Walther PPK 7,65mm vs Makarov 9mm

Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Walther PPK 7,65mm vs Makarov 9mm

Príspevok od používateľa Xader »

Dnes som drzal obidve v ruke a paradicka.
Zajtra idem po nakupko a jednu z tychto dvoch krasavic si odnesem domov.
Ale ktoru ???
Chcel by som to nosit u seba, hlavne pocas letnych mesiacov. Obidve mi prijdu celkom lahke. Walther mi pripada trochu preciznejsi, ale je "iba" 7,65 ale zasa bude kopat menej ako Makarov.
Co si myslite ? ktoru ? Ake s nimi mate skusenosti ? pre ktoru sa rozhodnut ?
Lubia sa mi oboje a cena je vyssia o 100,-€ v prospech Walthera co mi az tak nevadi, ale pripada mi aj tak premakanejsi trochu ako Makarov.
Mali tam aj ruger LCP, no to je moc malicke do mojej ruky.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ak myslis MAKAROV PM,chod do neho je to niečo ako vsezravec,bere vsetko,presnost totozna s PPK,mozno menej prehladne mieridla.Ale kvalitny matros,overena kvalita,lacny naboj-len nedavat vz.82 lebo budes mat po hlavni.Ja som sa ho zbavil lebo som zas kupoval insie a vadil mi trocha zaver,ten mi ryhoval ruku pri vyssom uchope.Nechcem hanit Walter ved vsetky tieto vlastnosti ma aj on,ale je 7.65 :!: Naboj makarov cena od 2-5sk,7.65 pokila nemas zdroj aj 8sk.Dalsia vec Nemec alebo RUS,na ktorej si strane :twisted:
Xader
častý prispievateľ

Mne nevadi, ze je 7,65mm, ale mal som z nej lepsi pocit, ako z makarovu co sa tyka uchopu a celkovo z tej zbrane.
Samozrejme, ze som za rusov :D :lol: :twisted: ale to ryhovanie ruky mi bude fakt vadit, nechcem mat zodratu ruku....toto by nemusel byt problem Walthera, aj ked ma drahsi naboj, ja som skor za neho. Ale este si rad vypocujem dalsie nazory.

A co presnost ? spokojny ?
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Najlepsie je ked si kupis to po com tuzis,ale ak by si chcel v buducnosti aj niečo predat,aby bol o to zaujem.9makarov frci kvoli nabojom.Presnost PM bola na 25m v mojich rukach len taka ze som sa vosiel do cierneho pistoloveho terča.Na 15m cca mierne vyssie,do rozptylu 10cm.J e to sluzobna zbran,na roky ked bola vyrobena super,len mieridla nedovolia viac.
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

co ta tu sledujem ..aj tak kupis obe... :D :D
Xader
častý prispievateľ

obe urcite nie :lol: dve nakupka nebudem robit :lol:
bud jedno alebo druhe...este sa rozhodnem na mieste asi :roll:

Tie zbrane budu asi zhruba na rovnakej urovni...mam HKcko 9mm luger, tak asi zoberem toho Walthera v 7,65mm to som este nemal :D no uvidim sakra. Som trochu na pochybnostiach co si hovoril balistik, ze tych 9mm makarov je lacnejsi naboj :roll:
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Mal som rok PPK, mám vyše roka Makarova. Tož moje skúsenosti:

PPK
plusy
- krásna zbraň
- spoľahlivá
- imidžovka (James Bond, Derrick :D)
- plochá

mínusy
- ryhuje ruku pri vyššom úchope
- otrasný DA režim (cca 70 N!)
- drahé strelivo

Makarov PM
plusy
- krásna zbraň
- spoľahlivá
- imidžovka (SPECNAZ, OMON, ALFA, VYMPEL)
- papá všetko
- tvrdchromový vývrt hlavne
- lacné strelivo

mínusy
- ryhuje ruku pri vyššom úchope
- hrubšia ako PPK
- ťažko čitelné mieridlá

Tak si vyber :D. Ja som si vybral. PPKčko som predal, Makarov nosím na opasku. 8)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

1. "Obidve mi prijdu celkom lahke" - neviem ako PPK, ale moja CZ50-ka (t.j. klon PPK) je v nabitom stave (8ks) takmer na gram rovnako tazka ako nabity Glock26 (10ks).
Cize obe su mozno celkom lahke medzi celokovovymi (sub)kompaktami, ale pri plastakoch hmotnostou nijako nevynikaju.

