Prebijanie 6.5 creedmoore
Prebijanie 6.5 creedmoore
Caute,
Chcel by som sa poradit so skusenejsimi..prebija niekto 6.5 creedmoore?ak ano, ktory prach odporucate?
Planujem prebijat 130-149gr strely.
Dakujem
Chcel by som sa poradit so skusenejsimi..prebija niekto 6.5 creedmoore?ak ano, ktory prach odporucate?
Planujem prebijat 130-149gr strely.
Dakujem
Pozri strelectvi.cz
To je strašne široko položená otázka.
Strely na lov, alebo na šport?
K pomerne ľahkej 130gr. bude vhodnejší iný prach, ako k ťažšej 147-156gr. fazuľke.
Ďalšia otázka je dostupnosť prachov, ktoré vieš kúpiť. Darmo ti tu budem vymenovávať X rôznych druhov, keď k nim nemáš prístup.
Máš už nejaké strely nakúpené?
Strely na lov, alebo na šport?
K pomerne ľahkej 130gr. bude vhodnejší iný prach, ako k ťažšej 147-156gr. fazuľke.
Ďalšia otázka je dostupnosť prachov, ktoré vieš kúpiť. Darmo ti tu budem vymenovávať X rôznych druhov, keď k nim nemáš prístup.
Máš už nejaké strely nakúpené?
Mrkol som strelectvi.cz a kupil RS62 prach a kupil na skusku 139gr OTM scenar a 140gr Sierra MK strely. Este skusim niekde zohnat CCI 450 zapalky.
Malo by to byt urcene cisto na sport
Malo by to byt urcene cisto na sport
Pre ťažšie strely je vhodný aj Vihta. N555
- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 10 months
- Kontaktovať používateľa:
Naladiť to pojde s N150 ,N160 , RS50 , RS62 - sústredil by som sa každopádne na jednozložkové prachy ... podstatné je merať reálnu rýchlosť a nespoliehať sa na tabuľky .. a hlavne vyrobiť rovné náboje s primeranou výťahovou silou - lebo ak bude ovalita v desatinách mm ... presnosť bude horšia ako u lacnom továrenskom strelive - a to hlavne pri ,,ostrých strelách,, s vysokým B.C.
* do SR Lapua nábojnice - CCI 450 * do LR Lapua - BR2 , Federal GM210
* Normu neodporúčam vobec , v 6,5 Creedmoor mi príde dno veľmi slabé a už pri stredných tlakoch je problém - nedrží zápalka a dno sa otláča do ,,vyhadzovača,,
* do SR Lapua nábojnice - CCI 450 * do LR Lapua - BR2 , Federal GM210
* Normu neodporúčam vobec , v 6,5 Creedmoor mi príde dno veľmi slabé a už pri stredných tlakoch je problém - nedrží zápalka a dno sa otláča do ,,vyhadzovača,,
Mám otázku neviem či sa to sem hodí (resp. Či je dobre sformulovana) ale tiež prebijam 6,5crdm . Ako zistím u vlastného streliva aké má padanie ? Potrebujem na to program ? Alebo sa to dá zistiť padanie aj nejak inak ? Skúšal som aplikácie ale nenašiel som takú kde by som mohol zadať presné také údaje ako mali komponenty náboja aké som použil. Ďakujem
Zjednodušené povedané:
Zmeriaš rýchlosť tvojho streliva, balistický koeficient strely poznáš, údaje nahodíš do balistického kalkulátora a potom overíš v terči.
Zmeriaš rýchlosť tvojho streliva, balistický koeficient strely poznáš, údaje nahodíš do balistického kalkulátora a potom overíš v terči.
Súhlasím s predrečníkom. Poznať reálnu úsťovú rýchlosť je alfou a omegou. Z tých aplikácii, ktoré sa väčšinou používajú by som spomenul Strelok, Hornady 4DOF, Lapua Ballistics, alebo výbornú ABMobile od Applied Ballistics. Nie je problém zadať ľubovoľné parametre. Ja mám v telefóne viacero aplikácii, primárne používam ABMobile.
Kde se da ta ABMobile aplikace stahnout? Google play ji vubec nenajde a samotny Google ji taky nenasel.
Zrejme nie je dostupna pre Android. V AppStore je k mání.
Mne GPlay našiel toto - https://play.google.com/store/apps/deta ... l=sk&gl=US
To je ono.
Prebíjania Creedmooru sa to síce nedotýka, ale ide aspoň o rovnaký kaliber.
Zaujímavé videjko:
https://youtu.be/UKL6LhlG6EM
Zaujímavé videjko:
https://youtu.be/UKL6LhlG6EM
Aha.Tak uz vim, kde se stala chyba. O aplikaci Applied Ballistics vim a takhle je v Google Play i uvedena.
Lovec pouzil nazev ABMobile, pod kterym je zrejme uvedena v App Store. Jinak je to jedna a ta sama aplikace. Proto mi to Google Play nechtel najit.
Lovec pouzil nazev ABMobile, pod kterym je zrejme uvedena v App Store. Jinak je to jedna a ta sama aplikace. Proto mi to Google Play nechtel najit.