Streľba pri rekreačnom stredisku Jahodná: Polícia stále hľadá páchateľa (Mar-25)

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Múdrosci neni nikdy dosci, ale šak šelibársčo a šelibárskeho sme tu mali a nejako sme to dycky ustáli.
:wink:
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Som vyhladával dáke infošky o strelbe pri Jahodnej. A vyskočilo mi niekolko náhodilostí... strelba z auta a Jahodná...? :roll:

Vyskúšal som sa opýtať AI, či nenajde niečo viac. A našla...keď som sa to snažil nájsť, našiel som inú strelbu z auta pri Jahodnej.
Strelba v rekreačnom stredisku Jahodná je udalosť, ktorá sa stala 12. mája 2024. Tu je súhrn toho, čo sa stalo:

Priebeh udalosti:
Pri rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach došlo k streľbe, pri ktorej boli zranené dve osoby.
Podľa dostupných informácií mal páchateľ použiť legálne držanú zbraň.
Po streľbe páchateľ z miesta činu ušiel.
Následne po páchateľovi začala rozsiahla policajná akcia.
Po niekoľkých hodinách bol páchateľ chytený.

Informácie o zranených:
Zranené boli dve osoby, ktoré boli po streľbe prevezené do nemocnice.
Informácie o ich zdravotnom stave neboli zverejnené.

Policajné vyšetrovanie:
Polícia začala rozsiahle vyšetrovanie s cieľom zistiť motív páchateľa a okolnosti streľby.
Policajný zbor Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke informoval o zadržaní podozrivej osoby.

Dôležité body:
Incident sa stal v rekreačnom stredisku Jahodná, ktoré je obľúbenou destináciou pre rodiny a turistov.
Rýchla reakcia polície viedla k zadržaniu páchateľa.
Motív streľby je predmetom vyšetrovania.
..........................................................

https://www.noviny.sk/krimi/476619-stre ... elal-nigut
Streľba na Jahodnej je opäť na súde. Na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici priviezli 39-ročného muža. Šoféroval auto, z ktorého Róbert Nigut strieľal zo samopalu. Na súde vypovedal aj muž, ktorý pokus o fyzickú likvidáciu prežil. ..........
......................
R
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

V tej lokalite sporadicky strieľalo od začiatku deväťdesiatych, hlavohrude sa zliezali na ružínskej strane v areáli Zlatník...
Jack
moderátor
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Áno, práve na Niguta som si spomenul v súvislosti s Jahodnou. Aj keď, samozrejme, ten je dávno po smrti. Ale ten modus operandi... Inak, kto to tam nepozná, stačí aj pohľad cez Google Street View, aby si človek urobil zbežný prehľad, ako tam vyzerá. Na niektorých miestach pomerne úzka vozovka, ostré zákruty, ktoré nútia pribrzdiť, relatívna izolovanosť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"