nahradza nakupne povolenie PZ?
nahradza nakupne povolenie PZ?
Dobrý deň, môžem ísť na strelnicu a strieľať s mojej zbrane ktorú som ešte nezaevidoval na polícii a nemám preukaz zbrane (len časť nákupneho povolenia)?
- topinambur
- prispievateľ
- Registered for: 10 years 5 months
Ano,bez problemov
Dnes pri evidovaní zbrane som v rámci priateľského rozhovoru spomenul, že som si zakúpenú zbraň bol vyskúšať na strelnici.
Policajt mi povedal, že sa to nesmie.
Povedal som, že som si myslel, že potvrdené nákupné povolenie nahrádza PZ do zaevidovania zbrane. Na to mi on povedal, že NP nahrádza PZ len na účel prepravy na zaevidovanie.
Bol v pohode, tak som mu len poďakoval som za informáciu.
Takže, viete tu niekto konkrétny paragraf a odsek, ktorý tieto veci upravuje? Ja k tomu nemôžem nič nájsť.
Policajt mi povedal, že sa to nesmie.
Povedal som, že som si myslel, že potvrdené nákupné povolenie nahrádza PZ do zaevidovania zbrane. Na to mi on povedal, že NP nahrádza PZ len na účel prepravy na zaevidovanie.
Bol v pohode, tak som mu len poďakoval som za informáciu.
Takže, viete tu niekto konkrétny paragraf a odsek, ktorý tieto veci upravuje? Ja k tomu nemôžem nič nájsť.
Vyjadrim sa len preto lebo som sa skor tento rok ucil na skusky, a toto konkretne som tiez hladal. Ja som to takto pochopil tiez, teda s nakupnym povolenim len domov resp. zaevidovat. Aj som siel najprv zaevidovat a potom strielat, i ked som kupoval na strelnici.
Konkretne paragraf 28 ods 1 f) Držiteľ zbrojného preukazu je povinný mať pri manipulácii so zbraňou pri sebe zbrojný preukaz a preukaz zbrane... a paragraf 28 ods 4 d) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie držať alebo nosiť zbraň, na ktorú nebol vydaný preukaz zbrane.
Konkretne paragraf 28 ods 1 f) Držiteľ zbrojného preukazu je povinný mať pri manipulácii so zbraňou pri sebe zbrojný preukaz a preukaz zbrane... a paragraf 28 ods 4 d) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie držať alebo nosiť zbraň, na ktorú nebol vydaný preukaz zbrane.