Repas zaveru

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Repas zaveru

Príspevok od používateľa Rasto »

Zdravim potreboval by som pomoct s odpovedou, ze akym sposobom odstranim flaky (predpokladam hrdza) zo zaveru.
Vydel som jeden repasovany a neviem ci bol galvanicky pokoveny, alebo naozaj v tak dobrom stave.
Nedalo by sa to z toho zaveru odstranit lapovanim?

Obrázok
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

Ja by som to riešil filcovým kotúčom s leštiacou pastou.Ale ak je to hlbšia hrdza tak tam ostanú mapy.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ja by som to polestil takou tou kuchynskou hubkou na riady (s tym ciernym onyym) s olejom a ak to nema vplyv na funkciu, dalej by som do toho nesahal
spotter
prispievateľ

mohol by si špecifikovať ,,ten čierny oný´´? :)
Rasto
expert

Nehovorim, ze to ma nieco spolocne s funkcnostou, ale sa na tom podpisal zub casu a nie je to vystupene, ale vyzrate.
Keby som setrne odobral z materialu (jemnym rucnym zbrusenim), tak by sa na to dalo i pozerat :shock:
spotter
prispievateľ

Rasto, keď to budeš robiť,tak ten záver rozlož.možno je tá hrdza aj pod kľukou.Ak to nebolo namazané.
Rasto
expert

dik za radu to urcite urobim i ked tam by som to okrem namazania vobec neriesil, lebo to nie je vidiet :-).
Skor ma zaujima nazor dakeho strojara ci zbrojara, ze ako na to najsetrnejsie a najjednoduchsie.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

spotter napísal:mohol by si špecifikovať ,,ten čierny oný´´? :)
chapem ze vacsina chlapov si do kuchyne chodi len po pivo , ale ja sa obcas dostanem aj k drezu a na umyvanie su take spongie (farebne) a z jednej strany maju taky cierny tvrdsi matros, nejake splstnatene umele vlakno alebo kery das...

no a s tym sa moj fajne lestia flinty ( s novym, nie s takym zadrbanym od prazenice...)
spotter
prispievateľ

Skús to tým filcákom a zober to tak zoširšia(rovnomerne po celej ploche).Myslím,že vôle by sa nemali nejako dramaticky zväčšiť.
spotter
prispievateľ

aha, už som to videl, ked som prechádzal cez kuchyňu :D . Ja som si myslel, že píšeš o nejakom prášku alebo inom prípravku nanesenom na špongiu
spotter
prispievateľ

to Rasto: Strojár(bývalý)ti už odpovedal :) a zbrojára sa opýtam zajtra.Mám kolegu zbrojára.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

roman napísal:ja by som to polestil takou tou kuchynskou hubkou na riady (s tym ciernym onyym) s olejom a ak to nema vplyv na funkciu, dalej by som do toho nesahal
Ako bývalý zbrojár a zároveň strojár môžem povedať , že s tým bazmekom , čo má to čierne oné na hubke , som ešte kvér nečistil ... :lol: :lol: :lol:
Ale inak klasika , skús filc s brúsnou pastou a trochou oleja na zjemnenie , ale veľmi pomaly , netlač na pílu .

Ale jednoznačne súhlasím s romanom , pokiaľ to nemá vplyv na funkciu , tak bacha .

Ozaj , z čoho to je ? Ak niečo staršie tak vedz , ALE to je len môj názor , že niekedy taká patina nie je na škodu , vyzerá to lepšie ako vyleštené psie .... :wink:
Rasto
expert

Je to zaver zo ZKM 456 a chcem ho dat do pucu, lebo ju davam svagrovi a nech na mna nenadava, aku staru haraburdu som mu predal, lebo sa na to viac bude pozerat ako z toho strielat :-)
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Rasto

Obrázok
lebo ju davam svagrovi
haraburdu som mu predal
Tak teraz čo .... :?:

Ak ju LEN dávaš , v podstate v poriadku , ale ak predávaš ..?
Moje skúsenosti mi vravia , že v rodine biznis zásadne nerobím ... :!: :!:Väčšinou to robí zlú krv !
spotter
prispievateľ

Pýtal som sa zbrojára.Doporučil ni kartáčový kotúč do sústruhu prípadne vŕtačky.Ale jemný kotúč-tak 0,2-0,3mm.Vraj to vybere hrdzu aj z vyhrdzavených jamiek.Filcom to vraj nevybereš.Tak daj vedieť ako si sa s tým vysporiadal.
Napísať odpoveď

Návrat na "Dolaďovanie, nastreľovanie zbraní a úpravy"