Novela zákona č.190/2003 Z.z. 2022 /výnimky a iné zmeny
Asi nie, kedze pise, ze cena s vynimkou je ina, ako bez nej. Zjavne v tom ma trochu chaos.
No jeho inzerat, co nas do toho….
No jeho inzerat, co nas do toho….
Cena s výnimkou je iná preto, lebo je tam k tomu plus 9ks 30 ranových zásobníkov.
...Cena zbrane s výnimkou a 1ks 10 ranovým + 9ks 30 ranovým zásobníkom je 1 100 €...
Ja len preto že na kúpu 30r zásobníkov nepotrebujem žiadnu výnimku. Kúpiš ich normálne na E-shope
Ano, to je jasné. A je aj jasné, že bez výnimky nemôžeš vlastniť nadlimitné zásobníky, ak máš k nim aj zbraň.
Vlastniť ich môžeš aj keď máš zbraň, len ich nemôžeš používať. Zbraň sa stáva zakázanou kým do nej nevložíš zásobník…
Obávam sa, že tvoj výklad je chybný, viď. §8 ods. 6.
"... nesmie byť držiteľom zásobovacieho zariadenia s kapacitou väčšou ako 10 nábojov, ktoré môže byť vložené do tejto zbrane, ak mu nebola udelená výnimka na nadobudnutie vlastníctva a na držanie zbrane."
"... nesmie byť držiteľom zásobovacieho zariadenia s kapacitou väčšou ako 10 nábojov, ktoré môže byť vložené do tejto zbrane, ak mu nebola udelená výnimka na nadobudnutie vlastníctva a na držanie zbrane."
Ak ich vlastnis, dopustis sa priestupku podla 190/2003 § 69 ods.2 b).
Staci raz a stracas spolahlivost.
190/2003 § 8 ods. 6
Staci raz a stracas spolahlivost.
190/2003 § 8 ods. 6
Držiteľ krátkej samonabíjacej palnej zbrane na strelivo so stredovým zápalom alebo krátkej opakovacej palnej zbrane na strelivo so stredovým zápalom nesmie byť držiteľom zásobovacieho zariadenia s kapacitou väčšou ako 20 nábojov, ktoré môže byť vložené do tejto zbrane, ak mu nebola udelená výnimka na nadobudnutie vlastníctva a na držanie zbrane. Držiteľ dlhej samonabíjacej palnej zbrane na strelivo so stredovým zápalom alebo dlhej opakovacej palnej zbrane na strelivo so stredovým zápalom nesmie byť držiteľom zásobovacieho zariadenia s kapacitou väčšou ako 10 nábojov, ktoré môže byť vložené do tejto zbrane, ak mu nebola udelená výnimka na nadobudnutie vlastníctva a na držanie zbrane.
Neviem, ako je to teraz, práve v tejto chvíli.
Ale je to dosť zamotané. A dosť si protirečí. Kúsok zo stránky LT:
"...„Nadlimitný“ zásobník ako taký NIE JE ZAKÁZANÝM DOPLNKOM. Ak ste vlastníkom zbrane do ktorej chce kúpiť nadlimitný zásobník, musíte pri kúpe predložiť preukaz zbrane s na ňom uvedenou výnimkou na ich nadobúdanie. OSOBY, KTORÉ NEVLASTNIA ZBRAŇ NA DANÝ ZÁSOBNÍK, ALEBO NEMAJÚ ZP VOBEC môžu takéto zásobníky kupovať VOĽNE. Zbraň sa stáva zakázanou až keď je v nej takýto zásobník zasunutý. Ak vám náhodou vypadne, je zbraň opäť eurokompatibilná...."
Ale je to dosť zamotané. A dosť si protirečí. Kúsok zo stránky LT:
"...„Nadlimitný“ zásobník ako taký NIE JE ZAKÁZANÝM DOPLNKOM. Ak ste vlastníkom zbrane do ktorej chce kúpiť nadlimitný zásobník, musíte pri kúpe predložiť preukaz zbrane s na ňom uvedenou výnimkou na ich nadobúdanie. OSOBY, KTORÉ NEVLASTNIA ZBRAŇ NA DANÝ ZÁSOBNÍK, ALEBO NEMAJÚ ZP VOBEC môžu takéto zásobníky kupovať VOĽNE. Zbraň sa stáva zakázanou až keď je v nej takýto zásobník zasunutý. Ak vám náhodou vypadne, je zbraň opäť eurokompatibilná...."
Vôbec to nie je zamotané - nadlimitné zásobníky môže voľne nadobúdať a držať ktokoľvek okrem držiteľa zbrane, do ktorej je možné tento zásobník vložiť. Ten na jeho držanie potrebuje výnimku MV.
Logiku v tom hľadať nemusíme, ale inak je to vcelku jasné.
Logiku v tom hľadať nemusíme, ale inak je to vcelku jasné.
Pri kúpe a evidencii AR15 mi pán policajt na otázku či môžem mať doma 30r zásobníky odpovedal, že pokiaľ ich nebudem používať, resp. nedám ich do zbrane môžem, a že žiadnu výnimku nepotrebujem….
Blahoželám. Takže -1 policajt, čo by ti chcel namietať tvoj výklad....
Čooo ??? Píšem že som postupoval podľa je pokynov
Ale ty máš postupovať podľa zákona a nie podľa názoru jednotlivca.
Sme ale dosť OT od inzercie, takže túto debatu presunte do príslušného vlákna
Sme ale dosť OT od inzercie, takže túto debatu presunte do príslušného vlákna
Som zvedavý či všetky zákony tak dodržujete..

Nasty, poznáš odpoveď. Napríklad zákon o cestnej premávke dodržiavame všetci vždy bezvýhradne do bodky, preto nik z nás nikdy nešiel v obci rýchlejšie ako 50 km/h, mimo obce 90 km/h a na diaľnici 130 km/h. Fajn, toto bola moja zbytočná odpoveď na tvoju zbytočnú (rečnícku) otázku. Čo sa ti tunajší boys snažia povedať, že postupovať podľa pokynov policajta nemusí vždy znamenať postupovať lege artis a keď narazíš na iného policajta - čo sa ti vzhľadom na ich početnosť a výskyt môže ľahko prihodiť - tak hádaj, kto ponesie zodpovednosť? Akože… ak si s týmto v pohode, tak v pohode.