedbateľný detail sa ani ja ani nikto z mojej rodiny nedá dobrovoľne zahnusiť týmto svinstvom. Letel som zatiaľ len 5x, nemusím už v podstate ani viac, na hokej či na futbal zásadne nechodím....ak to bude vyžadovať nemocnica v prípade mojej hospitalizácie, pokúsim sa vybaviť si to po svojom, doteraz vždy fungovalo. A na Slovensku bude až na veky. Lebo Slovensko.greenie napísal:Očkovanie proti COVID-19 na Slovensku sa blíži
"Na otázku, prečo nie sú farmafirmy ochotné prevziať zodpovednosť za vedľajšie účinky, Marek Krajčí uviedol, že je to práve preto, že nie sú u vakcín dostatočne dlhé testovacie periódy."
"V prípade, ak by mali občania záujem o nejakú konkrétnu vakcínu viac, bol by minister zdravotníctva rád, keby mali možnosť výberu."
Aj ja by som bol rad, ak by sme mali moznost vyberu vakciny.
KORONAVÍRUS V Moskve v sobotu začali s očkovaním rizikových skupín proti COVID-19
"Ľud a korona prehovorili".lovec napísal: Akými písmenami zvýrazníš rozdiel v prístupe ľudí? ...
Toto je podla mna najlepsie vystihujuce z doterajsich prispevkov, co sa tyka rozdielu v mentalite.3500korun napísal: Keď zoberieme čisto iba domácich Rakúšanov, mám pocit, že majú vyššiu disciplínu, ale netolerujú veľmi represívne opatrenie, o čo sa však vláda, v porovnaní s našou, ani moc nesnaží. Celkovo mi ich protipandemické opatrenia prídu trocha logickejšie a hlavne lepšie komunikované. Odporcov, "nacionalistov", hoxerov je tam však dostatočne medzi bežnými ľuďmi, aj na nete. Ako dopadne toto ich hromadné testovanie si musíme počkať ale som sám zvedavý.