Krátka AR-15 v 300 AAC
Krátka AR-15 v 300 AAC
Nazdar,
na Slovensku je zjavne veľký problém zohnať nejakú DI AR-15 V 300 AAC/Blackout pod 10"
Viete o niecom inom okrem DD PDW? Grandpower sa ani neobťažuje odpísať či niečo také plánujú alebo nie.
Proste v 300 Blackout nevidím žiadnu logiku ísť do niečoho s 11" keď s tlmičom to bude mať dĺžku ako nejaká 14.5" AR-15.
Proste by som rád pre subsonic strelivo niečo s 8" a twistom 1:7. Ale kde nič tu nič.
Bavíme sa o regulárnej DI AR-15, o ťažkých nezmysloch typu SIG Ratler neuvažujem.
Viete o niečom?
na Slovensku je zjavne veľký problém zohnať nejakú DI AR-15 V 300 AAC/Blackout pod 10"
Viete o niecom inom okrem DD PDW? Grandpower sa ani neobťažuje odpísať či niečo také plánujú alebo nie.
Proste v 300 Blackout nevidím žiadnu logiku ísť do niečoho s 11" keď s tlmičom to bude mať dĺžku ako nejaká 14.5" AR-15.
Proste by som rád pre subsonic strelivo niečo s 8" a twistom 1:7. Ale kde nič tu nič.
Bavíme sa o regulárnej DI AR-15, o ťažkých nezmysloch typu SIG Ratler neuvažujem.
Viete o niečom?
ZEV robi. Za mna top zalezitost, 8”, s tlmicom ideal. Neviem ako na Slovensku, no v Cechach je bezne skladom. U nas by jeden shop v Ba ju isto vedel doviest, mozno ma aj skladom.
Nazdar, to ZEV som videl, ale len na Rigad čo je český obchod.
Tu to nikto nepredáva. Áno, super je že má AR Gold spúšť na ktorú som zvyknutý (a je to špička)
Tu to nikto nepredáva. Áno, super je že má AR Gold spúšť na ktorú som zvyknutý (a je to špička)
Z rigadu to bez problemov dovezies. Alebo su predajcovia (jeden v PK), ktory ti to za poplatok dovezie sem. Teraz to ma cenu o cca 1000€ nizsiu, ako bola u nas.
Trochu offtopic ale čisto pre duševný pokoj, prečo 8”? Mám 10,5” a nepríde mi že skrátenie o 6,5cm by malo nejak radikálne zlepšit vlastnosti. Ak teda človek nieje limitovaný veľkosťou kufra, trezoru, atď. Na 10,5” nemám poriadne kam dat ruku, držím kver na samom konci predpažbia. Ako nechcem prudiť len ma fakt zaujíma prečo tak krátky kver.
Pretože dlhých mám dosť 
Pretože keď sa tam dá obstojnejší tlmič, bude to tak na úrovni 16" (pri 10.5-11" hlavni).
Lebo pre 300 Blackout tych 9" je tak maximum, čokoľvek viac je zbytočné. Obzvlášť keď budem prebíjať primárne subsonic.
A pretože chcem lebo krátka verzia sa mi páči.
U .223 sa držím toho, že ten kaliber bol stavaný na dlhé hlavne a 14,5" je minimum. U 300 Blackout to ale neplatí, ten bol stavaný na krátke hlavne.
Pretože keď sa tam dá obstojnejší tlmič, bude to tak na úrovni 16" (pri 10.5-11" hlavni).
Lebo pre 300 Blackout tych 9" je tak maximum, čokoľvek viac je zbytočné. Obzvlášť keď budem prebíjať primárne subsonic.
A pretože chcem lebo krátka verzia sa mi páči.
U .223 sa držím toho, že ten kaliber bol stavaný na dlhé hlavne a 14,5" je minimum. U 300 Blackout to ale neplatí, ten bol stavaný na krátke hlavne.
To sú len 10.5"
Už mám v CR objednané ZEV 8.5", za tu cenu podstatne lepšia hodnota (len spúšť ATC Gold stojí skoro 500 euro).
10.5" a 11" je u nás plno, začínajúc s Andersonom, potom GP za o dosť menšie peniaze než Oberland kde nevidím žiadnu pridanú hodnotu.
A majú jeden podstatný problem - všetko stúpanie 1:8. Bieda pre dlhé subsonicy.
Už mám v CR objednané ZEV 8.5", za tu cenu podstatne lepšia hodnota (len spúšť ATC Gold stojí skoro 500 euro).
10.5" a 11" je u nás plno, začínajúc s Andersonom, potom GP za o dosť menšie peniaze než Oberland kde nevidím žiadnu pridanú hodnotu.
A majú jeden podstatný problem - všetko stúpanie 1:8. Bieda pre dlhé subsonicy.
No vidis. Presne ako ja, ked som vyberal 300aac. Nic lepsie som za tu cenu, ktora je teraz v Cechach nenajdes.
Tak je doma. Dovoz prebehol v pohode. Ešte nastreliť a nahodiť dobrý tlmič. Mal som si vybaviť dovoz aj preň, tu sa B&T kúpiť nedá :/.
v gunster.sk som nejake B&T tlmice videl, neviem co presne hladas, maju pobocku v KE a uz aj v BA
To su prave tie klasicke, Print-X nemajú
nevidim na tej rade nic co by nesplnalo silent steel streamer ja osobne budem brat v buducnosti compact, su full auto rated, co my realne nevyuzijeme nikdy a su rovnako prietokove (low back presure). Pokial Ti vyslovene nejde o znacku ako napr. pouzivatelom Apple 
Som užívateľ Apple a dobre viem prečo 
u tlmiča nie nejde o značku len som držal ten tlačený titánový v ruke a je to ľahučké. flow through moc nechcem budem prebíjať subsonic tak aby to obťahovalo a dávalo vyššie tlaky na gas porte.
Zistil som že do toho ZEVka vlezú Aresy 195 gr. len keď skrátim celý náboj na 51 mm, čo teda v kombinácii s prachom D037.2 je tak tak s tlakmi pri podzvuku. Zatiaľ len podľa GRT software ale 8,2 gr. podľa čechov s týmto prachom ešte ide a vystavuje záver, ale už 8 grain môže závadiť. A 8,5 grain už pri tejto dĺžke bude asi nadzvuk
Pri väčšej dĺžke sa to už zareže do vývrtu a záver nejde doraziť…
fuck.
u tlmiča nie nejde o značku len som držal ten tlačený titánový v ruke a je to ľahučké. flow through moc nechcem budem prebíjať subsonic tak aby to obťahovalo a dávalo vyššie tlaky na gas porte.
Zistil som že do toho ZEVka vlezú Aresy 195 gr. len keď skrátim celý náboj na 51 mm, čo teda v kombinácii s prachom D037.2 je tak tak s tlakmi pri podzvuku. Zatiaľ len podľa GRT software ale 8,2 gr. podľa čechov s týmto prachom ešte ide a vystavuje záver, ale už 8 grain môže závadiť. A 8,5 grain už pri tejto dĺžke bude asi nadzvuk
Pri väčšej dĺžke sa to už zareže do vývrtu a záver nejde doraziť…
fuck.
Pozdravujem.Ak to nie je tajné tak prečo nie dd pdw?