Glock 22

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ano, ale musis to brat na nase pomery v zakone. Nie nejake americke studie s JHP v .40S&W. Ked FMJ, tak .45ACP nema premozitela. Ked si vies zohnat EFMJ, beriem spät, ale v tom pripade by som rad vedel, ze kde :).
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

kuro159:
Prepac, ale mas pravdu - "niektore prispevky su usmevne". Napriklad ten tvoj.

Uz tu bolo dost popisaneho o tom, ze kriterii na vyber obrannej zbrane je vela, 'stop efekt' samotnej raze je len jednym z nich.
Rozhodne doporucovat 40-ku a pritom sa nepytat, co vlastne clovek hlada a ake ma priority, to mi pride trocha mimo, nemyslis?

"Momentalne sa raz 40SW poklada za najidealnejsie strelivo na obranu vo svete..."
Kto a kde to tvrdi? Pre kazdy ucel a do kazdej zbrane je 40-ka najlepsia? Preco potom vsade nestrielaju len .40SW, a to ani na miestach, kde peniaze nie su primarnym problemom?

Sorry, ale pripada mi to, ze ty sam si si vybral .40SW (je to tvoja volba, nic proti nej) a teraz tu ides bezhlavo evangelizovat vsetkych naokolo.
Ak chces niekomu ozaj pomoct pri vybere, radsej napis vlastne dovody, preco si sa tak rozhodol a co si vsetko zvazoval. Ludia maju vlastne hlavy, premyslia si to po svojom.

OT - Jazykove okienko:
Slova 'najidealnejsi' a 'najoptimalnejsi' su nespravne (vzhladom na vyznam slov 'idealny' a 'optimalny').
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Yarco, som rad ze si sa do mna tak obul,hehe. Nechcel som ta takto nastvat :) Ja ked som si vyberal dalsiu raz, tak som vela cital, hladal, rozpraval sa, porovnaval a vyberal... Ono dufam ze si si vsimol ze som napisal na obrannu strelbu... Ja nemasirujem na ziadnom forume nikomu mozgi, pretoze kazdy si vybera podla seba, podla svojich moznosti, financii a tak... Iba ked chce niekto poradit, tak mu za kazdu cenu nebudem v nucovat co je vseobecne zauznavane, ale... Raz 40SW je pomerne moderna raz ktora vznikla prave z nedostatku do v tedy pouzivanych razi... Ked som si vyberal ja, tak som si vybral niekolko razi a potom som o nich zhanal nejake odborne clanky a mozem ti povedat ze mal som z toho bolehlav, pretoze rychlost, hmotnost a velkost nie su jedine dolezite faktory. A tak po roku skumania a citania atd atd, som si vybral 40SW. A kazdemu ju mozem len doporucit, co do obrany sa tyka . Mimochodom aj v EU je tento naboj stale popularnejsi a dokonca aj u nas... Tymto sa ti ospravedlnujem ked som sa ta nejako dotkol, nedajboze urazil...ale hovorit ze 9x19 je ten naj zo vsetkych, len preto ze ho strielam ja a moji znami je trosku divne, nie?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

myslim, ze ja osobne som zivou ilustraciou tejto dilemy :)

osobne som presvedceny, ze naboj .40sw je daleko lepsi na OBRANU ako 9luger...avsak..

otazka je, z coho tie styridsiatky strielat ?? vsakze sudruhovia :) . Som postavy vetchej ba priam az anorektickej, cokolvek vacsie nez G26/G27 na mojom opasku vzbudzuje pozornost a niekedy az usmevy

este pred 2 mesiacmi som bol presvedceny ze G27 v razi 40 zvladnem a budem silno moderne a nenapadne vyzbrojeny, avsak prd.. miniglock v 40-ke je v mojej ruke tazko ukocirovatelny, a tak nakoniec nosim G26.