2. Kedze ju chces na nosenie (t.j. obranu), presnost ta prilis trapit nemusi. Na 10m sa (na strelnici) zmestis do 5-10cm kruhu, viac asi netreba. To uz by ma z pohladu obrany skor trapili tie nevyrazne mieridla.

3. To ryhovanie ruky mozem (bohuzial) pri PPK a jej klonoch potvrdit, nemaju skoro ziadny 'bobrak'
Vzdy som sa bal, ze to v strese chytim prilis vysoko a nielen ze mi zaver ohobluje ruku, ale kvoli pribrzdeniu aj zle prebije. A to by bol pruser.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

PPK je famozna pistolka, ale aj Makarov. PPK je preciznejsie urobena podla mna a aj krajsie a 7,65Br moc nekope. Keby sa ti podaril zohnat vojnovy Walther PPK, ktore pouzivalo Gestapo a SD, normalne by som ti zavidel aky zberatelsky cenny kusok to mas. Makaronec ulozenka v dobrom stave sa da kupit uz za 160€, tak si ho mozes kupit tak ci tak, je to za "babku".
Ked nie vojnovy tak aj tento v licencii S&W
http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... kcia_id=77

No da sa zohnat PPK aj za priaznivu cenu, jedna sa väcsinou o povojnovu vyrobu Carl Walther Waffenfabrik v ULMe. Cena tak okolo 300€. Ale ja by som chcel radsej takyto vojnovy: http://media.photobucket.com/image/WWII ... K32003.jpg U Rehaka v Cechach ich maju http://www.rehak-lov.com/
Xader
častý prispievateľ

Tak nakoniec som zobral makarov :) vyzera sympaticky, uz sa tesim, ked pojdem na strelnicu otestovat :twisted:

Panzer, vies mi poradit ? Ked obtiahnem zbran a je pripravena a chcem ju zaistit, tak kuhutik sam padne. Ono to je nejake vypustanie ? nevystreli to ?
Ci to moze byt chyba zbrane ?
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

vidim ze debata uz je vlastne uzavreta... mam PPK a teraz v lete si neviem vynachvalit. da sa totiz pohodlne nosit vo vacku v oblekovych gatiach a nie je to vidno. zial takto len bez naboja v komore. inak viac menej plati to co pisal panzer.

7,65 sa da, ked sa to dobre zbehne, kupit aj za menej nez 5 sk/kus. mam zbrane roznych razi ale prcek PPK je z nich najpresnejsi.

makarov je spolahlivejsi, skaredsi, neskladnejsi a vykonnejsi ako PPK. kazdopadne tiez velmi dobra volba a casom ho planujem prikupit.
Xader
častý prispievateľ

Uz som zistil...ze to je vypustanie :D akurat som dosiel zo strelnice.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

chlapi, teraz som videlPPK v dease za 330 €... pacilo sa mi to, len, boli tam stopy po noseni... isli by ste do toho?
Xader
častý prispievateľ

Si drzal v ruke asi ten isty kusok co ja :D
Ako obrannu zbran by som urcite bral makarov...7,65 je na hrane = bud ano/alebo nie = to nie je z mojej hlavy, ale od balistika co sa v tom hybe 20 rokov, po rozhovore s nim mi hned bolo jasne, ze makarov ako obranna zbran mensieho charakteru za tu cenu je aspon PRE MNA to prave. Aj ked PPK sa mi lubi o cosi viac :D

Daj si ho rozobrat nech si pozres hlaven a uvidis ako je na tom vyvrt, mozno budu mat aj viac kusov a vyberes si. Ja som na makarove mal vyvrt v 101% stave, tj. nebolo z neho este vystrelene, proste krasa a v DEASe za 220,-€ no nekup to :lol:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

v tomto nie som expert... ako by mal vyvrt vyzerat? cim hlbsie drazky, tym lepsie?

ono, je to model ppk-l a ten je tusim z ineho materialu, tak hadam to nebude zle

ono, a to ci je nieco 7,65 mm alebo 9mm Makarov si zas hlavu nerobim... mna ukludnuje jedno aj druhe ked mam pri sebe
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"