Dost neskoro pisem lebo az teraz som objavil debatu ohladom PM. Motal som sa viac okolo dlhych zbrani(polovnych a optiky) ako okolo kratkych.
PM vlastnim asi od roku 2002 a kupil som ju v Cechach vo firme Rehak&Rehak. Vysla ma zo vsetkym aj z prepisom a odhlasenim v Cechach vtedy okolo 6500Sk. Nahovoril ma na nu moj kamarat, ktory ju zhanal dlho len na Slovensku ale vtedy ju nevedel zohnat tak ja som ju nasiel na nete a pod ho do Ceskej Trebovej.
Ohladom policajnych nabojov je pravda co tu pisete. deru hlaven riadne, najlepsie pouzivat so "zltymi hlavami". ja som ich znacne pouzival a doplatil som na to ze mi praskla hlavna bicia pruzina resp. pero. Padol mi udernik a zostala visiet spust, natiahnut sa zbran dala ale nedala sa spustit. Nakoniec mi ju kamos opravil len tak ze ju v mieste prasknutia zavaril TIG-om. Teraz funguje ale musim sa poobzerat po orig. nahradnom diely. To pero je multifunkcne, spusta bici mechanizmus, drzi zasobnik. Tie naboje tazko opustaju hlaven pretoze su tvrde a suche, vyvijaju vysie tlaky a preto mi asi prasklo to pero. Chlapik v Trebovej mi vravel ze s takymi to nabojmi ta hlaven vydrzi tak 5000 ran potom ju treba vymenit(vravel ze ziadny problem). Mieridla som si vyrobil po svojom preto ze k sportovej strelbe nie su dobre, zle na ne vidno. Zadne som vylisoval z drazky a dal som si urobit podobne. Drazku na muske som zvacsil s 1.8mm na 2mm(nameral som to pos. meradlom) a po stranach som dal reflexne bodky kvoli lepsej viditelnosti. predne som len oznacil kvapkou bielej farby. Trochu lepsie sa na ne mieri a po stranach je vidiet trochu viac svetla ako na povodnych. Je to dobra zbran, na to co som za nu dal, dobre sa mi drzi v ruke kvoli jednoradovemu zasobniku, lahka na nosenie z mojho pohladu je os hlavne dost nizko co mi vyhovuje ako keby som mieril prstom-ukazovakom. Na policii v TV som nemal problem s nicim len sme je nevedeli najst vyrobcu podla katalogu. dali sme tam PM Makarova, samonabijacia, vyrobca Bajkal, i ked na puzdre je zvnutra vyrazeny po rusky Leningrad. Skusobna ktorou presla bola Nemecka, zrejme ju zohnali na predajnu z Nemecka, ale zda sa mi ze znak vyrobcu je na nej Rusky, to este pozriem podla detailov, kt. ste uz spominali. Tak tolko z mojej strany. Pozdravujem Makarovakov