AR-15 all about

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Chlapi, troška by som brzdil. Neskúšal som to, ale čo ak sa v praxi prihodí, že správny orgán sa rozhodne subsidiárne použiť ustanovenia zákona o poľovníctve? Konkrétne par. 65, ods. 2, písm. m) a najmä n). Potom si bude lámať hlavu nad tým, ako vlastne môže zapísať na poľovné účely zbraň, ktorú na poľovné účely vlastne nemožno použiť. Pravda, pokiaľ nebude vybavená zodpovedajúcim zásobníkom...
kjuby
občasný prispievateľ
Registered for: 2 years 4 months

Príspevok od používateľa kjuby »

Ohľadom zásobníka, ja môžem kľudne chodiť po revíri s puškou bez zásobníka a 1 nábojom v komore s odôvodnením, že mi 1 rana stačí a strelivo dobíjať do komory... Pokiaľ nie je nadlimitný zásobník, neriešil by som. Aj napr. v Benelli Argo alebo Sauer 303 môžeš mať 2 ranové, 5 ranové prípadne 10 ranové zásobníky, z pohľadu zákona o zbraniach to je OK..
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

No neviem, to by musel byť ale veľmi proaktívny správny orgán. Čím nevylučujem, že sa to nemôže stať :-/

ZP sk. D oprávňuje držiteľa danej pušky o.i. na vykonávanie cvičnej streľby a na lov v zahraničí, čo už zákon o poľovníctve predpokladám plne nepokrýva.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Yarco, ale veď WF je plné takých prípadov až príliš "proaktívneho" prístupu pri interpretácií príslušných právnych predpisov.

Kjuby, ty sám si začal otázkou, či sa podarí zapísať AR-15 aj na déčko a aj keď nemá dvojranový zásobník. Sám si naznačil, že môže prísť k zádrhelom. A ja ti potvrdzujem, že určite áno, a ponúkam ti jeden (teoretický) dôvod navyše.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

...prvý odkaz čo mi na dotaz vyhodil Google: 2-ranový zásobník na lovecké účely Magpul

:arrow: https://www.aawee.fi/en/parts-and-acces ... -BLK-2PTR/

Za tých pár eur to asi stojí...
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Policajt ktory by odmietol zapisat ARko na D nema absolutne ziadnu oporu v zakone, Ani v zbranovom ani v polovnom. Ak nebude v zbrani nadlimitny zasobnik nezodpovedajuci prislusnym predpisom tak 223 (AR15) aj 308 (AR10) je rozsirene lovecke strelivo. Nic nebrani pouzitiu tychto zbrani. Akurat ze lovec bude asi vyzerat divne vzhladom na polovne tradicie. To ale nie je starost policajta na oddeleni zbrani. Rovnako pred rokmi by vyzeral divne polovnik v maskacoch alebo s puskou s polymerovou pazbou a dnes uz je to vidiet v reviroch bezne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"