K100 alebo Glock 19

Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

K100 alebo Glock 19

Príspevok od používateľa igoros »

Zdravim Vas. Mam dilemu a niekolko dni uz ani nespavam. Planujem si zaobstarat svoju prvu zbran. Neviem sa rozhodnut medzi K100 a G19. Jedna sa mi o bezpecnost pri noseni, pouzivani a tak. Co vy na to? vopred dakujem
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

G19 /overená funkčnosť,max.jednoduchá konštrukcia-tým znížené riziko závad atd.
Speedy
prispievateľ
Registered for: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa Speedy »

nechcem ta na nic navadzat ale skus sa opytat po predajniach na reklamacie oboch znaciek a pocet predanych kusov ...myslim ze si vyberies spravne ako ja! :D
inspiring_moser

Príspevok od používateľa inspiring_moser »

igoros - ako si dopadol?
igoros
moderátor

Cau Niemand. No zatial som nedopadol, este stale lietam :lol: Prave pred chvilou som drzal v ruke Glock 22 a bol som dost na vazkach. Odradza ma len drahsie strelivo, vzhladom k tomu, ze je to 40S&W. Ale na 99,9% som rozkodnuty na Glock. Tych 0,1% si drzim pre K100. Este vyriesit financnu stranku a utekam pre nakupne povolenie.
inspiring_moser

igoros - musim aj ja priznat, ze vdaka Electonovi som sa s Glockom dost zblizil, striela sa mi s nim velmi dobre, sedi v ruke a este keby vyzeral ako K100 tak nevaham ani sekundu. Chcem vsak byt aj trochu patriot, a K100 mi ucarovala. A kedze budem nosit denne, chcem nieco co mi lahodi aj oku. Normalne by ma zaujimalo, kolko bolo vydanych NP a na ake zbrane. Mohlo by to byt zaujimave citanie ...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

pche,keby vyzeral ako K100 /tak by som ho nechcel :D
inspiring_moser

:mrgreen: keby vyzerala K100 ako G17 - nerobim ZP. :lol:
friendly_chatterjee

Príspevok od používateľa friendly_chatterjee »

Troska podpichnem "byvaleho" kolegu. Zacatu temu by sa patrilo aj ukoncit, zvlast, ked uz pol roka ma "zavazie" a nenapisal pre zvysnu verejnu obec, ako sa rozhodol :P
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Pani ked nie on tak ja.

Minuli tyzden som testoval K100 a G19.

Moj nazor je K100.

Nie preto ze ju mam ale z porovnia uchopu, chovania zbrane, presnosti a celkoveho dojmu.
Napr G19 mi normalne pri strelbe vryla zarezy do ruky co je uplne nepochopitelne a viac kopala.
Presnost bola dobra, ale na K100 sa nechytala.
Pre mna jasna volba K100.
igoros
moderátor

Som rad, ze ma moj byvaly kolega podpichol, lebo som aj zabudol, ze tuto temu som zakladal ja pred viac ako rokom. Moj zaver je viacerim na fore asi znami. S Kacenkou som max. spokojny, G19 zavidim akurat jej kompaktnost a vzhladom k tomu, ze Jaro nemal ani momentalne asi nema kompakt P1, zvykol som si aj na fullsize. Spolahlivost je 99,9%, so znackovym strelivom 100%. Jediny problem mi trosku robi Norinco, zo 100 fciel 3 zadrzky. Ostatne slape ako hodinky. Dokonca aj S&B safe ammo zo 150 fciel 0 zadrziek.
Triglav
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Triglav »

Ja sa jednoznačne pripájam k tým, ktorí volia Glock 19. Je to maximálne spoľahlivá zbraň. Mal som K100 z prvej série. Na každý zásobník mala minimálne tri závady. Radšej som sa jej zbavil a kúpil G19. Ako som tu niekde čítal, tak ani tie najnovšie série K100 nie sú bez chýb.
Nech sa teda na mňa nikto nehnevá, ale aby som si kúpil zbraň a potom hľadal aké náboje mi do nej pôjdu, aby sa nevyskytla závada? To nemusím. Keďže zbraň nie je lacná a jednorázová záležitosť, vybral som si kvalitu a spoľahlivosť.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ked si mal prvu seriu urcite ti predtym povedali, ze tato zbran ma tesnu komoru na sportove strielanie a bola vytvorena ako zbran na IPSC a nie ako zrut patronov.
Preto tam patrili iba kvalitne naboje.

Mam kamarata, ktory ju ma dodnes a neda na nu dopustit.
Ma na nu certifikat na celozivotnu zaruku.
Naboje si robi sam a slape mu ako hodinky.

Jaro nakoniec zlavil z tolerancii a isiel cestou vedsej komory a vseobecnej spokojnosti a predajnosti.

Teraz to zerie uuuuplne vsetko a je to pre mna top zbran.

Testoval som ju spolu s Glockom 19 a sam majitel Glocka mi povedal po strelbe, ze si asi radsej mal kupit Kacenu, len kedy mali kompakt! :lol:

Nevedel ze robia aj P1. :wink:

Tiez som pocul vela zleho a fam na Kacenu a neodradilo ma to.
Napisal a zavolal som Jarovi a tem mi to vsetko pekne vysvetlil.

Kde su ty vsetci co na nu nadavaju?
Maju 5 rokov zaruku, tak nech sa paci, vratim ju a dostanem naspet peniaze.

Skus to urobit u Glocka! :wink:
igoros
moderátor

Michal si presna kopia mna, ako som postupovala a ako prisliel ku Kacenke.
Nelutujem, ze som sa rozhodol pre nu, mam E-ckovu seriu a rad sa stretnem s kazdym na strelnici, kto tvrdi, ze kacenka bude mat pri strelbe viac zavad ako Glock, nech potom oci puciii :shock:
A o zaruke a ustretovosti vyrobcu ani nehovorim.
Triglav
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Triglav »

No, o tých závadách na nových sériach som dosť čítal na tomto fóre, ale nebudem sa k tomu vyjadrovať. Môj Glock strieľa všetko, teda nemusím skúšať rôzne značky nábojov. K100-ke už jednoducho neverím a už by som do nej v živote nešiel. Ten certifikát o doživotnej záruke na prvú sériu sa u strelcov vysvetľuje všelijako, ale právne je to vysvetliteľné na "život" zbrane, takže pokiaľ by ti niečo na tom definitívne odišlo, tak auf Wiederzehen....
A to som tú K100 predal za 6000,-, lebo za viac ju nikto nechcel.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"