21.3.2025 - Incident pri Štefánikovom pamätníku sa skončil streľbou a smrťou
Mrtvy, postreleny muz vencil psa na pozemku streca. Ten si to nezelel, doslo ku konfliktu. Strelec sa vyjadril ze vytiahol kratku zbran na vystrahu a vysiel jeden nezelany, nahodny vystrel ktory zasiahol majitela psa do hlavy. Ten na mieste zomrel. Strelec nasledne zavolal policiu a zotrval na mieste do ich prichodu. Bol obmedzeny na osobnej slobode a eskortovany na vysluch. Bol legalnym drzitelom zbrane.
k tomuto sa nevyjadrím, lebo Džeku vyskočí z kože
Jedine, že zase to sprosté ego

Ani to EGO by som nevytahoval. Je malo informacii. Nevieme kto bol strelec, vek, telesna konstrukcia, povaha atd. A nevieme ani kto bol zastreleny, vek, konstrukcia, povaha..., ani o akeho psa sa jednalo. Tiez ani to ako konflikt prebiehal. Jedno by som ale zdoraznil, v pripade akehokolvek incidentu so zbranou si treba splnit zakladne povinnosti. ohlasit, podat prvu pomoc a inak sa k nicomu nevyjadrovat bez pritomnosti pravnika.
Jedina nahodna strela do hlavy? Takto z gauca to skor vyzera na afekt, alebo hrozbu zbranou s naslednym vystrelom. Nasledna snaha o vyvinenie.
Nebolo by to prvy raz co niekto koli nespravnej manipulacii niekoho zastrelil. Dokonca sa to stalo aj policajtom.prst na spusti je bezny prehresok neskusenych strelcov.
Endžl, ebenci, šak sa vyňadri, dostaň to zo seba. Len skúsme zbytočne nešpekulovať, napr. že blízko letiska a tak…

A teda, ja špekulovať nebudem, info mám zatiaľ len strohé, ako upozornil Mr. Blue, viac nevieme ako vieme, preto ťažko posúdiť pravdepodobnosť vyššie spomenutej verzie, ale fakt je, že trest za vraždu je úplne inde ako trest za usmrtenie.
Jacku ...tak je jasne, že mal asi pištoľ s DA, prípadne ladenú spúšť, náboj v komore a pri troške emócií a tasení to precvakol 
To mne pri SF a prázdnej komore nehrozí. Toľko dedukcia po technickej stránke.
Druhá dedukcia (EGO) je z môjho pohľadu jasná, proste z hádky strieľať ....tam netreba nič písať. Našťastie ešte stále sú ľudia rozumní a takéto veci sa dejú naozaj zriedka.
Proste zbytočná hádka, prehnané emócie a veľké ego minimálne jedného z nich + nešikovnosť a zbytočná strata. Každý máme nejakú rodinu a jedna dnes zažíva veľkú stratu.
a samozrejme, uz sa po diskusiach nadava na drzitelov ZP
To mne pri SF a prázdnej komore nehrozí. Toľko dedukcia po technickej stránke.

Druhá dedukcia (EGO) je z môjho pohľadu jasná, proste z hádky strieľať ....tam netreba nič písať. Našťastie ešte stále sú ľudia rozumní a takéto veci sa dejú naozaj zriedka.
Proste zbytočná hádka, prehnané emócie a veľké ego minimálne jedného z nich + nešikovnosť a zbytočná strata. Každý máme nejakú rodinu a jedna dnes zažíva veľkú stratu.
a samozrejme, uz sa po diskusiach nadava na drzitelov ZP