Takze suma, uznavam ze medzi vyvojom lugra a 40sw uplynulo 80 rokov, vyskum v oblasti terminalnej balistiky urobil obrovsky skok a az sa raz dostanem do pruseru, radsej by som zleho chlapa nakrmil 40-kami.. ale pokial budem pod trickom nosit subkompakt, bude to len 9L pretoze 40ku v tak malej zbrani neudrzim.

Ale raz si tu G27 kupim a budem tolko trenovat, az sa to s nou naucim a G26 pojde do sveta :) :)
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

A kto ti vravi, ze 9mm Luger je lepsi ako .40S&W? Luger je preto tak u nas zauzivany, lebo to je najpouzivanejsi pistolovy naboj vôbec a tak isto aj v samopaloch. Je lacny, lahko dostupny a este stale dostatocny (Ale trocha viac priebojnesi, ak ide o FMJ, neskor sa to riesilo tazsou strelou a pod. preto vznikol v amerike .40S&W s tvarom strely komoly kuzel (Aj ked ten vychadza priamo z 10mm AUTO, kvôli poziadavkam FBI), Luger je oblubeny v zapadnych europskych armadach a policajnych zboroch, lebo dozaze bez problemov prestrelit pnuematiku na aute a tym ho zastavit. Ale ked sa jedna o u nas zakazane strely HP, je rozdiel uz iba minimalny, ale vyhrava .40S&W, aj ked na ukor priebojnosti, aj v nizsich triedach ochrany balistickych viest. Opravte ma ak sa mylim.
inspiring_bose

..no ja som len chcel Tiborovi13 poradit a nech sa neboji G22... pretoze z niektorych prispevkov ide trosku BUBUBU.. Hlavne niektori HK-ckari radi pouzivaju hororove sceny KB... a pritom ide vacsinou o experimenty jednotlivcov... A okrem toho aj HK ma v takom pripade KB, vsak?! Takze takto, TIBOR13 vobec sa neboj G22 je to prijemna zbran. Ja mam z nej vypacanych skoro 4000 susnov a nemal som jedinu zavadu, alebo zadrzku... Mlok 22 a raz 40SW je dobra volba... :wink:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

kuro159:
a/ Nebol som nastvany, dotknuty ani urazeny. Ak to tak vyzeralo, moja chyba, mal by som sa lepsie vyjadrovat. Jednoducho som precital prispevok, s ktorym som nesuhlasil, tak som zareagoval. Sme na fore, diskutujeme. 8)

b/ "Ono dufam ze si si vsimol ze som napisal na obrannu strelbu..."
Jasne, ale 'obranna strelba' je stale velmi siroky pojem. Niekto pouziva na obranu fullsize 1911, iny krpate LCP alebo derringera v kabelke.
Jednoducho nema vyznam vseobecne odporucat raz, a pritom nehovorit o samotnej zbrani. Vid. Romanov pekny priklad ohladne jeho G26/27 dilemy.

c/ Ved nikto tu netvrdi, ze "ze 9x19 je ten naj zo vsetkych, len preto ze ho strielam ja a moji znami", aspon som si to nevsimol.
Luger je tu velmi rozsireny a asi nikto sudny si nemysli, ze vsetci strelci s 9L su ovce a kaliber si zvolili len podla toho, co ma vacsina okolo.

Priklad:
Ak si poviem, ze rocne do streliva/treningu investujem nejaku fixnu sumu, v praxi to znamena o 30-40% menej treningu s .40SW voci 9L (prebijanie teraz neuvazujem, nie je to riesenie pre kazdeho). Co je lepsie - mat o nieco ucinnejsie strelivo (o kolko pri FMJ???) alebo byt lepsie trenovany, navyse s kludnejsou zbranou?
Odpovie si kazdy podla seba, ale je myslim jasne, ze jednoznacna odpoved tu neexistuje.

