Zbroják na perkusák
-
eager_rubin
Zbroják na perkusák
Zdravím páni, som len amatérsky nadšenec a chcel by som si zaobstarať nejaký perkusák na takú príležitostnú strelbu. Chcel som sa spýtať ako je to zo zákonom. Potrebujem na perkusák zbroják?
-
eager_rubin
Žiaľ nie, zákon nepustí: "Opakovacia palná zbraň skonštruovaná na princípe perkusného zámkového systému" = zbraň kategórie C.
No, perkusné zbrane zvädša nebývajú jednorázové, ale dajú sa opätovne nabiť.Maťo napísal: Nič no, budem musieť jednorázovku poriešiť.
A nie je to žiadna menejcenná zbraň. Ludia sa snimi vzájomne a spolahlivo zabíjali niekolko storočí. A velká zver padne na niekolko sto metrov. Takže nepodcenovať a zaobchádzať, ako z normálnou zbranou.
-
eager_rubin
Zdravím páni, tak vás znovu prosím o pomoc s legislatívou. Zbúchal som si doma peknú krátku dvojranovku na prach, len sa trošku bojím čo by na to povedali páni policajti. Konkrétne ide o dvojhlavňovú búchačku, každá hlaveň má vlastný odpalovací systém, len problém je, že to nieje klasický systém ako je u pekusných a historických zbraní, ale odpaluje mi to vlákno, ktoré sa rozžeraví a zapáli prach. Chcel som sa vás spýtať, čo si o tom myslíte, a či by mi niečo také prešlo keby ma čapli. Diky moc!
-
inspiring_ganguly
-
eager_rubin
Zbraňová amnestia? Tlakovka? Prosím ťa skús trochu polopatisticky, ja som len začiatočník, ktorý vymýšla...
Je to vlastne žhaviaca sviečka so spaľovacieho motora do modelu buggy. Robím aj modelárčinu, a nedávno som si uvedomil, že by to mohlo dobre fungovať, a celkom aj hej. Normálne z batérie nažhavím sviečku, ktorá je zaskrutkovaná do hlavne, a tá prakticky okamžite zapáli prach. Je to super, lebo to netreba meniť ani nič také, proste znova nasypeš prach a fičíš.
Je to vlastne žhaviaca sviečka so spaľovacieho motora do modelu buggy. Robím aj modelárčinu, a nedávno som si uvedomil, že by to mohlo dobre fungovať, a celkom aj hej. Normálne z batérie nažhavím sviečku, ktorá je zaskrutkovaná do hlavne, a tá prakticky okamžite zapáli prach. Je to super, lebo to netreba meniť ani nič také, proste znova nasypeš prach a fičíš.
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_newton
-
eager_rubin
-
inspiring_nobel
Elektricky odpal predoviek je prediskutovany tu http://www.strelectvi.cz/forum/post5192 ... pal#p51924 .
Z pohladu zakona je to nie velmi ziaduca cinnost.
Z pohladu zakona je to nie velmi ziaduca cinnost.
-
eager_rubin
-
inspiring_nobel