angel25
Odkial vies ze mal DA alebo ladenu zbran? Co ked to robil ako ty, SF a prazdna komora? Vytasil a obtiahol a v strese stlacil spust?
Ego? Co ked to bol nejaky ujko na svojom pozemku a po upozorneni sa na neho sapal agresivny majitel bojoveho plemena psa?
Mas nejaku teoriu a snazis sa podsuvat fakty. Ano, mohol to byt frajer co chcel dokazat ze to je jeho pozemok a ze on je frajer co tam vladne, ale rovnako to mohol byt napadnuty gazda. Ano mohla to byt ladena zbran, mohol mat obtiahnute a tuknut na spust. Ale pod stresom kludne od prelaknutia pretlacis aj DA na roevolveri. Zname su len fakty ze vysla jedna rana, strelec mal zbran legalne, zavolal policajtov, bol predvedeny. Postreleny je mrtvy. Doslo ku konfliktu dvoch muzov, jeden mal psa, druhy kratku strelnu zbran.
Odkial vies ze mal DA alebo ladenu zbran? Co ked to robil ako ty, SF a prazdna komora? Vytasil a obtiahol a v strese stlacil spust?
Ego? Co ked to bol nejaky ujko na svojom pozemku a po upozorneni sa na neho sapal agresivny majitel bojoveho plemena psa?
Mas nejaku teoriu a snazis sa podsuvat fakty. Ano, mohol to byt frajer co chcel dokazat ze to je jeho pozemok a ze on je frajer co tam vladne, ale rovnako to mohol byt napadnuty gazda. Ano mohla to byt ladena zbran, mohol mat obtiahnute a tuknut na spust. Ale pod stresom kludne od prelaknutia pretlacis aj DA na roevolveri. Zname su len fakty ze vysla jedna rana, strelec mal zbran legalne, zavolal policajtov, bol predvedeny. Postreleny je mrtvy. Doslo ku konfliktu dvoch muzov, jeden mal psa, druhy kratku strelnu zbran.
MRBLUE aj tvoja verzia môže byť pravdivá
Ja to predsa netvrdím na tisíc percent.....ja si len tak sám pre seba dedukujem 

Ja nemam verziu. Uviedol som fakty co su zname a nazor na vec si urobim ked bude viac info.
@MRBLUE v médiách sa väčšinou nedočkám výsledkov šetrenia, takže ja si to takto uzavriem sám
Ale na jednom sa asi zhodneme: hádka, po ktorej je jedn mŕtvy a druhý v problémoch

Ale na jednom sa asi zhodneme: hádka, po ktorej je jedn mŕtvy a druhý v problémoch
Angel25
Vyzera ze si mal pravdu. Z info JPP vraj strelec bol pomerne arogantny chlap co msl v danej lokalite prenajate nejake pozemky. Poumiestnoval tam tabule zakaz vstupu a vraj dost konfrontacne ho vyzadoval. Aj na spolocnej pristupovej komunikacii ku ktorej prsva nemal. Ze to nebola prva hadka. Zastreleny vraj bol bezny chlap. Pes zastreleneho bol plemena Veimarsky stavac.
Vyzera ze si mal pravdu. Z info JPP vraj strelec bol pomerne arogantny chlap co msl v danej lokalite prenajate nejake pozemky. Poumiestnoval tam tabule zakaz vstupu a vraj dost konfrontacne ho vyzadoval. Aj na spolocnej pristupovej komunikacii ku ktorej prsva nemal. Ze to nebola prva hadka. Zastreleny vraj bol bezny chlap. Pes zastreleneho bol plemena Veimarsky stavac.
a pritom stačilo tak málo:
"Prepáčte pane, ale ste na súkromnom pozemku."
"Ospravedlňujem sa pane, som zamyslený, neuvedomil som si to, vrátim sa späť.
Pekný deň, .... pekný deň.
"Prepáčte pane, ale ste na súkromnom pozemku."
"Ospravedlňujem sa pane, som zamyslený, neuvedomil som si to, vrátim sa späť.
Pekný deň, .... pekný deň.
V dnešnej dobe? Snívaj ďalej. Ľudia sa idú pohlušiť, keď jeden nedá druhému prednosť na ceste...