Sam pises, ako si dlho vyberal tu pravu zbran pre seba.
A to je to, co moze ludom pomoct - napisat "mal som taketo poziadavky, vyberal som z tohto, vybral som si toto, s odstupom casu som s vyberom (ne)spokojny". A nie nieco v style ".40SW Rulez!".
Ale myslim, ze uz sme sa pochopili ... :wink:
inspiring_bose

Yarco,?! tu sme neriesili krpate LPC ani derringeri. Chalan sa pytal na G17 a G22... Takze nebudem tu opisovat cely rad zbrani ale to co mu mozem z vlastnej skusenosti poradit a na co sa pytal. Ja osobne by som nechcel dostat supu ani z 22LR, ale takto otazka nestala. Mne sa nepacili odpovede typu nekupuj si Glocka, lebo ti vybuchne atd atd. Ty si pisal ze sa ti moj clanok nepacil a mne sa zase nepacili taketo clanky, od cloveka co je jednosmerne zamerany na konkretnu znacku a z Glocka ma nastrielane cca300 ks ako sam pise a je odbornik na mloky. Pritom je jasne ze KB u trebars mlokov ale aj u HK a Kaciek, vacsinou ide o experimenty jednotlivcov s navazkami, alebo chybou patrona. Janko Kuracina v jednom prispevku to dostatocne vysvetluje. Jednostrane a zaujato napisal svoj pocit a ja reagujem taktiez jednostrane, ale s tym rozdielom, ze strielam kapanek nejaku tu dobu a vystriedal som viacej zbrani a ked som sa rozhodol ja , mal som uz skusenosti jak s HK tak Gl. Mimochodom som prave ja ten co presiel z HK na Glock, ale netrufal by som si napisat, aby si niekto nekupoval trebars HK ked sa mu paci a pytal sa na HK. Tak ako si pisal, ze kazdemu sa paci nieco ine...som rad ze v podstate mame spolocnu rec..... :wink:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

9 mm Luger FMJ:

+ cena streliva
+ zastavovaci ucinok za prekazkou
+ prijemnejsie strielanie (kopanie)

.40 SW FMJ:

+ zastavovaci ucinok standardne obleceneho pachatela oproti 9 mm Luger

Pri EFMJ by bola situacia asi ina ale na SK zatial bezne len FMJ.

Pre civila co casto netrenuje a zaroven zvladne silnejsi spatny raz bude asi vhodnejsi na obranu .40 SW, kedze obranne situacie su o 1 az 2 strelach.
inspiring_rosalind

Príspevok od používateľa inspiring_rosalind »

neviete poradit v BA kde najvyhodnejsie kupit G22? Dik
inspiring_bose

Ja som ho kupoval v T&T v Dubravke... Myslim ze cena je skoro rovnaka vsade +-. Ale ked ti mozem poradit skus Hermes oproti sportovej hale. Maju tam siroky sortiment na mloky a budu ochotni ti aj co to prerobit a poradit. /myslim stotinu, mieridla a tak/ A potom ked si kupis mloka sa pochval ze co a ako a budes prudko ocakavany na fore mujglock... Tej 40ciny sa neboj u G22 je to maslo-medova strelba. A cena patronov nie je az taka zla, ked ich kupujes vo velkom tak este lepsia... Kazdy spas nieco stoji a je jedno ci strielas, alebo tuningujes auta ci zbieras znamky. Vsetko nieco stoji a strelba zo 40SW fakt za to stoji..... 8)
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

na Glocky je asi najlacnejsi Erik v Petrzalke, priklad G26 v hermese 580e a u erika 557E v ten isty den.
inspiring_bose

Roman, mas pravdu Erik je lacnejsi.. uplne som nanho zabudol, dufam ze sa p. V.... hnevat nebude. Tibor13 skus aj u Erika je to na Lachovej oproti PZ. :)
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Tiez by som si ju rad dosiel vyskusat...ak mozem... prinesiem G17 pre porovnanie :roll:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

prečistene
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"